ИНВИТРО в Истанбул - тема №9

• 113 849
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
silvia tosheva,
Да се включа и аз по повод операциите, макар и със закъснение.

И аз съм правила лапаро+хистеро в Мемориал и още същия следобед се разхождахме покрай морето със съпруга ми. Но ако намериш добър доктор в България, може и тук.

И с финансите много добре те разбирам. Ние тъкмо бяхме събрали пари за опита и операциите преди това ни дойдоха  Shocked Shocked Взехме пари назаем от приятели, които върнахме после.

Най-важното е да се намери причината и да се отстрани. Успех и много късмет  Peace Peace
   Мисля че ще се оправя с финансите-благодаря за подкрепата -.
Много стиснати палци и за mendi7  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 571
silvia tosheva,
Да се включа и аз по повод операциите, макар и със закъснение.

И аз съм правила лапаро+хистеро в Мемориал и още същия следобед се разхождахме покрай морето със съпруга ми. Но ако намериш добър доктор в България, може и тук.

И с финансите много добре те разбирам. Ние тъкмо бяхме събрали пари за опита и операциите преди това ни дойдоха  Shocked Shocked Взехме пари назаем от приятели, които върнахме после.

Най-важното е да се намери причината и да се отстрани. Успех и много късмет  Peace Peace
   Мисля че ще се оправя с финансите-благодаря за подкрепата -.
Много стиснати палци и за mendi7  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Mili priyatelki,ako finansovata strana vi trevoji otnosno nakoi izsledvania,operativni namesi iskam da bıdete spokoini.Zadıljitelnia paket ot krıvni izledvania za vas i sıpruga vi gi napravete v Bulgaria.Svetna grafia na over i matka sısto mojete da napravite v Bulgaria,histeroskopia,laparoskopia.V Memorial Hospital namat pretensii  v tahnata bolnitsa da se napravat.Tova ste vi spesti dosta razhodi.Genetiçnite izsledvania se pravat v Sofia,tam si gi napravete ako e neobhodimo.V memorial zadıljitelno iskat tahna spermograma-za tova kogato idvate na pırvichen pregled nepremenno bıdete mınımum s 3-5 dena polovo vızdarjanie.İ ne zabravayte v MEMORİAL pırvicnia pregled ot prof.Kahraman e bezplaten za bulgarskite jeni.Kato se sloji pravilnata diagnoza i lecheben plan vsichko trıgva stıpka po stıpka.Uspeh na vsichki.

# 572
Нека пишещи,които не са лекари в Мемориал или някъде другаде, да не съветват кое може и коне не може да се прави в някоя от турските болници. Това е преценка на  лекуващия,а не на мед.сестра

# 573
  • София, Бургас
Нека пишещи,които не са лекари в Мемориал или някъде другаде, да не съветват кое може и коне не може да се прави в някоя от турските болници. Това е преценка на  лекуващия,а не на мед.сестра

Това малко грубо прозвуча. Какво имаш в предвид?

# 574
Нова блузка, Бахтегюл дава много добри съвети и насоки с информираността на работеща в клиники в Истанбул. Защо я нападаш така?

# 575

Това малко грубо прозвуча. Какво имаш в предвид?

Не малко , а много
То нямя угодия ...

# 576
Реакцията ми е провокирана от това,че Бахтегюл си позволява да напътства бъдещи пациенти да си правят операциите в България.Всички знаете що за операции се правят у нас.Много от вас направиха своите именно в Мемориал,за да е сигурно,че лекарите,които ни лекуват там,наистина трябва да огледат ограни,да оправят сраствания,да преценят ендометриума.Не може с лека ръка да се дават напътствия за тази част от подготовката за инвитро.
Напомням ви,че Бахтегюл беше уволнена, защото си позволи да подправи мой протокол и ходих на трансфер с 4 мм лигавица.

# 577
Като отправяш такива обвинения, дай поне малко повече информация. Какво точно е направила, в какво се състои подправянето на протокола ти и каква е вината й, че лигавицата ти е била 4мм? И после да влезе Бахтегюл да каже дали е вярно.

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 10:50 от Надежда :)

# 578
Извинявам се,лигавицата ми бешхе 5 мм.

# 579
Липсват подробностите за вината й обаче. И докато не ги дадеш, оставам с убеждението че това е прах в очите, защото не ми става много ясно, какво би фалшифицирала Бахтегюл, та лигавицата ти да не нарастне, а да остане 5мм. при това без докторите да разберат. Та нали се ходи всеки ден на преглед и се мерят фоликулите и лигавицата? В деня на биене на овитрела, лекаря няма как да не е видял, че лигавицата ти е нищожно тънка. Нещо не ми се връзва...

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 11:00 от Надежда :)

# 580
При ЗЕТ трансфер,тя отговаряше за кореспонденцията между мен и д-р Онал,тък като се прецени,че проследяването може да стане в България.
При последния преглед ендометриумът беше се свил и от 6 мм в предишните прегледи беше станал 5 мм.Въпреки това ме извикаха на трансфер.Когато си потърсих правата,се оказа,че в протокола беше записан ендометриум 6 мм /при който се извършват трансфери/, за съжаление отдолу  се виждаше цифрата 5. Лекарите се опитаха да ме убедят,че съм казала действително 6 мм по телефона,но им показах ехографската снимка ,а подправеното, удебелено, почти тройно по-дебело 6 само говореше какво е станало.Така при размразени ембиони трябваше да направя този безсмислен трансфер или просто да ги изхвърлят в коша.
Истината е,че ако не се беше подправила протокола, ЗЕТ нямаше да има и да си похабя 2 ембриона.

