СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 397
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Алекс, страхотно, радвам се много на тези снимки!
Нямам търпение да отида и аз на 17.02, за да видим, че с бебока всичко е наред и дано да е!
Имам едно въпросче към всички мами от форума, някоя от вас знае ли как стои въпроса със слагането на предпазния колан при шофиране и при возене съответно? КАТ как реагират, ако ви спрат без колан и кажете, че сте бременни, в случай че сте имали такова преживяване?

# 406
Четох, че някои мами, закопчават първо колана и после си слагат само горната част, т.е долната, където притиска корема, не се слага. Не знам дали ме разбрахте.
Аз понеже съм шофьорка и имам силен навик за колана, все още си го слагам, както трябва.

# 407
  • София
Аз също все още го слагам, тъй като не ми пречи на шофирането в момента.  Иначе в последните месеци слагам само горната част.

# 408
  • София
Здравейте и от мен.
Много отдавна не съм писала, но за сметка на това си ви чета редовно  Simple Smile
Случиха ми се малко неприятни преживявания, но сега се надявам всичко да е наред. Набързо ще ви разкажа за моите наскорошни преживявания. Миналата сряда късният следобед прокървих на работа и по спешност отидох в Окръжна болница, че ми е най-близко до работата, пък и там е лекарката, при която ще следа бременността си. По чиста случайност тя беше на работа, прегледаме и ми каза, че е по-добре да остана за няколко дни в болницата. Бях доста притеснена и уплашена и се съгласих да остана. Вчера ме изписаха и ми дадоха болничен за 30 дни да си стоя вкъщи, като да си почивам повече. Изписаха ми Дуфастон и Но-шпа, в болницата бях на системи сутрин и вечер Папаверин плюс Дуфастон на хапчета. Иначе кървене вече нямам, но ще трябва да се пазя повече. С бебчето всичко е наред, отговаря на седмиците си 8 г.с. и 4 дни, чух сърчицето му и си имам вече първата негова снимка  Simple Smile В петък съм преглед при моята лекарка, за да ме регистрира вече за ЖК и ще видим как вървят нещата и до кога ще ги пия хапчетата.
Силно се надявам да нямам повече такива неприятни изживявания и да се радвам на една спокойна и безпроблемна бременност.

# 409
selinadi, продават се някакви приспособления за коланите.
Аз не искам да си купувам нищо преди ФМ (е, взех си дънки за бременни, защото все с нещо трябва да се обличам Simple Smile  ), но след нея едно от първите неща, които ще си купя, е именно това. Иначе сега си слогам нормлно колана.

# 410
Селинади, много бързаш за колана  Laughing Ако от сега искаш да го махаш на основание бременност, няма да е зле да си носиш бележка от АГ. Иначе има да си се разправяш, че си бременна, а те да не ти вярват. Все пак не е като да ти стърчи коремчето и да не се налага да питат. Аз лично с предната  бременност си ползвах колана до последно. Не беше най-приятното нещо на света, но се изтрайва. Подпъхвах си долната му част под корема и така.

# 411
  • Paris, France
Алекс, страхотни снимки са ти направили, то направо си се вижда човече! Това новата апаратура чудеса прави! Simple Smile

Относно колана - още е много рано, не е като да ни опират коремите в кормилото... Принципно няма точка в закона, която да позволява на бременни жени да карат (или да се возят) без колан, така че... имайте предвид, че често се заяждат, дори за колан, сложен само отгоре. Иначе, аз като бях в напреднала бременност, ми беше адски неудобно и съм го премятала само отгоре, какво да се прави. Но се предполага, че долната част минава под корема. То не е толкова за корема или за бебето проблемът, колкото за пикочния мехур, защото тогава и без това ти се ходи на всеки 5 минути до тоалетна, а на всичкото отгоре и някакъв колан да те стяга. Ама в крайна сметка тоя колан не е измислен случайно или за пред КАТаджиите, а за да предпазва при евентуални инциденти и всеки си поема отговорността ако не го слага. Бременни, небременни - нещастия се случват, та по-добре е човек да е защитен доколкото е възможно.

