От Франция до България - превоз на покупките ни (20)

• 54 835
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Един тъп въпрос от мен Simple Smile, как проверявате в Еконт дали имате пратка,при положение,че нямате  мейл от превозвача с номер на товарителница?

# 661
Не разбирам госпожата оплаква ли се, че има тон и половина пратки по 3 лева, на които не пуска касови бележки, или поне аз никога не съм получавала такава. От 6 пратки, днес получих 5, странното е ,че липсващата е пристигнала на 27.06 , а останалите са преди и след тази дата. На какъв принцип са товарени, надали някой може да отговори. Но е факт, че ще се набутам с едни 5 лева за две тениски куриерски разходи, които общо не струват толкова. Не виждам проблем с това, че ползват групажи. Аз също ползвам групажи, заявяваш 5 палета и качваш толкова, а не колкото място имало в камиона, това е меко казано несериозно обяснение. В случая може да има останали пратки, но с дати близки на датата на товарене плюс минус 2-3 дни, а те очевидно товарят безразборно.

# 662
Един тъп въпрос от мен Simple Smile, как проверявате в Еконт дали имате пратка,при положение,че нямате  мейл от превозвача с номер на товарителница?
Като се регистраш в e-econt--> http://www.econt.com/, виждаш всички пратки, които са за теб.

# 663
Разбирам, че е възможно да има спънки в логистиката. Това не оправдава липсата на информация и ред. Това в един такъв бизнес е от изключителна важност, а при тях тотално липсва. Ако имаха порядък, и 3 тона да бяха получили, щяха да се справят отлично.

Видях им склада. Един рафт подреден няма. Пратки по земята, а в съседния гараж мъж си оправя колите. Няма как да си преместиш офиса в гаража на къщата, която си строиш, за да спестиш от наем може би, да не сложиш един рафт, където по номерА или както ти прецениш да си наредиш пратките и да тършуваш между тон и половина пратки, за да намериш моята. Работила съм в складове и винаги има начин да се подреди, за да ти е лесно да намериш даден номер или дадена буква/име. Поради същия този хаус и безредица предполагам, е и проблема с това коя пратка са натоварили и коя не още там. Ако имаха този ред на товарене и подреждане, нямаше да има даже нужда от лични имейли. Един общ съобщаващ, че пратки до еди коя си дата са тук, щеше да даде много повече инфо на всички отколкото някой знае в момента.

# 664
От Еконт ме увериха ,че утре ще си получа пакетите!Днес ФД са ги пуснали!
Сега остава да се моля да са ми обединили 5 поръчки пуснати в интервал от 24-27.06!
Ха ,дано!

# 665
Ако имат поне малко желание да си подобрят работата, макар че се съмнявам, при моментната липса на конкурент, щяха да си описват пратките още на френски адрес. Все пак този тон и половина го събираха близо месец. Сега нямаше да издирват и описват пратки, а само щяха да раздават и изпращат, както правят някой от английските превозвачи. Но и за това си трябва желание и известно усилие, да вземат да се замислят дали не предпочитат доволни клиенти в замяна.

# 666
Сега остава да се моля да са ми обединили 5 поръчки пуснати в интервал от 24-27.06!
Ха ,дано!

Как получи тази информация?
Имам регистрация в е-еконт, но към този момент там няма нищо.

# 667
И аз си проверих е-еконта,но нямам нищо.

# 668
Имам пратка в ЕЕконта, ама като гледам парите, няма да са всички пратки.

# 669
  • София

Само предполагам, разбира се, но пак да посъветвам да не поръчвате спешни неща и да не правите сметки кой камион какво ще качи. Спестете си излишни нерви  Peace

Изобщо не става въпрос за спешни неща , а защо няма изпратени мейли с информация за пристигналите пратки .Та днес е петък ! ooooh!

# 670
Имам отразена пратка в е-еконт, като по изписаните колисимо номера това са пратките получени до дата 26.06.14 вкл. на френски адрес. Имам пратки получени на 30.06, но може би ще са в другия курс.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 14:59 от retol

# 671
Чакам пет пратки от ЛР, четири от тях са доставени на адреса им на 26.06 а едната на 30.06 проверих в Е-Еконт там ми излиза само едната за която утре ще трябва да платя 9,60 лв. По-добре да я бяха задържали в офиса си до пристигането на следващият курс за да ми ги изпратят заедно. Naughty

# 672
  • Пловдив
ужас....тук става все по-зле и по-зле

и ако не бяха уникалните цени на уникални дрехи и аз нямаше да съм в темата, да си го причиня това, след като първия ми опит завърши с тарикатлък от тяхна страна -сметнали ми кг, които да платя, след опаковането в еконт, което се оказа бутащо везната и разбира се ми таксуваха за няколко грама, цял килограм- и го пишат този кг като доставката от франция. Да, ама не, не може да ми смятат опаковка от еконт, тъй като аз плащам за транспорт ФРАНЦИЯ СОФИЯ нали!  #2gunfire

# 673
Ха ,дано!

Как получи тази информация?
Имам регистрация в е-еконт, но към този момент там няма нищо.

Ходих до офиса им за друга пратка и помолих да проверят има ли на мое има пратка от София ФД.Хич не попитах колко са и за цената също,защото имам лошо предчувствие,че 5 поръчки ще ги получа в 3 курса Shocked Shocked!Но денят на истината е утре...ще видим!Може пък и да съм супер късметлийката с 5 поръчки в един курс!

# 674
Говорих с една "много мила дама" от ФрансеДеливъри. Пратките пишело, че ще тръгнат на 17.07 и на 18.07. Споменах й, че никъде не пише за 18.07...

Поисках номер на товарителница и ми казаха да се обадя след 15мин. Обадих се, след което отново влизаха в системата да видят номера на тази товарителница (на същото място, където бяха влизали и при предното ми обаждане). Дадоха ми номера, при което се оказа, че товарителницата е създадена преди 3 минути, обаче дамата твърдеше упорито, че пратката ми е в офис на Еконт. Явно Еконт вече приемат пратки и без подготвени товаритници, след това им се дават номерата  #Cussing out

Няма да коментирам, че пристигнали по едно и също време пратки ги разделят ... разбира се само един пакет има пристигнал в България...

Мисля, че приключих с пазаруването от Франция към момента..

Вървят по утъпкания път на ФрансеТоБГ ...

Общи условия

Активация на акаунт