Православни пости - 4 тема

• 48 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
На мен повече ми допада лещата Grinning.

# 616
Старият и сух грах ми е откровено неприятен. Друг и много по-нежен, дори сладък е вкуса на зеленият, млечен грах. Топи се в устата. В комбинация с праз е много приятен (поне за мен  Laughing). Най-вкусен ми е граха от градината на мама. Тази година и аз си сях за опит, та да видим какво ще излезе.
Не обичам и твърдите сортове царевица и леща.
От лещата с най-наситен и фин вкус ми е червената. Има и една тъмнокафява със ситни зрънца, която е с интензивен вкус, но иска много варене. Тя е идеална за нашата типична българска леща яхния. Открих наскоро, че канадската ми е вече ... не особено приятна на вкус. Изисква много подправки, за да стане що годе вкусна.

# 617
  • The point of no return
Обожавам леща и грах  Grinning  Няма спор, че пресният грах е най-вкусен  Peace

Снощи повторих веган кекса, с който имах провал преди няколко седмици, като ползвах обикновено брашно и стана доста по-добре. Малко е троши-зъб, но ще му видим сметката  Grinning

# 618
Да споделя, че зеленчуците на фурна станаха много вкусни.
Подправих ги с малко сос "Терияки", че бяха леко безсолнички и се получи супер!

За събота и неделя предвиждам още една доза мъфини. С кокосово мляко и масло ще бъдат. Мисля да импровизирам и да поосвежа малко рецептата с някоя иновация Grinning
Така че смело давайте идеи за постни мъфини.

Имам и един буркан с мармалад от сини сливи (без грам захар в него). Да имате някоя сполучлива рецепта за постно руло? newsm78

# 619
  • София
Днес извъртях един хумус с доматено пюре и босилек. Пиша го като идея.

# 620
  • The point of no return
Аз нещо нямам много късмет с постните печени мъфини и кексове и не мога да дам съвет.

Тези дни мисля да спретна гювеч, довечера ще мина да си купя бамя от магазина  Grinning

# 621
Днес, супичка:картоф, морков, спанак, черен пипер, куркума, ключова дума- девeсил-повечко девeсил.  С препечен черен хляб- Въх!

Квасът не стана. Tired Опитите продължават.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 09:46 от Мора

# 622
Не че някого ще смая с моите идеи, но те са полезни за суперзаетите; обичам да пазарувам в Лидл и намирам много качествени неща, например замразен зелен фасул, става на яхния за 20 мин, ориз, който се сварява за 12 мин, без нищо, за гарнитура /може много неща да му се добавят, но аз пестя и калории, суетна съм, знам/, черен хляб със семена и днес си харесах една туршийка, където преобладават зелените домати. Също така оттам си взимам кисело зеле, ситно нарязано, на конци просто, предишната манджичка беше боб и зеле, не е много пролетно, ама ми е любима. Другият вариант е с ориз.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 19:26 от Tiger Lily

# 623
Tiger Lily и аз прибягвам до замразените зеленчуци. Когато човек няма време, по-добре замразени зеленчуци, отлколкото никакви и сухоежбина. Има и замразени горски плодове, които през зимата са добър вариант.

Днес за пръв път взех лешников тахан. Одобрих този тахан. Вкусът се оказа неочакван за мен. Прилича ми на Нутела. Исках да взема фъстъчено масло, но имаше само марка, която не харесвам. Така се стъгна до лешниците.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 21:25 от hjkl;

# 624
  • София
 Много ще им дойде на Лидл рекламата, но и аз доста неща купувам от тях. Много ми харесва тяхното бутер тесто (това, което е като блокче и се разточва). Не съм срещала толкова вкусно до сега.

Ето и една интересна рецепта, която мисля да пробвам- Постен ягодов сладкиш.

# 625
Здравейте!
Чета ви, но все няма време за писане. Тази вечер мисля да накисна един нахут утре да правя фалафели. Цял пост не мога да стигна да го сготвя този нахут. А и много ми хареса рецептата за крем супата с него.
За утре живот и здраве сме взели миди. Мисля си да ги направя с доматен сос, бяло вино и девесил. Една приятелка така ги прави и много ми харесват, та утре и аз мисля да се пробвам. Една малка част от мидите мисля да ги панирам с постна панировка, защото голямото ни момиче така ги обича. Ще ви кажа какво се е получило след това.

# 626
  • Варна
Някой може ли да ми даде идея какво да правя с брокули и каква е псната панировка?

# 627
  • най-шареното място
Броколите можеш да задушиш и после само добавяш зехтин и лимонов сок. Стават прекрасни. Simple Smile
За панировката не мога да помогна.

# 628
Някой може ли да ми даде идея какво да правя с брокОли и каква е пОсТната панировка?

Вода и брашно , на гъста каша ,е постна панировка, трябва да са леко варени , най-добре на пара . Може на супа да ги направиш , ядат се докато са пресни , после аз лично не ги харесвам  .Може и грах , царевица и моркови и броколито с ориз да се сготвят , или същото с картофи ,запечено на фурна.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт