БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 718
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 4 560
Супата се получи. Застройката беше две яйца, половин кофичка кисело мляко и 2 супени лъжици брашно. Към нея постепенно прибавях бульон от супата и тоя път не се пресече.
Дроб-сърмата се получи добре, хем я правих за пръв път.
Кекса го ос*ах тотално. Идеята беше да е двойна доза от обичайния, но да е трицветен. За червената част боята беше някаква по 60 стотинки от Кауфланд, на прах. Не знам от какво е, но после пръста ми беше червен дълго време. Кафявото вместо какао беше някакъв пудинг за 20 стотинки на Радиком. Състава беше какао на прах, царевично нишесте и няколко Е-та. Въобще не стана кафяво, а мръснобяло.
Трябваше да има и нещо като глазура - някаква измислена сметана на прах, пак 60 стотинки. Бие се 5 мин с миксер. Не стегна много, не беше и сладка.
И тъй с кухненските ми неволи ...

# 556
  • под тепетата
  • Мнения: 11 297
Естелче, извинявай , но като те видя и винаги очаквам весели перипетии покрай теб  Laughing От пудинга и всякакви такива не очаквай да ти стане кафяво като истинско какао. За тази цел си вземи на д-р Йоткер какао, има го в Била. Освен това този пудинг е и с нишесте, т.е. допълнително си сгъстила тестото.А тая сухата сметана много бързо се спихва и въобще не я взимай, че остават само е-тата след нея.
Скрит текст:
Маме, м че кво ми е на числото, то си е в комплект с телеца  Joy

# 557
  • Пловдив
  • Мнения: 44 723
Да споделя само,че напоследък все имам вкъщи заквасена сметата и правя с нея застройката на супите.Моите мъже страшно харесаха така супите  Heart Eyes

# 558
  • София
  • Мнения: 10 825
За пръв път ще правя линцер сладки. Забърках тестото по ето тази рецепта http://culinarywithme.com/archives/3196
Много...... маслено ми се струва. Така ли трябва да е? Все още не съм го сложила в хладилника. Казвайте дали да не добавя нещо. Имам чувството че с толкова масло като ги сложа да се пекат и ще се разтопят Crazy

# 559
  • Мнения: 11 607
За пръв път ще правя линцер сладки. Забърках тестото по ето тази рецепта http://culinarywithme.com/archives/3196
Много...... маслено ми се струва. Така ли трябва да е? Все още не съм го сложила в хладилника. Казвайте дали да не добавя нещо. Имам чувството че с толкова масло като ги сложа да се пекат и ще се разтопят Crazy

По тази причина се слага в хладилника тестото, да стегне...Аз ги правя по рецепта на Наталина - там маслото е същото количество, но с 500гр. брашно.....

# 560
  • София
  • Мнения: 10 825
Да, точно това се чудя, дали да не добавя още брашно newsm78

# 561
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Onna-bugeisha, добави, добави... много маслени  ми изглеждат линцерите на тази снимка/по тази дозировка.

# 562
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, Моренка. Ще го направя и аз 500 гр. Един жълтък ли да оставя или да добавя и тук нещо?

# 563
  • Мнения: 746
Можете ли да ми кажете, като се пече риба върху сол, дали се покрива с фолио?
И още нещо - понеже никога не мога да уцеля да изпека рибата на баш!както си трябва.. ако говорим за лаврак/пъстърва например, на колко загрята фурна и колко минути печете?

може ли инфо  chef  bouquet

# 564
  • Мнения: 8 511
И аз идвам с кухненски неволи.  Sad  Направих този сладкиш по рецептата та labrex http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686526.msg23669187#msg23669187 . Спазих точно рецептата, пекох в кръгла тава с d=24см. Сладкишът стана много тънък. Къде сбърках?  newsm78

Onna-bugeisha, аз правя линцерите на Наталина и използвам 3-4 жълтъка. Прецени, ако не можеш да събареш тестото, тогава добави още жълтък.  Peace

# 565
  • Мнения: 2 816
В размера на тавата вероятно  Laughing, малко продукти, малко тесто.....


Шанс, назад някой беше пуснал колко минути се  пече  риба, според размера.......
Аз се водя по вид, аромат...... според мен тези минути са силно ориентировъчни, фурни различни, няма как да пекат еднакво  Peace.
Не бих сложила фолио в/у рибата печена на сол.

# 566
  • Мнения: 8 511
Дано се включи labrex, за да каже точно размерите на нейната тава.  Peace

# 567
  • Пловдив
  • Мнения: 524
Здравейте, имаше преди време тема за бързи рецепти/ ястия, от типа "какво да сготвим, когато нямаме време", но не си спомням как се казваше.
Пробвах с търсачката (пуснах "бързи рецепти"), но не успях да намеря това, което търся.
Ако някой си спомня за коя тема става въпрос, моля да ми даде жокер!  Praynig

# 568
  • гр. София
  • Мнения: 397
МериДжей, аз се сещам за тази тема.

# 569
  • Пловдив
  • Мнения: 524
Илима, благодаря!  bouquet
Точно тази е.

Общи условия

Активация на акаунт