ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Близначе, не е шампоан, но е много ефикасно за пърхот - Себорал Форте. И е евтино. Има го по аптеките.

Аз съм тренирала джудо и киокушин, мога да науча детето да се бие  Laughing  гледам, че тренда във възпитанието натам върви  Mr. Green

И моя мъж не е романтичен, никак. Но миналата година много ме зарадва с една рисунка върху лист от тетрадка, с химикал. Звучи, все едно е дете, но беше много трогателно. Иначе не празнуваме нищо вече. Аз някак си не умея да празнувам, уви! Обичайно празниците ми се вкисват от майка ми, която ми честити подробно всичко възможно, ако има едно лесно и събота, и неделя, и понеделник ще ми честити. То е такова честитене, такава досада, че само от очакването за тази досада ми се отщява да живея...  Sad  Сега и рождения ден на детето ще ми вгорчи, усещам го!  Sad  И малко по малко не остана празник, който да ме радва.

Аз съм давала купешка тиквичка. Не ме притеснява. Тия в готовите пюрета какви мислите, че са?! Не ги носят от друга планета. А и надали фабриката работи само докато е сезон...

# 631
Gina L. , тя доставката наистина е безплатна, ако са над 20$ пиши на продавача да ти пише по-ниска стойност, за да не се занимаваш с митници, внимателно огледай ако има реални снимки  Peace . Стандартния срок за доставка е 60 дни след изпращането.

Близначе, за пърхут препоръчвам шампоан Selsun Blu или Кетозал, първия обаче сваля боята да знаеш.

# 632
  • София
Стигнах до компютър най-после.

Агнес, не го пускам на градина, не е ходил от началото на декември май. Но пак успя да се разболее здраво  Confused

Мъхче, искаш ли да ти снимам рецептата, по която ние си правим кремче и да ти я пратя? Хубаво е, мазничко, работи. Иначе рани най-бързо и качествено съм лекувала с това. Има и други аналози като търговски марки и опаковки. Бързо да се оправя дупето! Simple Smile

Аз хич не съм почитател на Свети Валентин, изобщо нищо не правим, не си подаряваме подаръци, не празнуваме, нищо. Някога, като прясна двойка се опитахме един-два пъти, ама не е за нас тази работа.
Подарък не искам, ей сега, преди седмица ми подари много желани ботуши, 2 броя в различни цветове. Извадих му душата, измрънках, че новата кола получава най-много подаръци и се сдобих и аз с подарък. Иначе, ако изключим такива поискани подаръци, най- много се радвам на парфюми. Умирам за парфюми!

Джина, мислех си тази нощ за кумата ти и Бранка. Ами много е грозно. Такова нещо май бих простила само на много, много близки хора. Общо взето от баща ми, брат ми, леля ми, баба ми и най-добрата ми приятелка няма се впрегна. Защото знам, че ще ми го кажат с обич, загриженост (примерно- толкова ти е кльощаво детето, сигурна ли си, че всичко е наред, храни ли се добре... т.н.). Но някой редовно да ми дудне.... Ми не, че ще й се развикам, но просто ще я игнорирам, няма да се виждам с нея често и т.н. Имаме една кокошка в обкръжението си, която редовно "стреля" така по нас. За съжаление няма как изцяло да я отбягваме, но вече я е.аваме тънко, тя май даже не се усеща.

Флайче, таз хубост и аз съм я правила.Много бързах да го облека и да излизаме. Облякох го, спретнах се и а да сложа в количката, ама космонавтчето мокрооо. Оказа се, че няма памперс мишлето Simple Smile

Моето бебе откакто е болно нищо не яде. Ама нищо. Дори банан и авокадо, за които умира. Защото му давам част от лекарствата с лъжица и той щом я види си стиства устата, ако вкарам нещо гледа веднага да изплюе. Мъка.

Гери, не мога да помогна със сухия въздух. У нас е адски влажен, пускаме абсорбатори за вода. Понякога се събират 2-3-4 литра за 12 часа само от една стая.

Не мога да публикувам, много голямо писане пада!

