От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 30 360
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Аз също с каката си ползвах кошница за кола. Тя си се връзва с коланите на колата и е много сигурно и удобно, не съм забелязала да й е неудобно на нея, нищо, че не е напълно легнала. Наскоро й омаля и й купихме столче 9-18 кг, та сега и за бебка пак ще си ползвам кошницата. Не бих рискувала и аз с кош за новородено, нали все пак целата на тази кошница е да предпази бебето (не дай си боже). Иначе по-принцип има столчета, които са комбинирани (с разни приставки и възглавнички) и стават и за бебета и за пораснали бебета, но лично на мен не ми допаднаха  Peace

# 601
The Faith ами ние си я взехме, защото в момента живеем в Англия, но искаях да проверя дали ги има в България и колко струват ( с надеждата да са по-ефтини, уви не са Simple Smile  и затова проверихме в Касида. Иначе мисля да раждам  в България и ще я пращам по куриер след няколко месеца. В Англия има доста куриерски фирми, които карат до България за по паунд на килограм. Ако влезнете в bghelp.co.uk може да намерите данните на много от тях, като знам че някои взимат от адрес за 1о паунда допълнително.

Моята я взехме със седалка за кола Maxi Cosi, която има приставка за новородено, но знам че не е хубаво малките бебенца да стоят повече от час в тези седалки, защото колкото и да е, не са напълно легнали.

Sanichka_ и аз съм  като теб Embarassed, но явно няма какво да се направи. Мен проблема са ми килограмите ( 2 за последната седмица) и направо почвам да полудявам #Crazy, май ще заприличам на баба меца до края на бременността.

# 602
На мен една продавачка в магазин ми каза следното:

Най-важното за бебето е да има хубаво легло - матраче и съответно хубав кош за новородено, тъй като през цялото време то лежи; и да има кошница за кола, т.е. при екстремни случаи да е максимално обезопасено, да пазим живота му.

Струва ми се много добра логика и смятам да заложа на тези неща. Колкото и да стоя на задната седалка и да го държа в ръце, при по-рязко спиране може да се удари, да не говорим за по-сериозни случаи. А за матрака и коша за новородено, няма нужда от коментар. Нашите бебета са летни и доста дълго време ще лежат навън в количките, така че смятам, че коша за новородено е незаменим, макар да се ползва само 6 месеца. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него  Peace

# 603
Момичета и моето мнение е бебето да си е в столче за кола,така ще е по добре защитено,недай си боже да се случи нещо.
Относно количката,аз май се спрях на модела http://www.bebemagazin.eu/product_info.php?manufacturers_id=39&a … ;products_id=2733,като си направя комплект от кош за новородено,количката с седалка за след 6 месеца и чанта,ми излиза около 1100лв.Смятам отделно да купувам столче за кола-2-ра употреба,което да става на този модел шаси(някой ако знае дали Макси Кози става да помага)Тъй като реално няма да го изпозвам толкова често,живея в малък град,където разстоянията са  малки.
В магазина беше единствената количка,която ми допадна като визия,маневреност и лекота на  бутане.

# 604
Незнам как са ви коремите относно окосмяване,ама аз съм вече Робинзон  Shocked А по други части на тялото не е така,даже бавно растат....Хормони явно,ама чак ме е срам да го заголя  Laughing
А моята бебка вчера беше много активна,цял ден не си намери място и такива ритници получих,особено след като мъжа ми реши че му се кара по бързо...аз му се накарах и после и бебка се обади,кой знае какво й е било бътре  Party
хихи не се притеснявай и аз съм така , като се има в предвид , че нямам почти никъде окосмение Simple Smile

# 605
Някой има ли впечатления за д-р Румен Димитров от МЦ Фемина?Моля да сподели.

# 606
Аз може би не се изясних, под легнал кош за кола имам пред вид такъв който е предназначен за кола - със закачане с колани и т.н. Като този например: http://moedete.com/userfiles/editor/image/moedete.com%20jane%202 … x%20light%202.jpg - той конктетно, е с опция за повдигане на гръбчето и става и за седнало положение.
За мен също е абсурдно бебето да се вози необезопасено, чуденката ми е между лежащо и полу-седящо кошче.
Полу-седящото, което съм харесала може да се ползва с Изофикс (много бих искала да поддържа тази система), а лежащото на Джейн от линка - не може. За това ми е колебанието.

# 607
Ходила съм при доктор Р. димитров на преглед преди да забременея и останах с впечатлението че е доста добър лекар. Много компетентно ми отговори на въпросите и ме гледа много обстойно на ехографа а не само от ред да мине. Само не ми хареса че беше малко дръпнат и на някой въпроси с надсмешка ми отговори.

# 608
Gaggi, вземи си столче, сигурни и тествани са, тези кошове с колани не са ми много ок на мен поне.

# 609
  • Пловдив
Искам да попитам бъдещите мами от Пловдив - ходите ли на някакво училище или курс за бременни и ако да - къде и доволни ли сте? Thinking

# 610
Здравейте, мацки!

Понеже сте на вълна колички пак, та да се вмъкна и аз с моя избор... Както бях споменала изначално бяхме решили да потърсим нещо хубаво и удобно втора ръка... Но като споделих на едни от най-близките роднини на ММ, те не само че заявиха намерение това да е подарък от тях, но и предложиха конкретна/и количка/и и кандисах на следната... http://media.snimka.bg/s1/3165/032573921.jpg  Лошото е, че понеже целите преговори се водеха дистанционно, не съм имала възможността да я пипна тази количка, а се доверих така да се каже на сляпо Rolling Eyes  и малко на принципа на харизания кон smile3560  разбира се с уверения, че няма да съжалявам Whistling ... Та имам молба към kg да изкаже мнение, ако разпознава модела /апропо количката все още не ми е доставена, щото хората живеят в Сф и те така Flutter /

Относно килцата съм +5 ~ 5.5 и много се надявам да не се прояви тепърва тенденция към главоломно качване, че хич не мога да се ограничавам с хапването аз #Silly  Иначе тумбачето ми особено през последната седмица съвсем взе да става оформено и едвам си закопчавам палтенцата Blush

# 611
Минах аз днес преглед-бебчето се развива добре ,отговаря си на гестационната възраст,но за шийката отговора беше,че е скъсена.а канала е затворен. ConfusedКъсничко е да се мисли за серклаж,ще се моля да стигна поне края на 7 мес.При мен и наследственост може да има,майка ми ме е износила успешно с 4 см разкритие получено в 4 мес.Надявам се успешно да си износя и аз бременността до 9 мес. Praynig

# 612
  • София
Ротока, какво значи скъсена е- колко см?
По принцип серклаж се прави до 21г.с. На горещо.

# 613
За това колко е скъсена нищо не казаха.Какво точно представлява серклажа на горещо?

# 614
Тази шийка.. И аз в сряда съм на лекар, ще питам за нея, дано да е наред...
RoseAmber, защо толкова рано ще излизаш в болнични- тогава ти се пада? Аз като смятам ми излиза 04.05 - в момента сме в кофти период и ми се ще по-скоро да идва май месец... Замисляла съм се за болнични дори, дано се успокой положението, няма да рискувам в изнервена обстановка Sad

Общи условия

Активация на акаунт