5 ОУ Иван Вазов

• 52 745
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
е как няма да влияе на двусменния режим? Нали за тези деца, които остават и следобед ще трябва отделна класна стая, а не както е досега да ходят по кабинети. Или и следобед ще се въртят от стая в стая? Какво учене, какво писане на домашни, еле пък разказвателни уроци? Ще кибичат след часовете в компютърен кабинет. Естествено е, че на учителките, които ще помагат и ще остават след учебни часове няма да се плаща, нали и на консултациите следобед не се плаща. Аз съм ги чувал да роптаят по кафенетата в квартала, че не им се заплащат кибика следобед.

# 76
  • Sofia
Аз не съм компетентна по темата, ама доколкото се сещам...
Ако децата до четвътри клас (включително) са на занималня, да речем че заемат стаите си целодневно. В това време  сутрин учат и 5, 6 и 7клас, които се местят и заемат няколко стаи. Та тези стаи следобед - какво? Няма ли една стая за сборна група знаималня за 5клас?  Thinking
Само мястото коментирам.   

# 77
Следобед би трябвало да има свободен някой кабинет, стига даскалката да няма там кръжок или там както се наричат зип, сип, все едно.  Но нали говорим за целодневно обучение, където децата да си имат кабинет само за тях, както е при малките. Е затова смятам, че ще минем на двусменен режим, ако се направи занималня в пети клас. Но какво си дрънкаме тук, нищо не зависи от нас.

# 78
Дрънкаш само ти и за пореден път редиш измишльотини.

Успешна учебна година на децата!

# 79
  • с трима мъже :)
galaUSA, не се ли сещаш, че ако направят занималня в пети клас, то училището няма да има така нар. "ресурс" и детето ти ще трябва да учи на две смени. Искаш ли да се прибира зимата 19 - 19.30 часа? Или ако на теб това ти изнася, аз не искам моето да тръгва сутрин в 7 часа за първа смяна и да се прибира вечер по нощите след втора смяна. Не знам кой ще те подкрепи.
Помислила ли си, че учителите със своите заплатки ще трябва да ти стоят по цял ден на работа, за да гледат порасналото ти дете. Даже и да събереш заветните 14 деца, даскалите ще ти кажат, че няма бройка. В твой интерес е да си потърсиш друго училище.
. Попитах има ли желаещи, а не има ли НЕжелаещи.

Сигурен ли си, че сутрин ставаш нормално? Надявам се да си писал тоя пост в ден, в който си бил крив. Ако всекидневно ти е такова настроението...не ти завиждам!

Детето ми НЯМА да се прибира в 7.30, защото АЗ ще си го взимам!
Кой ти говори за ТВОЕТО дете и защо си приписваш като личен пост, който ИЗОБЩО не те засяга, както се вижда?
В момента в училището се учи така, както ТИ искаш.
Аз бих искала същото (към момента) ПЛЮС още една доп.група следобяд за (внимание!!!) ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ !!! Защо трябва първа смяна да започва от 7 часа, идея си нямам как пък го измъдри ????!!!!! Започват си както сега, и който иска следобяд остава на занималня. Просто е. И да! Има училища в София, които имат занимални в пети клас. Дори 2 групи петокласници. Измислиха го от министерството и хората си записали там децата, та .. цели две групи.

И това за учителите не си го помислил добре. Сутрешните преподаватели не остават да водят занимални следобяд. Вече 4 години сме били на училище и ги знаем нещата. Занималните следобяд се водят от допълнителни учитеи. Т.е. още едно работно място.

И ако обичаш не ми говори за МОЕТО ПОРАСНАЛО ДЕТЕ, защото не зная какво е твоето, ама ако ВЕЧЕ е пораснало, значи е по-голямо от теб. За твоето дете не мога да кажа нищо, но виж - ти си недорасъл !!!!! Супер много ме обиди, надявам се да си го разбрал от поста ми.

# 80
galaUSA, супер много се извинявам! Не съм искал да те обидя.

# 81
galaUSA, супер много се извинявам! Не съм искал да те обидя.

И азз се извинявам, че и аз рязко тръгнах....
Да са живи и здрави всички деца, успушна година пожелавам на всички дечица...като гледах децата в училището, май тръгна много добре  Hug

А за големия син намерихме решение....частна занималня, но пак до училището... Сега е спокойно вече  Peace

# 82
Здравейте,

Дано нямате против да пиша тук. Аз съм майка на бъдещ ученик в 5 ОУ. Живеем близо и доскоро се вълнувах в кое от двете училища 5 или 2-ро да запиша сина ми, който сега е в първа предучилищна в ОДЗ-то в Драгалевци. Мисля, че вече почти 100% съм решила да го запиша в 5-то.