# 633
Оооо чудо, успах я на 40-а минутка отново, обаче имам друг малък проблем, стоплих пюрето, защото бях убедена, че ще стане от глад, та сега колко му е трайността newsm78

# 634

Д. се подсече жестоко, нищо не помага, мн е зле! Сега правя киснене със смрадлика, съхнене на въздух без памперс 30 мин, мазане с Бепантен и пак нищо. Ще сменя Пуфиса с бял Пампер и мокрите кърпи. Антибиотичната пудра не помага. Обещали са ми и рецепта за правено кремче, в него са ми надеждите. Стискайте палци, че нещата са много червени, много на рани и много разпространени!

Лина се подсече преди около месец и нещо и до преди седмица нищо не й помагаше - нито купените кремове против подсичане, нито правените. И със смрадлика киснах - цък! Та се оправи така - след кърпичките, минавам с тампонче с риванол, след което крем Витасин. Почти не си личат пъпките вече, а бяха станали рани. Ако имаш желание опитай.

# 635
Мъхче, не знам как да ти помогна, виж какво открих:http://---reklamen-spam---/2012/01/30/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D … %B5/#.UvDc2bTF-Q4
и хайде някой да вземе да ме изгони от тук, че днес прекалявам..., а дава ми го като рекламен спам newsm78

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 14:57 от fly2

# 636
Вижте какви малоумни съвети за гледане на бебе, чрез картинки са!  ooooh! Mr. Green

http://funkypickens.com/how-to-be-a-parent/

Бени, за Морската да докладвам - само централната алея има някаква изчистена част, но е мокра и на места има лед. Входа е целия заледен, като цяло е снежно и заледено, гадно е. Но става, с повече бутане и тикане на количката - става.

# 637
Пина, мерси за инфото. Още не съм излизала от нас. Пред входа е ледена пързалка. Дано другата седмица успея да стигна и до Морската. Ти май винаги излизаш преди обед? Аз след 13ч.

# 638
Да, аз излизам между 10.30 и 11ч. В 13ч. най- много до 13.15 се прибирам, защото тогава храня с пюре и после поиграва половин- един час най- много и спи. Ето сега спи в креватчето си. Нямаше 14ч. и се размрънка.

# 639
  • София
Само по едно време бръчкаше нос и дишаше като дракон, само това мразех и забранявах ужким.

Joy Ох, ще ме скъсате от смях! На Тедичка бебчето и било като вампир (или евентуално, перфоратор), сега пък на Мурмели - дракон. hahaha Освен това се чудя и се мая, как точно диша тоз добитък, драконът, та чак дразни? Mr. Green

Освен, че ме развеселява, тази тема страшно ме и успокоява, да знаете. Мислех си, че такива мъже като моя (тип "ръб") са голяма рядкост, а то какво излиза - всеки срещнат едва ли не НЕ е романтик и прави любовни подаръци като помпичка за вода. hahaha Аз май съм ви казвала, но моя веднъж ми подари една консерва царевица от Била и я определи като "романтична царевичка". Романтична, защото не съм му я била включила в списъка за пазаруване, но той като я видял, се сетил за мен, че обичам, и ми взел Crazy Това откровение го получих, след като му се размърморих, че нищо романтично не прави за мен, а той тъкмо разтоварваше покупките ooooh!

Да ви се оплача от моите кулинарни неволи. Днес реших да сготвя на малкия супа с елда. Четох рецепти, почнах да варя, слагам това, онова, подправки - хубаво замириса, викам си ,ще стане. Ама се сетих, че било полезно да ядеш зелени зеленчуци и какво ми прищрака да му сложа спанак в супата, не знам, ама като го бухнах вътре и цялата хубава миризма изчезна. Викам си, сега как да оправя нещата, чакай да сложа малко доматено пюре. Стана още по-зле Sick ooooh!, но бебо всичко си изяде, това детенце, милото, като е гладно, не отбира. А то е винаги гладно май Grinning

Купих си и един сусамов тахан, уж било супер полезно, не знам си какво си. Отварям го аз, хапвам и о, ужас - има вкус точно на халва! Ама без захар. А аз халва не обичам. Обаче, като съм дала... 7 лева ли бяха, 8 ли, за това чудо, намазах си го на препечена филийка и стоически си го изядох, няма да се хвърля, я! hahaha Та сега сигурно един месец ще ям нещо, което ни мъ кефи, щото мъж ми и той няма и да го погледне, за дъщерята да не говорим Stop

