5 ОУ Иван Вазов

• 52 753
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря, Морена.   bouquet
Иначе след първо класиране бяха останали 4 свободни места. Това според обявеното по списъците де, "от кунята" нямам инфо.
Значи може и да имаме шанс.
Дано, защото ни е на 5 минути път и това, което чета за училището, много ми харесва.
Кога се подават молби? Има ли РС в началото на календарната година за представяне на училището?

# 106
  • Sofia
Моля, пак заповядай!  Grinning И успех!  newsm10
Най-добре към края на януари да звъннеш в канцеларията и да питаш за срока на молбата за тази година. Първата РС - обща за първите класове беше в края на учебната година - края на м.май някъде.
Явно бива предпочитано от настоящата учебна година, когато вместо две миналата година, сега направиха 4 паралелки. Simple Smile
И ние сме в Княжево, но с колата са ни 10-15 мин. сутрин в трафика. С автобуса 20мин.  Simple Smile

# 107
  • София
Моля, пак заповядай!  Grinning И успех!  newsm10
Най-добре към края на януари да звъннеш в канцеларията и да питаш за срока на молбата за тази година. Първата РС - обща за първите класове беше в края на учебната година - края на м.май някъде.
Явно бива предпочитано от настоящата учебна година, когато вместо две миналата година, сега направиха 4 паралелки. Simple Smile
И ние сме в Княжево, но с колата са ни 10-15 мин. сутрин в трафика. С автобуса 20мин.  Simple Smile
Какъв автобус ходи там?
При нас спира само трамвай № 5.
Иначе и аз предполагам, че сутрин ще пътуваме по 10, макс.15 минути в трафика с колата. /ако го приемат чавето, де/

# 108
  • Sofia
С автобус 107 слизаме тук и ходим по ул. Иван Сусанин до ул. Симеон Радев 31. За 8-10мин. Simple Smile
Та общо половин час е пътят ни.

# 109
  • София
С автобус 107 слизаме тук и ходим по ул. Иван Сусанин до ул. Симеон Радев 31. За 8-10мин. Simple Smile
Та общо половин час е пътят ни.
Ясно, вие сте в другата част на Княжево.
Дали вече е ясно колко паралелки ще приемат наесен? Ако продължават да са по четири, много бързо ще се пренасели училището.  newsm12 Може би ще редуват 3 и 4. Ще видим.

# 110
Здравейте, записвам се тук да следя, детето ми е набор 2009, но е роден на 06.02 и ще тръгва тази есен на училище, мисля си за 5-то, то ни е най-близо, но нямаме други предимства, не посещава ПГ там и нямаме други деца в това училище, дали имаме някакъв шанс според вас?

# 111
 iva_angell, защо ще си записвате детето толкова малко на училище. Аз мисля да го оставя още една година /т. е. да го пусна на 8 год./, за да имаме шанс за една много добра учителка, която 2016 ще вземе първи клас. Аз ходих преди Нова година в училището, за да подам молба, но ме върнаха за след празниците. Ще го запиша в подготвителна група и ще си запазя ред за догодина.  В последния учебен ден преди празниците само 3 учителки учеха и се занимаваха с децата. Аз се разходих из училището и така човек може много добре да се ориентира Желая ти успех в избора

# 112
dedinkata, благодаря за информацията. Бих искала да го запиша на училище с предния випуск, защото вече чете гладко, смята с трицифрени и четирицифрени числа събиране и изваждане, умножава, дели, смята с отрицателни числа, пише (вярно доста грозно, но и доста вярно) и си мисля, че ако го оставя още една година в предучилищна ще му бъде ужасно скучно, ще започне да не слуша, ще си развали дисциплината, ще лежи на стари лаври, защото е с мнение, че е много умен и в крайна сметка ще изостане и ще го мързи да се развива, знам че е момченце и може би чисто емоционално е по-добре да си започне с випуска, но...и аз слагам аргументи на везните веднъж едни, друг път други и все се чудя, но пък съпругът ми е категоричен и тъй като аз се колебая, ще му се доверя...

# 113
# 114
Здравейте, записвам се тук да следя, детето ми е набор 2009, но е роден на 06.02 и ще тръгва тази есен на училище, мисля си за 5-то, то ни е най-близо, но нямаме други предимства, не посещава ПГ там и нямаме други деца в това училище, дали имаме някакъв шанс според вас?

Мисля, че имате големи шансове, щом това е най-близкото ви училище. Това е основният критерий за прием във всички общински училища. А иначе набор 2009 са повече деца и със сигурност ще има повече кандидати за всички училища.

# 115
  • Sofia
Още за тази учебна година имаше наплив.
Както нямаше наплив... миналата година две паралелки, сега 4.  Mr. Green

А информацията от сайта им е стара, съответно и критериите и ето какви бях например за тази година.
..Например тази година 1. критерии беше - детето да е било ПГ в у-щето.
После май бяха
Ние не сме в района, пътуваме 20мин. с автобус, но беше в ПГ детето.

# 116
  • с трима мъже :)
Първо приемат тези, които са били в подготвителната в училището (дори ги записват в един клас, да си се познават), следват останалите критерии  Peace

# 117
  • Sofia
По-скоро ПГ имахме приоритет да избираме учителка.  Simple Smile

# 118
Здравейте, момичета. Синът ми е набор 2009 година и сега е първа подготвителна в 160 ОДЗ. Подадох молба за прием в 5-то ОУ и ако ни приемат септември ще сме предучилищна там /за да имаме по-големи шансове за първи клас, а и да свикне с децата/, предполагам с децата, които и сега са предучилищна от 5 год. Имате ли информация една група ли са, колко деца са и коя им е госпожа? Тя ли ще остане и следващата година и в първи клас?  Благодаря  Peace

# 119
  • Sofia
Пламито, госпожите на предучилищните групи (5 и 6 годишни) са Тодорова и Шопова - и двете много добри, по мое мнение. Тази есен на шестгодишните ще е Тодорова, която сега е с 5годишните.  Доколкото си спомням в група са по 20-22 деца.   За 1ви клас са други учители.

Общи условия

Активация на акаунт