Аз да ви се оплача, че почна да ми прилошава на моменти и въобще не съм във възторг. Особено нощем като се будя за тоалетна или да кърмя малкия, изпитвам много силен глад и почва да ми се гади. Но още се въздържам от набези над хладилника Simple Smile Ще се опитам да устискам максимално.

# 412
  • ул. "Мечтание"
Колана никога не ми е пречел, дори в напреднала бременност. Намествах си го така, че да ми е удобно.  Peace
Без колан ми е значително по-некомфортно.

iva-mishi, дано нямаш повече неприятности и всичко да е наред до края!  Praynig

# 413
iva-mishi, дано нямаш повече такива преживявания  Praynig

За колана само искам да добавя, че скоро вече ще е опасно да си слагаме колана по стандартния начин и не е въпрос на удобство - при внезапно спиране ще се вреже в пупата ни. Преди доста време Марта Вачкова беше разказвала, че родителите й са загубили дете по този начин и призоваваше жените да го имат предвид. Разказа още, че баща й е играел (не помня в постановка или са снимали филм) и за ролята си е трябвало да плаче - всички казвали колко бил добър в това си изпълнение, а той е плакал наистина за загубеното си бебе  Cry Та, доста се отплеснах, но за тези, които смятат, че коланът е важен (като мен), единият вариант е да си купят това приспособление от предния ми пост (или някакво друго такова), или съм чела, че може долната част на колана (която на практика минава върху корема) да се сложи зад гърба след закопчаване на колана (не знам как точно, аз не съм го пробвала).

# 414
Ами това за премятането на горната част на колана аз знам как става!
Закопчаваш колана преди да си седнал, сядаш и просто си прехвърляш горната лента пред теб и това е!
По принцип питах, не че ни е време да не си ги слагаме коланите, а и всеки иска или не иска да пътува с колан!
Аз лично не съм му привърженик, защото, ако стане ПТП, шанса колана да ти помогне е по-малък от 50% според мен! Но както казах, всеки с мнението си и всеки сам ще си прецени!

# 415
Здравейте, момичета Simple Smile Аз имам един неудобен въпрос. Сега след като бях в банята се загледах в едната си гърда ( лявата, на нея имам и киста Sad ) и забелязах едни вени, доста синьо-зелени и доста големи. При някоя от вас да се е случвало, и дали знаете опасано ли е? На дясната гърда също има, но не са забележими толкова. И преди съм забелявала да става така, по време или след цикъл, когато гърдата е спаднала и спокойна. Направо се чудя от какво е това  newsm78 Чувствам се като идиот  #Crazy

# 416
  • have faith and be patient ..
Мерси момичета , стискам палци скоро всички да са видели  бебчетата си  Hug

Изкоментирахте прясното мляко , а за киселото има ли проблем да се яде/пие . Аз всеки ден пия леко солен  айрян ,най-малко една кофичка кисело мляко на ден .. А другото ,което искам да питам е : само аз ли не виждам никакви ваши лентички и подписи , включително и моя ??  Peace

# 417
Ами и аз не виждах лентичките, но вече ги виждам, влез в настройки на изглед и има едни отметки!

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 15:40 от selinadi

# 418
# 419
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Аз имам един неудобен въпрос. Сега след като бях в банята се загледах в едната си гърда ( лявата, на нея имам и киста Sad ) и забелязах едни вени, доста синьо-зелени и доста големи. При някоя от вас да се е случвало, и дали знаете опасано ли е? На дясната гърда също има, но не са забележими толкова. И преди съм забелявала да става така, по време или след цикъл, когато гърдата е спаднала и спокойна. Направо се чудя от какво е това  newsm78 Чувствам се като идиот  #Crazy

Нормално е по време на бременността вените на гърдите да станат по-видими и ареолите да потъмнеят!

Общи условия

Активация на акаунт