# 581
novabluzka, сега ми стана ясно. Много тъпо е, ако е истина, защото наистина това е един обречен на неуспех трансфер. Много съжалявам, че ти се е случило такова голямо недоразумение, и наистина такова подправяне си е за наказание Peace

# 582
Момичета, на ваше място бих говорила директно с лекарите на английски (те говорят и разбират чудесно). Без посредници. И в Зачатие четох за оплескан превод от български на турски и обратното. Ако трябва, си водете с вас приятелка с добър английски, отколкото да разчитате на недобър превод от турски на български.

# 583
novabluzka не мога и не искам да коментирам твоя случай с Бахтегюл, но истината е, че мен също ми казаха в Мемориал, че мога лапарото да си го направя в Бг. И със др двойки, които съм комуникирала, също не са ги убеждавали, че трябва операциите да си ги правят при тях.

# 584
Реакцията ми е провокирана от това,че Бахтегюл си позволява да напътства бъдещи пациенти да си правят операциите в България.Всички знаете що за операции се правят у нас.Много от вас направиха своите именно в Мемориал,за да е сигурно,че лекарите,които ни лекуват там,наистина трябва да огледат ограни,да оправят сраствания,да преценят ендометриума.Не може с лека ръка да се дават напътствия за тази част от подготовката за инвитро.
Напомням ви,че Бахтегюл беше уволнена, защото си позволи да подправи мой протокол и ходих на трансфер с 4 мм лигавица.
Vie yavno se mıchete da razprostranavate neverni danni po moy adres.Vas mnogo dobre vi pomna-vie si pravihte zamervaniata v Bulgaria,vıv dena na transfera doydohte vıv klinikata.Vıv vaseto dosie nito edno izrechenie ne e pisano ot men.Vas vi vidah za prıv pıt v dena predi transfera,vıv vrızka sıs razlikata koyato imase vıv debelinata na matochnata ligavitsa ot zamervaniya v Bulgaria i zamervaniata v Memorial.Predi tova bahte vıv vrızka sıs Kubra i Hüsnie,sıs mene misla che ste govorili edin ili maksimum dva pıti.Ne smatam che ste mnogo chestna i loyalna.Zastoto ot Memorial ne sım izgonena,napusnah dekemvri messes po sobstveno jelanie.Poluchih predlojenie s po visoko zaplastane i po udobni chasove i pochivni dni.Do kraya na meses fevruari po nastoyavane na Prof.Kahraman hodih na dejurstva v klinikata.Laja e i tova che az ili nakoy drug moje da pravi podpravki v protokola vi....protokolite se opredelat ot prof.Kahraman(daje ne i ot lekarite tam),sısto i lekarstvata i dozite.Nikoi ne moje da napravi promeni po protokala vi.Tova vsichki lekuvasti se go znayat.Vasiyat problem bese debelinata na matocnata ligavitsa,ne protokola.Vie prosto ne dadohte dobra reaksiya vıpreki lechenieto vi.Napılno razbiram chuvstvata vi ot neuspeha,mıcha se da vi opravdaya i da vi prosta za napadkite,no bıdete doblestna i ne razprostranavayte neverni nesta za men.Po prinsip licnata infirmasiya na vseki bolen ne komentiram na publichno masto ,no vie mnogo neloyalno i sıs neverna informasiya me napadnahte,i za da moga da se izchista ot klevetite vi se naloje da kaja istinata po vasiya sluchay.Prichinata za neuspeha vi e vashiyat organizim,vie prosto ne dedahte jelanata reaksiya na lechenieto,dannite koito ste davali po telefona i e-mail na Kübra i Hüsnie i na men sa registrirani v dosiyeto vi.Otnosno tova che nasochvam bolnite za operativno lechenie i nakoi izledvaniya v Bulgaria-az v Bulgaria ne poznavam veche nito edna klinika ili lekar-predi 25 godini sım izlazla ot stranata.Prosto taka nasochva i Prof.Kahraman.Ne e na prinsipa maksimalno da vzemem parite na bolnia,zastoto e vıv bezızhodıtsa.Finansovo kakto smatate po dobre taka podhodete,poradi lipsa na finansi da ne stane taka che da se otkajete ot osnovnoto lechenie.Az vse oste varvam che ima dobri i kadarni lekari v Bulgaria ,a i ot drugi nasi pasienti,tuk ne iskam da spomenavam imena taka postıpiha i veche si imat rojbi....İ posledno,az vıv foruma sım samo kato edin chovek koito iska da pomogne,i smatam che sım navredila na nakogo sıs pomosta si.Na vas vıpreki vsichko vi jelaya uspeh,dano mechtata vi da se sbıdne....

Общи условия

Активация на акаунт