Православни пости - 4 тема

• 48 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря много за идеите за кокосовото мляко!  Hug

# 601
И на мен ми дадоха квас за ватикански хляб , слага му се мляко , яйце , дефакто не е за пост , но пък не си длъжна да го ядеш . То никаква квас не е , защото после му се слага и сода , после една част се отделяла за домочадитето , 3 се раздавали . Само не ми стана ясно защо се захранва и седи по някакви ритуали , а че във Ватикана са чували за този хляб ме съмнява  Laughing Иначе имам такова чудо в хладилника и си и ще го правя / да ме пита човек защо/.

# 602
  • София
Здравейте, моя приятелка иска да ми даде да си направя Ватикански хляб. Има ли проблем да го правя по време на пост?

Ако изключим рецептата, ватиканския хляб има окултно религиозни предпоставки, на които едва ли мястото им е точно по време на православните велики пости. Така, че моето лично убеждение е, че обсъждането на този хляб тук не е редно.

# 603
Иначе имам такова чудо в хладилника си и ще го правя /да ме пита човек защо/.
adelinda, много ме развесели Joy Joy Joy

Довечера смятам да накисна малко нахут, а какво да го правя утре още не съм решила newsm78

# 604
Е, това не мога да не го споделя в тази тема - едно предложение за постна манджичка, че и с картинка  Grinning

Ще се пробва още утре.

# 605
Нахута : фалафел , яхния и на салата суров можеш да го добавиш с авокадо примерно , пак е вкусно.

# 606
На салатка най-много си го харесвам Grinning

# 607
  • най-шареното място
И хумус. По-добре от фелафел според мен.
Как се ползва суров?

# 608
И хумус. По-добре от фелафел според мен.
Как се ползва суров?

Нахута дълго се кисне  и от предния ден като го сложиш така омеква, че може и суров да се яде, винаги може и да се направят и кълнове от него .

# 609
  • най-шареното място
Мерси. Не ми е хрумвало. А колко дълго? 24ч?
Кисна по около 12 часа. Не е мек.

# 610
  • София
Накиснал съм го вчера към 18:00 часа и сутринта съм 08:00 вече е омекнал толкова, че се сплесква между пръстите ми. Ще го правя на хумус с пюре от варена царевица.

# 611
Снощи забравих да накисна нахут, затова днес ще правя зеленчуци на фурна, по рецептата от в-к "Марица", която съм публикувала по-горе Grinning

# 612
Вкъщи вчера беше денят на нахут и направих една супа, която не бях правила поне от година - крем супа от нахут , като маслото в рецептата замених със зехтин за готвене. Много вкусна и засищаща супичка.

Днес сме на елда. Все още обаче е само накисната и съдбата ѝ е неизвестна Grinning

# 613
Тази сутрин направих една много приятна крем супа от грах:
1.5 л. вода;
1 стрък праз;
3-4 стръка пресен лук;
1 скилидка чесън;
1 малък морков;
2-3 средни картофа;
около 250 гр. замразен грах;
сол, черен пипер, индийско орехче и олио.
Вари се на по-буен огън и на отворен капак, като слагам и няколко капки лимонов сок. Това всичкото, за да се запази зеленият цвят на супата (много свеж).
Ще я поднеса довечера с чеснови кротони и обилно поръсена с пресен копър.

# 614
  • София
Грахта и лещата за мен имат много специфичен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт