За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 651
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Въпроса ми е относно ваксините. Днес трябваше да поставят на сина ми ваксината за трети месец - тази която е в двете крачета срещу  полиомиелит и дифтерия, тетанус и коклюш  - II прием.
Да, обаче детето ми се струва поотпуснато, киха повече тази сутрин и реших да не отидем на ваксина и да отложим за другия месец или поне след седмица - две да ги поставим ваксините.
 Това проблем ли е за ефективността на ваксините? Трябва ли точно да се спазва този интервал между поставянето им?
 Страшно много ме е страх от тези ваксини и въпреки това започнахме поставянето им и сега се плаша да не стане напразно всичко. Confused

# 241
Нищо няма, спокойно. Отлагането не нарушава ефективността.

# 242
Не помня коя от ваксините я отлагах близо 3 месеца.По добре така отколкото проблеми после.

# 243
Да попитам мога ли тук да си задам въпроса за моето почти 5 годишно Simple Smile?

# 244
  • в огледалото на живота
Да попитам мога ли тук да си задам въпроса за моето почти 5 годишно Simple Smile?
Че защо не?
Темата няма възрастови ограничения... Hug

# 245
Че защо не?
Темата няма възрастови ограничения... Hug

Благодаря  Hug

Имам притеснения относно теглото на малката - първо от близо една година стои на едни и същи килограми, не е качила и 100 гр. А тя тежи малко - 14, 600, а е на 4 г. и 10 м.
Но да не качи и грам за близо 9-10 месеца  Confused
На ръст също не е висока - 101-2 см. Ясно е, че е в най-долните граници на нормите.

Не съм в БГ и няма как да я прегледа нашия педиатър, но много се чудя има ли повод за притеснение?

По колко качват децата след 3 г. възраст?

# 246
Самсара, за ръста теглото е напълно нормално.
Не се притеснявай излишно, пролет и лято растат по-интензивно, тя тогава ще започне да дърпа.

# 247
  • в огледалото на живота
Споделям моето дете в какви мерки се движи в предвид,че всичко е относително и индивидуално при всяко дете:
-на 4,3г.;ръст- 116;кг-18 Като последните са така без да е мръднала от година.Яде,не е придирчива нитопък злояда.
Не мисля,че имаш повод за притеснение  Hug

# 248
Моето момченце щом мина една годинка и спрях да го меря и да се интересувам от кг, след като е добре детето, не се тревожи.

# 249
  • Шумен
Аз също не мисля че има повод за притеснение. Моите девойки ги мериха преди 10-тина дни в детската градина, Валерия е 103 см и 14 800 кг, Миша 105,5 и 16 кг. Най-леката в групата е Вали като им гледах списъка (следващото по тежест е 15 кг, та разликата не е фрапираща), има и няколко по-нисички госпожици. След като навършиха годинка забелязах скоковете на растеж средно на всеки 5-6 месеца изведнъж качваха (натежаваха). Но сме имали и задържане на теглото и по-дълго, през третата им година само веднъж малко след като навършиха 3. За сметка на това през изминалото лято (4-тата година) два пъти сменях гардероба и сандалите  Rolling Eyes

# 250
Споделям моето дете в какви мерки се движи в предвид,че всичко е относително и индивидуално при всяко дете:
-на 4,3г.;ръст- 116;кг-18 Като последните са така без да е мръднала от година.Яде,не е придирчива нитопък злояда.
Не мисля,че имаш повод за притеснение  Hug
Като спомена злояди преди 2 седмици имахме гости от 2 злояди госпожици.
Сутринта бабата правила пица,ама не яли.Не може да я докара като купешката.
Като сложих масата със супата,манджата,салатата...момите си хапнаха доволно.
От разговора с бабата разбрах ,че майката много не готви.Купуват пилешки крилца,
често пържи яйца..все в този ред.А другите ястия тепърва ги учи.И любимите макарони на фурна.
А аз наистина вярвах ,че децата са злояди.Ама в случая -не.

# 251
Благодаря на всички за отговорите  Hug

Сега пък си имам други притеснение на главата - от около 5 дни започна да се изхожда по-често от обичайното, по 3 пъти на ден, почти веднага след хранене. Нормални изпражнения.
Давам пробиотик. На какво може да се дължи това зачестено изхождане.
Обикновено по 1 път на ден ходи по голяма нужда.

Като тази вечер няма и 30 мин. след като яде леща отиде до тоалетна и на мен ми се стори, че направо си е изходила лещата  Sad
Възможно ли е нещо такова и на какво може да се дължи?

Въобще не знам какво да правя?

# 252
Ами тя щом ака по 3 пъти, значи си хапва.
Ака така от пробиотика вероятно и в това няма нищо лошо, щом няма диария, просто й е такъв периода на момата - серлив Embarassed.

Споко, Самсара, не си вкарвай главоболия от нищото Hug.

# 253
Ами тя щом ака по 3 пъти, значи си хапва.
Ака така от пробиотика вероятно и в това няма нищо лошо, щом няма диария, просто й е такъв периода на момата - серлив Embarassed.

Споко, Самсара, не си вкарвай главоболия от нищото Hug.

Hug

Мислиш ли?

Тя не яде повече от обичайното. А за нея обичайното не е никак много.
А и преди е пила пробиотик и не сме имали подобни изпълнения.

Боже, да няма малсорбция? Какво ли не изчетох  ooooh!

# 254
Леле, стига чела!
Нищо му няма на детето, спокойна бъди. Спри да даваш пробиотик за седмица и наблюдавай.

Общи условия

Активация на акаунт