ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Анчето ,честито  Hug

# 151
Здравейте!Не знам дали е удачно да пиша в тази тема, но реших да не създавам нова. От един месец реших да си имам кученце, но за жалост средства за такова нямам. Не е проблем да се грижа за него (знам, че грижите са дори по-скъпи), но все пак държа да не е улично, а цените на породистите са доста високи  Embarassed. Питам се дали може да ми помогнете в търсенето на малка порода куче (по възможност мопси или някое пухкавко). Знам, че съм малко нахална и претенциозна, но моля ви, не ме нападайте! Благодаря много за вниманието  Heart Eyes Heart Eyes

Свържи се с някой приют. Най-вероятно с радост ще ти поверят грижата за някое подобно нещастниче, озовало се при тях. Така ми се струва, че ще можеш най-обективно да си прецениш възможностите /не говорясамо за финансови/.

# 152
  • на морето
Деси , съболезнования за Джесика ! Praynig Cry
Поне за детето е отпаднало притеснението ....

# 153
Yolli Iwanowa Не е упрек към теб, нито лошо отношение, но как мислиш да поемеш грижи за ''марково'' куче ако не разполагаш със средства за това? То се храни с по скъпа храна, не може да му даваш някаква попара, иска играчки, редовно посещение при вет. лекар, ваксини. хапчета за обезпаразитяване, шампоани, четки, ......освен това ако това е първото ти куче съвсем приятелски съвет ти давам вземи си не марково.А след време когато можеш да си позволиш всички разходи по марково тогава си вземи.
И пак казвам поста ми не цели да те обидя или по някакъв начин назидавам.
Скрит текст:
Четох предишните ти постове в други теми, честно казано сега ми се вижда много странно желанието ти за марково куче и съмненията които се появиха не са в твоя полза Thinking
Хубав ден!
[/quote]

Това нещо не го разбирам с скъпата издръжка на "марковото" куче. Ние имаме голдънка, пит-булка и кръстоска. Категорично двете чистопородни не ни гълтат повече средства от третата. Еднакво се хранят, ваксинират, обезпаразитяват и т.н. Разликата в парите по-скоро идва от разликата в габарита на животното.

# 154
Вече ставате смешни. Кучето не е за продан и гарантирам добро отглеждане на животното и нито една негова нужда няма да е пренебрегната. Съжалявам, ако това, че искам домашен любимец твърде много те е накарало да ме подозираш в лоши неща.  Stop Благодаря на всички за отговорите  Heart Eyes

# 155
  • У дома във Варна
Честито ! Браво за кученцата !  Hug 1stroller Misc Baby Bottle По повод раждането... аз лекувам домашните и любимците с хомеопатия, моята хомеопатка въпреки, че е човешки лекар  Grinning лекува и любимците ми. След раждане предписва АРНИКА 30 сh. За бързо възстановяване , просто споделям...
Деси съболезнования за Кучо! Знам какво е ..... Преди почти четири години на 28 април почина и нашето първо куче също кокер, но златист. Казваше се Айра. Замина си неочаквано за нас . Тя беше ловджийка, пиле не можеше да прехвръкне без да го подгони. Сутринта я изведе ММ на разходка около блока , тя подгонила един гълъб и докато я стигне , защото не чуваше в такива моменти  .... излезе на булеварда и ..... така отвори огромна дупка в сърцата ни. Всички ревахме. Затова на 20 май си взехме ново кокерче - черната Бела. За разлика от Айра, която беше ловджийка по душа, тази е страхливичка и мнооого послушна. На нея гълъбите не и правят никакво впечатление, тя гледа да се върти покрай нас ....
Това дългото словоизлеяние го написах, за да споделя с вас, а и да кажа на Деси моя съвет е вземете си ново куче .... така раната  ще заздравее по - лесно  Hug

# 156
Благодаря  Hug

ega mega, не съм ползвала хомеопатия и нямам представа как се дава. Иначе майката е луда и щастлива, това куче е "перпето мобиле". Тя е най-емоционалното ми куче и прави бебетата на шейк докато са и в корема. На мен ми призлява като я гледам как скача   #Crazy
Едва наснимах малките, че като ги извадя извън кошчето и идва да си ги прибира и ми ги дърпа от ръцете  Heart Eyes Фотнах някоя и друга снимка и като ги оправя ще ги пусна.

