Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 371
  • 940
  •   1
Отговори
# 510
Никога не променям настройките според сайта! Никога!
Един сайт трябва да бъде направен така, че да може да се чете, а не да се очаква от потребителите да си променят настройките, за да могат да четат!

Peace Peace Peace

Точно така е!

Аз също пробвах с новата визия, но не ми е удобна. Не мисля и че трябва да човъркам по настройките , за да ми е по- лесно да чета  ooooh! Много потребители, които не влизат тук, едва ли ще знаят къде точно трябва да ровят, за да им стане малко по- приятно и удобно да използват сайта.

Преди да започнете промените, имаше ли тема за дискусия с анкета, какво не харесват потребителите за момента, какво не им е удобно и върху какво да се работи , за да се направи една по- приятна и подобрена  визия?

Мамма, на фона на масовото недоволство, обмисля ли се вариант пълна абдикация на новата версия?

# 511
  • Варна
добре, много ми е интересно - не се заяждам, но като ровите в други сайтове, не си ли правите настройки според сайта? така че да ви е по-удобно за четене?
Не, никога не ми се е налагало! Абсолютно никога! Сефте сега чух що е то Адблок и си го сложих, пък това да цъкам контрол и - или + и подобни врътки - абсурд.. Добре, че при мен е центрирано, ама не мисля, че има друг сайт, който на 100 компютъра да изглежда по 100 различни начина.

# 512
  • София/Горна Оряховица
Честно казано, единствените промени по сайтове, които съм правила, е било само в читанката, когато съм чела нещо малко там. Т.е. инцидентно настройване, за еднократно използване.

Вие представяте ли си какво увеличаване/намаляване трябва да настане, ако си нагласям всеки сайт!? Ми то тука трябва да намалям, другаде ще увеличавам, на трето място ще си е ок с настройки по подразбиране... отварям един сайт не за да си го настройвам, а директно да чета.

П.С. Сетих се на какво леко ми напомня новата визия - сайтовете за ваучери и колективно пазаруване. Навсякъде има различни големини шрифотве, някакви привличащи окото надписи. Чувствам се сякаш трябва да внимавам къде  точно натискам, за да не ми се отвори нещо нежелано  ooooh! .
Това си е с включен адблок, не виждам реални реклами, просто различните шрифотве ме навеждат на подобна асоциация.

# 513
  • Ямбол
Аз, ако увелича/намаля размера на буквите тук с ctrl + скрол, в другите сайтове не ми се променя нищо.

# 514
добре, много ми е интересно - не се заяждам, но като ровите в други сайтове, не си ли правите настройки според сайта? така че да ви е по-удобно за четене? принципен е въпроса. Защото всички са против натискането на два бутона контрол и +, както и еднократно натискане на онзи бутон, който скрива щуротиите, които насложиха.

Естествено, че не  Shocked  #Crazy
Ако сайтът е толкова зле направен, че да се налага да си настройвам допълнително, за да мога да чета, просто не го посещавам отново.

# 515
Ето как сума ти потребители са отговорили, че никой не е луд да си прави настройки за един конкретен форум. Аз по този въпроса да сме били конкретни и преди казах, че да тръгнеш да посочваш конкретни неща, които да се подобрят, означава, че приемаш визията като цяло.
Аз категорично не приемам визията като цяло и затова всякаква конкретика и предложения считам за безсмислени. Изобщо не ме топли дали ще центрират полето и дали ще променят някой детайл по визията - тя като цяло, генерално е отвратителна. Нищо не може да я подобри или оправи. Не мога да разбера защо да не може да остане старата визия, макар и върху нови технически средства, да не би новите да са с по-ограничени възможности от старите.
Просто новата визия е израз на новата концепция, която е също толкова ужасна колкото визията.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 10:54 от Татко Мецан

# 516
  • Galaxy 13197853088
Докато има достатъчно потребители ползваща старата
версия, няма да я махнат. Освен ония ако не им нареди.

# 517
  • София
Да, попитах, защото на мен ми се налага.
Лаптопът ми е 13 инча, форуми и сайтове чета от него. Имам голям екран, който използвам за работа, но на него не отварям мамма-та и мейла си.
Не не променям системни настройки, но винаги си увеличавам шрифта или намалявам. Не обичам да се кьоравя докато чета.
Реално това, което натискам в мамма-та ми е контрол и плюс. Преди я увеличавах малко с леко разделечаване на двата пръста по тъч панела. За мен разлика няма в това отношение. Това, което за мен е различното е липсата на святкаща реклама най-горе из темите и цикламената бг-дамма, от която винаги съм се чудила как мога да се отърва - включително с безумните статии. Не обичам да са ми отворени хиляди табове (имам отворени точно два - мейл и маммата, останалото отварям, прочитам и затварям), не обичам десктопа ми да е зарит в какво ли не - имам две иконки на него.
Като се замисля има точно един сайт, който нито увеличавам шрифт, нито картина и това е imdb - филмовата енциклопедия.

Разбирам, че при мен нещата са изключение.
И аз не бих променила визията на нещо, което харесвам и използвам. Ъпгрейднах си операционната система на телефона и полудях от промените.  Но тук за мен са важни хората, с които комуникирам много повече, отколкото подредбата.

# 518

Интересно , ако сложат анкета, сигурно едно 90% ще са със старата. newsm78

# 519
  • Galaxy 13197853088
Кой знае ...

# 520
Те анкетите не ги зачитат... Иначе нямаше пак да пуснат тая гадост. До колкото помня бяхме 94% против новата визия.

# 521
  • Русе/София

Интересно , ако сложат анкета, сигурно едно 90% ще са със старата. newsm78
пускай я,да се преброим

# 522
  • Galaxy 13197853088
Не мога да я пусна в целия форум,
Мамма каза, че имат статистика за
тези детайли и може да сподели...
ако и разрешат. Аз съм с новата(за
протокола).

# 523
.......... Аз съм с новата(за
протокола).

Ще правя рекламация на доХтУра, казва ми, че имам очни дъна за милиони и очите ми са наред. Лъготи ме нещо явно! Насериозно, не издържам да чета повече от 10-ина мин с новия вариант, гложди ми на очите, дразни ми............не ми е комфортно, що не знам. Не нося очила, нямам (уж newsm78) проблеми с очите, изкарвам на компа по цял ден, та и по нощите. Е, как се оправяш с тая нова визия?

# 524
До колкото помня бяхме 94% против новата визия.

Накрай да не се окаже, че 94%  ползват новата визия  Confused

Аз чета през старата. Peace
Днес погледнах за кратко новата, за да видя дали нещо се е променило и отново се върнах на старата.

Общи условия

Активация на акаунт