Освен това имам огромно оплакване към домашните бебешки бисквити, а именно - защо свършват толкова бързо #Cussing out Joy Вчера опекох за втори път, то като зауха на печено хлебче, ммм.. Хапнахме аз и мъж ми по една,колкото да се потвърди, че са супер вкусни, останалите оставихме за бебо. И сега цял ден обикалям като хиена около таз чинийка и се чудя какво друго да хапна, че да не ги намушкам тез бисквитки  Mr. Green   chef

Жалина, ти и сама си се усетила, но аз да ти го натякна - не я мисли толкова бебка, радвай и се повечеи я остави да бъде  дете, че знаеш ли колко бързо порастват... Cry Освен това, нали играта, цапането, рушенето, вдигането на шум изграждат творчески и свободен дух!  Simple Smile

# 640
karlie, наистина е много полезен тахана, пробвай да си го смесиш с мед, може да добавиш малко топла вода, за да се смесят по-лесно

# 641
Аз сусамовия тахан го харесвам само солен / във вид на хумус/ , много е полезен ,да.В краен случай на филия с малко кисела краставичка отгоре , но като цяло вкуса е тежък .Сладък хич не ми допада.

# 642
Да се отчета с това чудо на чудесата резенето....Та това чудо омириса цялата кухня, на нещо странно и непонятно за мен. Но смесено с морков - два моркова среден размер и четвърт чудо се хареса и беше изядено. Дадох й малко от него, защото за всеки случай приготвих и обичайното пюре от картофи, моркови и пъщърнак. Добре, значи го яде, но дали е от нея или принципно се харесва не знам. Като я гледам реакция още няма, надявам се и да няма. Четох, че било полезно за стомаха, но както каза ММ - хм, изобщо не знам какво е това, но изглежда полезно Simple Smile)))
Айде сега запалих ви и вие да обикаляте магазините и да търсите резене.... Peace
Сега ще ви запаля и по още нещо, което ще е следващото в менюто на бебка Kohlrabi, демек алабаш. Аз и такова чудо не съм яла. Оказва се,че много неща не съм опитвала даже.
Ето тук ви пращам един сайт, в който има всички разновидности на пюретата в Германия
и още един с тукашна марка
това за идейки за домашно правещите пюрета Simple Smile

Авокадото как го давате newsm78 Варите ли го предварително или направо готово го пюрирате. Обаче аз не давам сама да гризе, затова питам само тези, които го дават с лъжица.

Абе за ученето да се бият дали е правилно?! Аз не подкрепям това. Защото в крайна сметка ако всички научат така децата си то ще стане боксово поле в училище, не място, където да се трупат знания.....но това си е мое мнение и затова има различни хора. Има много по-елегантни и приятни начини да се справят с всяко лошо отношение. Не се бъркам в никое възпитание, нито искам да обидя някого. Смятам, че е право на всяка майка, според нейното дете да го възпита така както тя смята за добре.  Peace
Някой да е чувал Луиза - загуби се май из преспите Simple Smile

# 643
Пина, тези картинки истински ме развеселиха Wink

# 644

Тахан аз обожавам с мед и на филийка, чак ми се прияде и май ще ида да си купя и аз.

Много благодаря на всички, които са писали по темата с подсичането. Нас също ни мъчи вече трета седмица. Какво ли не пробвах- судо крем, бенапен, веледа ... И нищо. Вече е станал на рани. Ще пробвам и вашите варианти сега, пък да видим.

Гледах, че сте писали по- назад за мечтани дестинации. Да се отчета и аз. Най- мечтани са ми Куба, Бразилия, Арежентина, Южна Корея и Нова Зеландия. И всички топли дестинации, нямам претенции, стига даже топличко. И аз май трябва да хвана някой руски олигарх да ме развежда, че инак ще си останат само мечтани.

За свети Валентин и ние не го празнуваме, никога не сме. То ние миналата година си забравихме годишнината от брака, какво остава за други празници Simple Smile

Я да питам нещо и кърмачките, които захранват. По колко вода/ чай давате на 100г изядено пюре примерно? Аз досега не съм давала, но беше запечен и си мисля, че може даже заради това. Аз си знаех, че трябваше да съм по- настоятелна в началото и да давам по малко въпреки плюенето и ревовете, но това е положението, ще въвеждам и вода сега.

Отивам да ви дочета, че сега само отгоре отгоре ви прелистих.

Общи условия

Активация на акаунт