От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 30 266
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, стана време за нова анкета, давайте предложения за заглавие на новата тема. Ако няма предложения, ще използвам някое от старите предложения Peace

# 496
Здравейте момичета! Снощи за първи път усетих какво е да имаш киселини Sad Много неприятно. Ставах пих мляко не помогна, ябълка не помогна, май само содата ми подейства. Вие какво пиете за киселини, знам че е обсъждано по назад, но нямам време да прочета всичко назад. Има ли някое лекарство, което става да се пие по време на бременност?
И какво мислите за това че ако имаш киселини по време на бременността, бебето се раждало с коса? Не вярвам на тези бабушкерски истории, но не пречи да си почешем езиците.Simple Smile

# 497
 Четох някъде по темата, но да питам пак. Как се справяте с болката от разтягането на тазовите връзки и мускули? При мен вече продължава две седмици без прекъсване  Sad Търпя си, ала ми се щеше да има някаква форма на облекчение. Правя упражнения - йога за бременни, ала няма резултат. Има ли някой друг в подобна ситуация?

# 498
Аз за този модел на Jane имах предвид :

http://www.dundio.com/kolichki/kombinirani/jane-muum-triffid-r70 … UFFUNAM=JANE=152=ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Да и аз гледах че на Jane Rider e по малък коша.

За тези разтягания аз помислих че са контакции , напоследък вече не усещам болка от тях защото ми дадоха манезиий да пия.Също от няколко дни имам и едни придърпвания и болки във влагалището и четох че са или от ритници на бебока или от увеличаване на тазовите кости.

За киселините гинеколожката ми каза че може да взимам талцид .

# 499
Moмичета, да се оплача  Cry... Аз си ходя на работа, и ще ходя до края на март. Не съм работохолик, но си харесвам работата, от 5 години съм на това място и съм се адаптирала добре, с колегите съм в добри отношения. Работя във голяма фирма - 800 човека на ниво ръководител сектор, тоест репортвам на шефката ми, а тя на баш шефа. Шефката ми като беше по майчинство, никой не я заместваше, оправихме се без нея, и на осмия месец на бебето се върна на работа - тя е работохоличка попринцип. Днес разбирам, че ще има момиче, което са харесали да ме замества. Тя не знае още, че ще е по заместване, но са я интервюирали покрай други интервюта за друга позиция в отдела и са я харесали. И направо ме стегна гърлото. Не за друго, ами защото във фирмата имаме случаи на жени излезли по майчинство и повече не се върнаха, не защото не искаха, а защото заместничките им останаха на тяхно място и вършеха достатъчно добра работа, за да стане така че от човешки ресурси да не върнат тези по майчинство. Имаме доста лукава и хитра шефка на човешки ресурси. И сега като си представих как ще ми седне на бюрото, и ще може да не мога да се върна след 1 или 2 години... направо ми се дорева... Знам че по закон не би трябвало да става така, но истината е, че става на практика и съм била свидетел на такива случаи при нас...  Cry

# 500
 RoseAmber  напълно те разбирам и знам колко е неприятно това. аз след 7 година работа в една фирма след като излязох по майчинство ми бе обещано ,че каквото и да се случи винаги ще има място за мен като дойде момента да се върна,Ноооооооооооо.......След като дойде този момент първо не ме върнаха на моята позиция,защото заместничката ми се справяла ''много добре'',назначиха ме на друга  и след 3 месеца(след едно боледуване на дъщеря ми излязох в болничен)вече нямаше място за мен  newsm11 и така всичко приключи.Пожелавам ти от все сърце да не ти се случи и това  thumbsup ,все пак има доста време до тогава.

# 501
pi_pi, а как може да се поръча от този немски сайт??

Крем за зърна аз ползвах Лансинох, на основата на ланолин. Може да има и по-евтини български варианти.Също е без отмиване. Акушер Антонова от курса ни посъветва да търсим крем с ланолин и да е без отмиване.
Количката още не ми е приоритет. Дори не мисля сериозно за покупки още. Имам сгъваема кошара от баткото, ще ползвам нея. На първо време ще си набавя и то вероятно след 2-3 месеца, нужните дрешки за първите дни след раждането и ваничка за къпане. Повивалник не знам дали ще мога да ползвам. С баткото ми беше от голяма помощ, не като преди как майките се изгърбваха над спалнята да преобуват бебето и то по 100 пъти на ден.  Whistling Но на сгъваемата кошара няма да мога да го сложа, защото не е така стабилна като дървено легло /в каквото спеше баткото като бебе/.
Знам, че всичко може да се купи и след като се роди бебето, така че не бързам  Peace
А и столче за кола ще ми е необходимо също. Но майките с първо дете ги разбирам и аз бях така с покупките преди 3 год.  Mr. Green

# 502
pi_pi, а как може да се поръча от този немски сайт??

С някоя от фирмите, коите превозват пратки от Германия. Може да погледнеш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442629.0

# 503
RoseAmber, провери как точно седят нещата според Кодекса на труда. Не съм много сигурна дали е вярно, но една майка в градинката споменаваше, че се представя официален документ от АГ-то ти, с който уведомяваш фирмата (шефовете), че си бременна и когат точно излизаш по майчинство, а след като се върнеш на работа имало определен срок, в които не могат да те съкратят. А със сигурност знам, че ако те върнат, но на друга позиция, ти дължат обезщетение.
Много е гадно като стане така с работодателите. Аз поне в това отношение нямам проблем. Като съобщих, че съм бременна с каката, даже ми предложиха да си изляза в болнични. Управител съм в заведение и работата ми изисква доста стоене на крак, та изобщо не се замислих и се съгласих. Малко след мен забременяха още 2 колежки, едната напусна, но за другата я нямаше "промоцията" с болничните, но не са взимали никой нов на наше място. Останалите се "гърчат" малко повече, но ще им дойде и на тях времето да излязат майчинство и ще им върнем жеста Laughing

# 504
  • София
RoseAmber, изобщо не е задължително да ти вземат работата, не се тревожи излишно, щото имало такива случаи. Щом си я вършиш добре и си ок с колегите си, по-вероятно е да се върнеш и всичко да си е наред.  Аз самата от няколко месеца съм в болничен, защото трябва да пазя кревата, и когато разбрах, че един колега вече официално е обявен за мой заместник, ми стана криво та криво, все едно са ме отписали за нула време. После поразмислих и стигнах до извода, че няма как позицията ми да остане свободна поне година и половина, защото веднага настъпва пълна лудница. Освен това аз самата постъпвам по същия начин - когато някой от хората, с които работя отсъства - слагам заместник, за да не се нарушава процесът. Това е нормално, не означава, че не те ценят като кадър или че ще те сменят с лека ръка. Не се настройвай, още повече, че продължаваш да ходиш на работа и това несъзнателно може да промени отношението ти и сама да си направиш лоша услуга. Плюс това сега имаш много по-важно нещо, за което да мислиш от работата, която утре самата ти може да решиш да смениш заради по-добро предложение. А и  mimeto_slavova е права, Кодексът на труда те защитава, въпреки че в някои фирми има лоша практика.
Спирам, че започвам да звуча като някоя дърта лелка, която те наставлява какво да правиш  Laughing просто не го мисли, всичко ще е наред Hug

Мимчето 7 newsm59 Да си здрава и много обичана   bouquet

# 505
  Момичета, понеже последния месец-два си пишех и с вас, та да ви съобщя новината: на 29-ти януари, родих с планово секцио бебка Десислава-3000гр, 46 см при страхотния и незаменим д-р Спасов. Вкъщи сме си вече и се чувстваме добре и двете, а каката е най-щастлива на света. ММ казва, че след някоя и друга година щял да купува чорапогащи на килограм Laughing

# 506
Аз за този модел на Jane имах предвид :

http://www.dundio.com/kolichki/kombinirani/jane-muum-triffid-r70 … UFFUNAM=JANE=152=ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Да и аз гледах че на Jane Rider e по малък коша.

За тези разтягания аз помислих че са контакции , напоследък вече не усещам болка от тях защото ми дадоха манезиий да пия.Също от няколко дни имам и едни придърпвания и болки във влагалището и четох че са или от ритници на бебока или от увеличаване на тазовите кости.

За киселините гинеколожката ми каза че може да взимам талцид .

Delfinche този модел на Муум пак е с същия кош Matrix,който става и столче за кола,и аз за него говорех.Иначе се предлага 3в1 където има лятна седалка,кош за новородено Transporter,и кошче за кола...ето този модел и при него коша е по голям.....другия си е стандартен Матрикс
http://www.bebe-best.com/jane-muum-3v1-2013-r28-basalt-bebeshka- … -3v1-p-45177.html
или тази,но и цената вече е по висока
http://www.bebe-best.com/jane-2014-rider-r62-flame-bebeshka-koli … -3v1-p-45182.html

Miloto73 да ти е жива и здрава дъщеричката,прекрасно българско име.Да ви носи само радост и хубави моменти   bouquet   newsm07

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 18:40 от katrin77

# 507
 Момичета, понеже последния месец-два си пишех и с вас, та да ви съобщя новината: на 29-ти януари, родих с планово секцио бебка Десислава-3000гр, 46 см при страхотния и незаменим д-р Спасов. Вкъщи сме си вече и се чувстваме добре и двете, а каката е най-щастлива на света. ММ казва, че след някоя и друга година щял да купува чорапогащи на килограм Laughing
Честито!Да ви е много здраво момиченцето,много да ви радва,а на мама бързо възстановяване! smile3525

# 508
Честито!Да ви е много здраво момиченцето,много да ви радва,а на мама бързо възстановяване! smile3525
Благодаря! Heart Eyes

# 509
  • Пловдив
miloto73,честито бебче!Да сте живи и здрави всички!

Общи условия

Активация на акаунт