СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 370
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета , малко новини и от мен...Петък бяхме на преглед , за сега всичко е наред имаме всичко , което е необходимо за 6 гестационна седмица ..И при мен се появи гаденето ,а в същото време и качвам килограми , уж  ми се гади , а като седна да ям , доста добре си хапвам ..Пуснах си и хормони на щитовидната жлеза , през цялата бременност ще ги наблюдаваме , имам възел , който сме оставили за проследяване ...моля се всичко да е наред ...много се бях притеснила , но сега съм малко по-добре ...
Чета ви и през седмицата , когато имам свободно време ( на работа) , но нямам възможност да се включвам с отговори...
Поздрави  , пожелавам на всички една лека и безпроблемна бременност..

# 301
Здравейте мамми!

Радвам се за хубавите вести при Вас! На мен днес ми е доста по-добре, почти не ми се гади, изкарах досега без да заспя през деня (това за мен е рекорд). Разкрасявам се - маникюри, сешоари...днес съм кифла по салоните  Flutter По принцип ако не съм с направена коса, мъжа ми ме пита дали се чувствам добре и дали не ми е лошо  Joy...а покрай тези симптоми седя само пи пижама вкъщи, без грим, косата горе-долу - та днес се взех в ръце, веднага щом почуствах прилив на сили...и обратно - почувствах се по-добре, щом се понакиприх  Heart Eyes

Отново за болничните - дами, написах всичко, което научих, тъй като и на самата мен се наложи да изляза.

Много щастливи моменти на всички с прекрасната бременност!

bouquet

# 302
  • София
Здравейте и от мен на всички. Добре дошли на новите бъдещи мами, а на чулите сърчице честито. Нямаше ме известно време, а като гледам доста сте запълнили темичката Simple Smile .
 При мене вече гаденето отшумя и съм много доволна, вчера успях и да отида да се регистрирам, но проблема с косата се появи от 2-3 дни и при мене, доста се омазнява и гледам, че ми се появи и пърхот, може би не е зле една консултация да си направя.
 За секса, досега не ми се е случвало да ми го забраняват, даже изрично съм питала и доктора е разбира се ако няма проблеми и всичко върви наред.
 Хайде лека и спокойна вечер на всички.

# 303
Пак си имаме много хубави новини  Grinning Grinning Grinning
Хубаво е, че се увеличаваме  Grinning Сега ми се иска и да се появят и няколко двойки с близначета  Praynig Мъжът ми много искаше този път бебетата да са две  Wink Баба ми по майчина линия е имала две бременности с близнаци и той хранеше големи надежди. В групата на майските мами има една щастливка, която ще си има 4 бебета наведнъж и то заченати по естествен път  Grinning Не знам как се гледат толкова бебета на куп, но ми става много мило като си ги представя наредени едно до друго да си спинкат сладко сладко  newsm03

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 00:31 от megi_zdr

# 304
  • София
Здравейте, аз съм Дани, на 33г. от София, термина би трябвало да ми е на 24.09, но със сигурност ще е секцио, така че ще е по-рано поне със 7 дни. Втора бременност ми е и е много чакана, дано всичко е наред. В понеделник би трябвало да чуем сърчицето и нямам търпение да отида и да ми каже доки , че всичко е наред   bouquet
Проблема със силни киселини си го имам нон стоп от вече две седмици и е много гадно , в работата не знам как още не са ме заподозряли  Embarassed

Много лека и безпроблемна бременност на всички мами  Hug

# 305
  • София
Dgudge, и аз съм с брутални киселини. То това не се трае. Ако ще карам така до края........... Shocked
С предната бременност се появиха чак към 7-ми месец. Какво е това чудо сега не знам. Уж съм гладна, а ми излизат киселини, хапвам нещо, пак се появяват.  ooooh! Гладна съм, а нямам апетит никакъв.
Момичета, тумбачета вече имате ли? Аз вече започвам да заприличвам на преяла. Понеже съм слаба и доста ми щръква шкембенцето.   pregnant

# 306
  • София
имаме, корема ми е подут странно под пъпа, аз по принцип си имам коремче, ама сега съм съвсем като  човечето от Мишлен Joy

# 307
Еха, какъв форум се е заформил тук. Много редовно си пишете, много интересно, попрегледах отгоре-отгоре...и се порадвах да прочета за моите симптоми и сред някои форумки тук.
Аз постоянно имам кисел вкус в устата - миналата бременност ми беше най-вече от шоколад (а ужасно ми се ядеше), а тази от всичко.
Гърдите спряха да ми напъват от пижамата сутрин, само при допир са леко болезнени.
Секс ми се прави повече от обикновено напоследък, много еротично ми действа тази бременност, мъжа е така гордо изтощен, че вкъщи цари страхотен мир.  bowuu
А пък и съм станала една сладка, сладка, и с детето (не че и иначе не съм си де), и с колегите и на интригите им и надувките им гледам с една усмивка...сама си се кефя на спокойствието.
За казването - аз уж не исках да казваме на никого, освен на майка ми, но (леко тайно от таткото) съм казала на още 100 приятелки и приятели...и леко съм притеснена, като не знам дали се развива добре.
Корем - да, заобли се много по-овално отколкото си беше (съвсем леко си имах). Интересното е също, че като спя и ми се иска да се свия настрани, нещо ми тежи там, все едно, че имам балон в корема долу, и не ми е хич удобно, нито пък на  гърдите. И откак съм бременна, мога да спя само по гръб (иначе си обичах настрани).
За гаденето - на мен не ми се гади, но постоянно ми е "сит" корема, все едно съм преяла...а пък си ям нормално, дори ми се струва малко. При първата бременност повърнах само два пъти, една изкуствена гадна супа в един тъп ресторант и веднъж в тоалетната в офиса...Като цяло страхотно изкарах, да съм бременна много ме кефеше, единствено в 6 месец се мъчех много с кръста...и тогава нефроложката ми ме отчая, че нямало лек и дори така ще си и остана занапред..., но хомеопатката ми ме оправи за 10 дни.
За обонянието - миналата бременност ми се засили след 3я месец...страшно беше, особено в трамвая! Но сега не съм забелязала нищо необичайно..., ама аз си се возя с кола сега...

Във вторник е реда на гинеколожката ми, нямам търпение. Тези ехографи, особено вагиналните, ако знаете някъде да се продават, бих си купила един. Защо да ми бърникат там някакви перверзници (трябва да си такъв, за да станеш гинеколог!!?), като може човек сам да си бърника там и в гугъла пише всичко, та и медицина да научи човек. Не знам на вас как ви понася този преглед, но мен винаги ме ужасява...и особено от мъже, но и с жените също. Просто не мога да свикна, хем съм раждала и съм ходила при кого ли не, от толкова години, ама пусто, много се терзая. ooooh!

Целувки на всички на коремчетата и леко понасяне!   bouquet

# 308
  • София
shamenet, брaво зa сексa, зaвиждaм ти. ММ сaмо ми прaви нaмеци,aмa пусто желaнието ми е нулa, кaкто и с преднaтa бременност. Нещо хич не ми е до товa. Дa ти кaжa предния път и aз изкaрaх супер леко, не съм имaлa особени дискомфорти. Дaно сгa дa ми изчезнaт киселините и нещaтa дa се нормaлизирaт.
Мен не ми е гaдно от вaгинaлния видеозон. Щом трябвa, некa гледaт.

# 309
  • ул. "Мечтание"
Чудих се, умувах... Отказах се да си водя ЖК-то в МД Варна. Много ще съм благодарна на момичетата от Варна да споделят при кого ходят на женска консултация по здравна каса. Heart Eyes

# 310
  • Пазарджик
Добро утро на всички!
за омазняването на косата - на мен ми се появи след като родих първото си дете, през бременността косато ми беше хубава, сгъсти се, с блясък, след раждането обаче - кошмар. оттогава се боря, сега се засили. Много ми помага Sun Silk против мазна коса, но напоследък не мога да го намеря.
за секса - страх ме е. знам, че ако не е рискова бременност няма никаква опасност, но имам притеснения на тази тема, най-вече заради спонтанните аборти, които имах. а и желание нямам, честно казано.
за симптомите - с предната бременност много често ходех до тоалетната, а сега - не. гаденето преди беше по-малко, но си бях в къщи и си ядях, когато си поискам и често по-малко. сега съм по-ангажирана и когато не ям навреме става страшно - става ми лошо, после преяждам, после повръщам. това се случва всяка вечер. сега съм се въоръжила със соленки и солети да ям по всяко време. хубавото е, че сутрин не ми се гади, а предимно вечер.
да ви питам - пиете ли кафе? и въобще лошо ли е да се пие кафе по време на бременност. позволявам си само едно сутрин, много рядко и с мляко.
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 311
Здравейте,
и при мен се появи това омазняване на косата. Отвратително, но...
dgudge и аз ще бъда със сигурност със секцио, защото имам операции на очите, затова и се записах в септемврийската тема Simple Smile
Dora аз си пия кафе, но само 5-6 глътки. Аз и преди така си пиех кафето Simple Smile. Принципно не е добре изведнъж да променяме навиците си, защото стресираме организма, а от там и нашите хубави бебчета.
При мен няма гадене, няма киселини, нищо различно от преди забременяването. Понякога се появяват леки болки като при ПМС, но доки ми изписа папаверин 3 х 1, защото имам алергия от но шпа -то
Хапвам сякаш малко повече от преди и вечер доста ми щръква коремчето, понеже съм много слаба и доста си личи, но мен си ме радва Simple Smile

Много лека и безпроблемна бременност на всички мамита preggo

# 312
  • София
На мен грам не ми се пие кафе, пробвах няколко глътки една сутрин, бях в 4-5 седмица, отпих два пъти и се отказах! Heart Eyes

# 313
Здравейте, дами!
Добре дошли на новите коремчета!

matsutka , сърдечно благодаря за снимката!
eli_t , благодаря за информацията за мамолога. Аз знам че повечето искат преди
 ри месец и след края на кърменето, но търся такъв, който е ок да преглежда и през другото време – със сигурност прегледи могат да се правят, просто се вижда по-трудно. Иначе ще си остана без преглед окол 4 години, а не е вариант това за мен
Dorа, аз кфе си пия, дори ми се гади от него, но сипвам малко мляко и като лекарство го пия – заради кофеина, иначе ме боли главата. Не мисля, че вреди на бебето особено, така че ще пия по чаша две, и докато съм бременна и после докато кърмя.

За секса – ако нямате изрична забрана, няма причина да не се прави, ако имате желание. Аз по-а сексуална не съм се чувствала от колкото в момента, надявам се скоро да премине тоя период
С косата – нямам проблем за момента, но тя си е мазна по принцип. С предишната бременност към 4-5 ти месец, стана много суха, както и кожата ми, и косата ми доста се сгъсти, ще видим тази бременност как ще е
Още съм без сили и желание да правя нищо, едва готвя а толкова обичам, не съм хващала фотоапарат от  1 месец,  малкият който обикновено бяга като ме види с апарата сега го е докарал да ме моли за снимки, таман после ще наваксам Mr. Green
Хубава и усмихната неделя  bouquet

# 314
Espa, защо не отидеш сега?

Общи условия

Активация на акаунт