Православни пости - 4 тема

  • 48 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 565
Благодаря много за идеите за кокосовото мляко!  Hug

# 601
  • Мнения: 9 992
И на мен ми дадоха квас за ватикански хляб , слага му се мляко , яйце , дефакто не е за пост , но пък не си длъжна да го ядеш . То никаква квас не е , защото после му се слага и сода , после една част се отделяла за домочадитето , 3 се раздавали . Само не ми стана ясно защо се захранва и седи по някакви ритуали , а че във Ватикана са чували за този хляб ме съмнява  Laughing Иначе имам такова чудо в хладилника и си и ще го правя / да ме пита човек защо/.

# 602
  • София
  • Мнения: 8 502
Здравейте, моя приятелка иска да ми даде да си направя Ватикански хляб. Има ли проблем да го правя по време на пост?

Ако изключим рецептата, ватиканския хляб има окултно религиозни предпоставки, на които едва ли мястото им е точно по време на православните велики пости. Така, че моето лично убеждение е, че обсъждането на този хляб тук не е редно.

# 603
  • Мнения: 2 551
Иначе имам такова чудо в хладилника си и ще го правя /да ме пита човек защо/.
adelinda, много ме развесели Joy Joy Joy

Довечера смятам да накисна малко нахут, а какво да го правя утре още не съм решила newsm78

# 604
  • Мнения: 2 551
Е, това не мога да не го споделя в тази тема - едно предложение за постна манджичка, че и с картинка  Grinning



Ще се пробва още утре.

# 605
  • Мнения: 9 992
Нахута : фалафел , яхния и на салата суров можеш да го добавиш с авокадо примерно , пак е вкусно.

# 606
  • Мнения: 2 551
На салатка най-много си го харесвам Grinning

# 607
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
И хумус. По-добре от фелафел според мен.
Как се ползва суров?

# 608
  • Мнения: 9 992
И хумус. По-добре от фелафел според мен.
Как се ползва суров?

Нахута дълго се кисне  и от предния ден като го сложиш така омеква, че може и суров да се яде, винаги може и да се направят и кълнове от него .

# 609
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Мерси. Не ми е хрумвало. А колко дълго? 24ч?
Кисна по около 12 часа. Не е мек.

# 610
  • София
  • Мнения: 8 502
Накиснал съм го вчера към 18:00 часа и сутринта съм 08:00 вече е омекнал толкова, че се сплесква между пръстите ми. Ще го правя на хумус с пюре от варена царевица.

# 611
  • Мнения: 2 551
Снощи забравих да накисна нахут, затова днес ще правя зеленчуци на фурна, по рецептата от в-к "Марица", която съм публикувала по-горе Grinning

# 612
  • Мнения: 114
Вкъщи вчера беше денят на нахут и направих една супа, която не бях правила поне от година - крем супа от нахут , като маслото в рецептата замених със зехтин за готвене. Много вкусна и засищаща супичка.

Днес сме на елда. Все още обаче е само накисната и съдбата ѝ е неизвестна Grinning

# 613
  • Мнения: 1 110
Тази сутрин направих една много приятна крем супа от грах:
1.5 л. вода;
1 стрък праз;
3-4 стръка пресен лук;
1 скилидка чесън;
1 малък морков;
2-3 средни картофа;
около 250 гр. замразен грах;
сол, черен пипер, индийско орехче и олио.
Вари се на по-буен огън и на отворен капак, като слагам и няколко капки лимонов сок. Това всичкото, за да се запази зеленият цвят на супата (много свеж).
Ще я поднеса довечера с чеснови кротони и обилно поръсена с пресен копър.

# 614
  • София
  • Мнения: 8 502
Грахта и лещата за мен имат много специфичен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт