ИНВИТРО в Истанбул - тема №9

• 113 843
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София, Бургас
Докторите говорят английски. Аз така си говоря с тях. Може примерно да си доведеш някой,който знае английски да превежда, ако не знаеш..

# 706
  • София, Бургас
Ако не можеш да се оправиш с рецепцията, може да попиташ за Кюбра..тя знае английски..

# 707
  • София, Бургас
Така ние се прибрахме от поредното пътуване Simple Smile Правихме теста за захарта и за хашимото. Не са ми излезли резултатите все още, чакам ги днес. Глюкозния тест се оказа много неприятен, защото трябва да се гладува доста време. Пътувахме от 4 сутринта и към 9 бяхме в клиниката, в която го правихме. Тя се казва Ачибадем и е точно срещу Бахчечи. Взеха ми кръв и тъкмо си мислях, че вече мога да ям, но ми обясниха, че трябва да изпия една лимонада с глюкоза и още 2 часа да гладувам. След първия час, пак ми взеха кръв и след втория отново. Иначе заради глада и това количество сладко наведнъж малко ми стана лошо по-едно време, но после сестрата/която по огромна случайност се оказа българка от Варна/ ми обясни, че при някои хора много бързо се абсорбирала захарта, натоварвало се панкреаса и затова ми станало лошо. Както и да е...След това отидохме и за генетичните в Бахчечи, които ще станат след 2 седмици. Доктора ни каза, че вече няма да ходим и друго не иска от нас. След като видим резултатите, ще решим дали нещо друго няма да предпише, но ако всичко е наред след 2 месеца, може да почваме. Малко ме притесни това, че нищо няма да правим за ФСХ-то ми, което е 13..Питах го и той ми каза, че не било проблем, той знаел за това и го има в предвид..Бил прегледал яйчниците и знаел за проблемите ми с резерва. НА мен сега АМХ и ИНХИБИНА са ми в норма и антрални фоликули преброи 12... Но мен това много не ме успокои. Все пак е високо ФСХ..дали няма да прецака пак яйцеклетките ми newsm78 ..Имаме още време да помислим, но то така или иначе в БГ нищо по-добро не могат да ни предложат...

# 708
kateto_85 , а някакви хр. добавки препоръчаха ли ти преди опита- омега 3, ДХЕА и т.н.?

# 709
  • София, Бургас
kateto_85 , а някакви хр. добавки препоръчаха ли ти преди опита- омега 3, ДХЕА и т.н.?

Да, предписа ми New life Coenzim Q10, Omega 3 950 и Дхеа 50мг на ден. На мъжа ми предписа Arginmax.. Друго засега нищо не ни изписа, даже и на мъжа ми след спермограмата. Каза, че имал 1.5 мл годни сперматозиоди и нямало нужда от нищо друго...

# 710
  • При вещиците
Здравейте отново и от мен. Мина и моят преглед в Мемориал. С една дума-доволна съм. Попълнихе документите много бързо. С малко закъснение в общия график първо ни прие д-р Ханде и предимно си говорихме на английски, но Севда беше до нас неотлъчно. Първите ми впечатления от докторката са прекрасни-дори се шегувахме. Освен, че всички бяха учудени от високите дози на менопур при последното ми инвитро, общо взето останаха доволни от това че все пак са ми отстранени тръбите. Показаха ми и че не ме приемат като касичка (отдавна забравено чувство). Предложи ми да си почина още малко от последната процедура и най-важното да отслабна. Последва преглед. Почаках 5мин на стола и дойде професор Кахраман-и тя остави много добро впечатление с тихият си тон при обясненията. Потвърди същото-още малко почивка, отслабване и наколко допълнителни изследвания включително инсулин и глюкоза с обремененост. Съмняват се за инсулинова резистентност  Sad. Ще чакат резултати за да ми назначат лечение. Чудя се дали да отида и на ендокринолог???  Това е от мен набързо Simple Smile
Хапвам последната си баклавичка и започвам с диетата. Simple Smile

# 711
Здравейте и от мен Grinning.
Вече и аз мога да се запиша с минал първичен преглед в Мемориал.Мога да кажа,че всичко беше на ниво.От момента в който се качихме в ин витро центъра,бяхме поети от две българки преводачки,Севда и Елис/тъй като бяхме с още едно бъл.сем-во/.След попълване на нужната документация,момчетата ни бяха изпратени на спермограми.След като приключиха с това,имаше около час и половина до моя час,отидохме да хапнем и след като се върнахме,бях приета за преглед на минутата.Прегледа ми беше при доц.др.Айлин Пелин,с която комуникирахме основно на английски,Севда се включваше когато имаше нужда да се до уточни нещо.Професорката се включи накрая за да даде становище.Всичко отне час и половина.Според нея неуспехите ми в БГ идват от неправилна стимулация,била съм стимулирана с много ниски дози Shocked. Независимо,че се водим с тежък мъжки фактор, каза,че това за тях не е проблем.Бях помолена да пусна АМХ там на място,и ми изписаха Глифор и тяхната фол.киселина.Глифора трябва да го пия до 12 г.с. на бременността,както и бях посъветвана да се подложа на диета.Отделно ми беше дадена рецепта за началото на стимулацията /Гонал 450, Цитротайд, Овитрел и още нещо което не мога да разчета/.Възнамерявам да се върна за опит там есента.Чакам резултатите от АМХ и разширената спермограма.
Това е засега от мен Hug

# 712
Здравейте,  връщаме се от Бахчеджи, за съжаление трансферът се отлага поради хормонални проблеми. Имаме платени 4-ри нощувки в хотел Atrium. Днес се опитахме да канселираме резервацията, но единственото което ни предложиха е да променят имената на ползващите и датите до края на юли. При нас ще има евентуален трансфер през август или септември. Ние сме заплатили за апартамент 60 евра (за двама) за вечер - общо 240 евра. Ако някой от вас се нуждае от апартамента и цена от 35 евра за двама на вечер го устройва да пише на лични. Апартаментът има хол, спалня, оборудвана кухня вкл. пералня и съдомиялна.
Хотелът се намира на 5 мин. пеша от Таксим и е много подходявщ за момичетата, които се лекуват в Бахчеджи. Ние вече веднъж сме били в хотела. Останахме много доволни и затова искахме пак да сме там.
Това е линка на апартамента, за да го видите.

http://www.booking.com/hotel/tr/atrium-suites.en-gb.html?aid=318 … c8d1a143da7b88bX1

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 18:08 от grizli

# 713
Моята истанбулска приказка завърши с красив финал. Доста преди термин, на 8 юли вечерта се роди моята принцеса Мария, тегло 2260 грама, 45 см. Бебето е добре, аз също. Все още сме в болницата, но се надявам скоро да ми изпишат.

# 714
Какавида, да ти е жива и здрава дъщеричката, много да ви радва и да бъдете едно щастливо семейство  bouquet Бързо възстановяване на теб! Simple Smile

# 715
Честито, Какавида, да е много здрава Мария, и вие като вас и бъдете много щастливи   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet. Дано бързо отминат коликите, да спинка нощно време, а ти бързо-бързо да се възстановиш  Hug

# 716
Какавида и тук да ти честитя.Да сте живи и здрави.Приказката сега започва! baloni baby baloni

# 717
И от мен честито на Какаквида   bouquet  bouquet  bouquet 
Да е под щастлива звезда родено малкото ви бебче, с много късмет да е орисано  Hug Hug Hug

# 718
  • София, Бургас
Kakavida, да сте живи и здрави и бързо да свиквате заедно Simple Smile

Аз да се отчета, че нямам хашимото и глюкозата ми е добре..така, че остава само да си изчакаме генетичните. Дано и там няма проблем.

# 719
  • При вещиците
Kakavida честито! Бъдете здрави и щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт