Ухапване от котка

• 35 132
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Една приятелка ми каза да пробвам да се мажа с Ихтиол, който изтеглял гнойта, това дали ще помогне? Лекарката не ми каза за такова лекарство

# 16
  • София
Ихтиол или по-добре мас на Вишневски от аптеката си вземи.

# 17
Момичета, да се отчета все пак. Днес тотално полудях и реших, че ще умирам. Мислех, че ще ми се отрови кръвта и какво ли още не. Отидох  в Спешна помощ и там само дето не ме изгониха. Казаха ми, че нямало какво да направят за мен, щом съм пиела антибиотик, имала съм и Тетанус. Казаха ми да си промивам раните и толкова.

Поуспокоих се, защото ме боли по-малко и сякаш поспадна. Вчера не можех да вдигна чаша вода с тази ръка, днес мога.

Правя си превръзки с Йодасепт.

# 18
Момичета, да се отчета все пак. Днес тотално полудях и реших, че ще умирам. Мислех, че ще ми се отрови кръвта и какво ли още не. Отидох  в Спешна помощ и там само дето не ме изгониха. Казаха ми, че нямало какво да направят за мен, щом съм пиела антибиотик, имала съм и Тетанус. Казаха ми да си промивам раните и толкова.

Поуспокоих се, защото ме боли по-малко и сякаш поспадна. Вчера не можех да вдигна чаша вода с тази ръка, днес мога.

Правя си превръзки с Йодасепт.
Здравейте!На 6май ме ухапа моя котарак,който вече е на 8години,измих ухапаното с вода,на следващия ден отидох за ваксина п/в Татанус и сега ръката ме боли...Както и да е,искам да попитам дали трябва да се ваксинирам и против бяс,и до колко дни е безопасно да наблюдавам котката,без да ми е правена ваксина? HugНякой знае ли?

# 19
Здрасти! Мисля, че трябва да наблюдаваш котката седмица. Иначе бяс се бие в първа градска болница, ако си от София.  Аз не си бих нищо друго освен тетанус, но ухапаното се възпали сериозно. Личната ми изписа антибиотик, а мястото третирах с Йодасепт и Ихтиол.

# 20
  • София
Здравейте The Queen of Light GALADRIEL!
За да се зарази вашата котка с бяс трябва да е ухапана от заразено животно. Това е много малко вероятно. Вашата котка излиза ли навън? Има ли годишна ваксинация?
Татануса и промивките са ви достатъчни. Ако има и възпаление е хубаво лекаря ви да ви изпише и антибиотик.

# 21
Здравейте,всичко си е ОК,котката е здрава и благодаря за отговорите HugВинаги внимавайте с животинките Hug

# 22
  • Варна
Теdi ati.....колежки ли сме?  bouquet

# 23
  • София
skabiela не знма Simple Smile Аз съм ветеринарен лекар Simple Smile

# 24
  • Варна
Колежки сме😀

# 25
  • София
 Hug най-хубавата работа на света Simple Smile

# 26
  • USA
Момичета, какъв АБ ви изписаха? Мен преди ме ухапа котка, предписаха ми АБ и получих алергична реакция. Това беше отдавна и не помня името на АБ, но сега искам да знам към кой съм алергична. Благодаря предварително!

# 27
  • Варна
Клиндамицин

# 28
  • USA
Много благодаря! Този АБ лекува и акне и преди при третиране точно на акне, получих алергична реакция, така че може би е този. Дано и други се включат, ако са им предписвани различни от този АБ.

# 29
И на мен ми изписаха Клиндамицин, но това не гарантира, че и на Вас са ви го предписали. Трябва да знаете, че ако сте алергична към един антибиотик, тогава сте алергична и към още куп други от същата група.

Общи условия

Активация на акаунт