Снощи ходихме с мъжа ми до училището и говорихме подробно с човек от охраната. Той беше много любезен и отговори на всичките въпроси, с които го затрупах. Забравих само да попитам имат ли униформи децата?

Двоумя се само дали да го запиша от втора предучилищна там или да изчакам направо за първи клас през 2016 г. Не знам от това дали зависи при коя учителка ще сме, а и не знам кои са добрите там и имам ли право на избор. Какво бихте ме посъветвали?

Охраната ни посъветва да идем когато ни е удобно в работно време да ни разведат подробно из училището и мисля да се възползвам идната седмица.

Отделно разгледахме и читалището в двора - много добре поддържано място. Говорихме с председателя му - изключително любезен човек - обясни ни подробно за заниманията. Ще запишем големия син на народни танци, а малкия ще тръгне на логопед.

Знаете ли кой логопед е по-добър - този в читалището или този в 5 ОУ /Петкова/?

# 83
При Петкова е безплатно, но има много ограничения. Обикновено събира по повече от едно дете, часовете за посещение ги избира по-скоро тя, и освен това винаги се получава поне едно по-дълго отсъствие в годината. Мисля, че имаше доброволна такса от 5 лева на месец за консумативи. Вече може и да е друго.

За това, какво ще е училището след две години, никой не знае.

Някой от тук пишещите или четящите дали се е включил в новото Родителско Настоятелство?

# 84
  • Sofia
Забравих само да попитам имат ли униформи децата?
............
Двоумя се само дали да го запиша от втора предучилищна там или да изчакам направо за първи клас през 2016 г. Не знам от това дали зависи при коя учителка ще сме, а и не знам кои са добрите там и имам ли право на избор. Какво бихте ме посъветвали?
................
Знаете ли кой логопед е по-добър - този в читалището или този в 5 ОУ /Петкова/?
Здравей! Simple Smile
Първо Люлин е абсолютно права, в това:

За това, какво ще е училището след две години, никой не знае.

Та за сега...
Униформи няма.
..............
Дъщеря ни записахме там в ПГ от 6г. Това ни даде право на място в 1ви клас и да си изберем учителка.  Кои са добрите учители сама трябва да си намериш начин да разбереш. Тук все няма инфо.
..............
Сравнение не мога да направя за логопедите, познавам малко само Петкова.
В ПГ щерката ходеше при нея, та взимаше децата от групата и си ги водеше в кабинета и връщаше. Аз съм много довлна, Лто беше оправено за много кратко време. Simple Smile

Люлин, то тук сме  толкоз малко потребители, които пишем, че да има някой, ще е чудно направо. Но пък си мисля и, че ако има, дали ще си каже?  newsm78

# 85
хахахаха
а сега да видим смелчаците от Люлин Simple Smile

Аз специално не зная от нашия клас да има от Люлин, но споко  Peace
Ние пътуваме от по-далечко ... на 25 км. сме от Сф.
Вече втора година сме така и се справяме успешно (засега)  Hug

Всъщност, ще попитам за деца от Люлин. Сигурно би искала да се познаваш с някое дете (родители) евентуално да си помагате понякога....  Thinking

# 86
Gala USA, не те разбрах  Rolling Eyes
Попитах дали някой се е включил в новото настоятелство.

# 87
Simple Smile))))
Пошегувахме се малко тук...

# 88
 Ние ще сме първолаци догодина. Интересувам се от всичко за училището и най-вече кои учителки ще бъдат първи клас. Ако тази година 2014-2015 има добри преподаватели в първи клас, веднага ще се запишем, за да не изпуснем учителката. Нашият ред е догодина. Готова съм да чакам и 2016, но само и само да попадна на добър преподавател. Детето ми е родено след 15 септември, така че мога да чакам и да го запиша една година по-късно.
Благодаря ви предварително

# 89
Ние ще сме първолаци догодина. Интересувам се от всичко за училището и най-вече кои учителки ще бъдат първи клас. Ако тази година 2014-2015 има добри преподаватели в първи клас, веднага ще се запишем, за да не изпуснем учителката. Нашият ред е догодина. Готова съм да чакам и 2016, но само и само да попадна на добър преподавател. Детето ми е родено след 15 септември, така че мога да чакам и да го запиша една година по-късно.
Благодаря ви предварително
Извинявайте, че се намесвам, но този пост направо ме разсмя. Първо ако детето ви догодина навършва 7 г., независимо дали е октомври или декември, няма как да го отложите освен по медицински причини. А да се сетите да го пускате сега на училище заради учителката - две седмици след първия учебен ден при положение, че с приема е сложно... Joy

Общи условия

Активация на акаунт