# 157
Разликата в издръжката на едно породисто куче и на безпородно или на мелез е огромна, ще ти кажа защо.Породистото се храни с висок клас храни, дават му се хубави и скъпи витамини, къпе се и се обезпаразитява с хубави шампоани, води се на лекар редовно, купуват му се играчки, чесалки и разни други аксесоари които на без породното не се купуват.Такова куче може да яде гранула от 2 лева без проблем да го къпеш с обикновен шампоан да не пие витамини и да яде попара с неизвестно съдържание, тъй, че не ми казвайте, че разликата е в големината на кучето.
Нека всеки тук каже колко дава само за храна на месец за кучето си ако се храни с висок клас храна и с насипна от 2лв.Моите изядат чувал и половина на месец, като купуваме и на кучето което гледат нашите на село, около 150лв.
И е много сложно когато е за хора притеснени финансово, както въпросната потребителка е писала в предишни постове в други теми.Лесното е когато имаш възможности, можеш да храниш уличните с телешка пържола, но когато си финансово нестабилен, а искаш породисто куче това е меко казано странно, защото аз си задавам въпроса, как няма пари за куче, а за издръжката му има?

# 158
  • виртуално
Смятам, че това каква храна купуваш и как се грижиш за едно куче зависи от стопанина, а не от породата на кучето.
Ако за теб кучето е член от семейството, ще го обгрижваш както детето си.
Ако обаче си мислиш, че е просто едно животно - ще яде сух хляб и остатъци, дори и да е родословно с медали.

Арчи не е породист, той е домашен породоподобен любимец, но се старая да има всичко необходимо и за мен е най-красивото и расово куче  Grinning

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 15:12 от Рапунцел ®

# 159
Смятам, че това каква храна купуваш и как се грижиш за едно куче зависи от стопанина, а не от породата на кучето.

И не само от стопанина, ти може да искаш да се грижиш добре, но като нямаш финансова възможност какво правим тогава...
То и аз искам самолет, ама за да го имам трябва да имам петролен кладенец нали така Thinking

# 160
И породистите ако няма храна ще ядът мамули. Но всъщност някой породи имат проблеми с храненето. Има породи при неправилно хранене често превъртат стомах и смъртността при тях е много висока. Други получават кожни проблеми( ама и безпородните имат също кожни проблеми). Специално мопсчетата изискват повечко внимание и понякога се налагат повече разходи ( разбира се не всеки мопс е болен и проблемен). Проблеми с очите, където ако се наложи операция трябва задължително да се направи, а това са доста разходи и ако нямате специалист в града пътуването, хотела .... сметката набъбва много.
Аз съм на мнение, че колкото и да се прехвалват сухите храни най-доброто хранене си остава натуралното.

# 161
  • виртуално
Аз съм на мнение, че колкото и да се прехвалват сухите храни най-доброто хранене си остава натуралното.

И според мен не е здравословна да яде само гранули, затова сме на смесено хранене.
Яде гранули сутрин, консерва вечер, 2-3 седмично има готвено, а през останалото време получава като награда морков, ябълка, краставица...

# 162
  • Sofia
На харизан кон не се гледат зъбите.  Grinning
Yolli Iwanowa , като не си сигурна във възможностите си някоя породиста животинка със специални нужди може да страда в лишения при теб.
От друга страна колкото и да са ти скромни възможностите все ще е по-добре от приюта за някоя измъчена душица.  Peace

# 163
  • София
Ето поредното марково куче изхвърлено на улицата:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201525721805471&se … ype=1&theater
Дано намери свестни хора!

П.П. Според мен всяко куче се отглежда, като се храни, ваксинира и обезпаразитява!
Независимо дали е породисто или не пак може да има проблем с непоносимост към дадена храна.
Важното е да бъде обичано!
 Yolli Iwanowa, стискам палци да намериш желаното кученце!

# 164
Е, този хубавец не ми се вярва да е изхвърлен сигурно се е загубил. Дано по-скоро си намери дом  Praynig

Ето малко снимки от бебчинките. Малката пикличка  Heart Eyes
Скрит текст:
Пикльо рижав  Heart Eyes
Скрит текст:
Дай си ми бебето веднага!
Скрит текст:
Шомби и Бомби  hahaha
Скрит текст:
Още една крачка и ще ти е последната  #2gunfire
Скрит текст:

Добре, че се родиха снощи, защото днес ме тръшна як грип и едва седях на крака. Сега спокойно спинкат дебелачетата. Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт