Кои са кърмещите майки?

• 241 206
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 105
здравейте и от нас
мама Мими и бебе Жеко
аз кърмя от първия ден. дохранваме се от 20-тия ден(ве4е около месец),но смятам да не се отказвам.Беб4о не се отбива сам и нямам проблеми.Щте продължавам така докато бебо иска.

# 106
  • София
Аз съм мама Яна и бебе Мая (доста Маи си имаме май а?  Wink )
Кърмим се от 24 часа след раждането. Въпреки това в началото бях като млекоцентрала... сега продължава ама не толкова. Малката яде по 10-15 минути и добре се движи засега. Още не съм я мерила, но съдейки по препълнените памперси, бузките и гушката, които е направила се храни добре. Рядко се буди от глад и като спи повече от 3,30 - 4 часа  я будя. Последното ни хранене е 12-12:30 и така до 6-6:30 сутринта. Нощем се буди мнооого рядко, но пийва 2-3 глътки водичка и пак заспива. ЗАсега да чукам на дърво нямаме колики!
 Praynig

# 107
  • морето, сините вълни...
Макар вече да не съм кърмеща мама, мисля че мога да дам своя принос към клуба на кърмещите
Ивчо е първото ми детенце /дай боже още едно поне / Rolling Eyes
Кърмен е от четвъртия ден, после три дни кърма от шише по медицински проблеми и после отново от гърда. Така до 6-тия месец. Само и единствено кърма.
Кърмех го до годинката почти - т е докато сам се отби.  
Мисля че мога да помогна със съвети и морална подкрепа  #Bad Talk
Аз съм за дългото кърмене и за късното захранване

# 108
  • Haskovo
Zdraveite i ot nas -mama Galja i bebe Geno-7m!Otkakto se rodi se karmim i 6te go pravim dokato toi iska i az imam mljako-vse pak tova e dvustranen prozes nali?Malko rano zapo4nahme sas zahranvaneto,po lekarska preporaka i moe neznanie,no se nadjavam 4e ne e fatalno .Prodalgavame nai ve4e da se karmim, i da se naslagdavame na tazi mnogo priatna 4ast ot mai4instvoto.Pozdravi i pove4e mljako Simple Smile

# 109
  • София
И ние да се впишем в отбора на кърмещите мами. Баткото Калоян беше кърмен до края на 6-тия месец, но заради ранното захранване сам се отби. Сега с бебе Виктор също се кърмим успешно, но сме на поискване и мисля късно да го захраня.

# 110
И ние сме само на кърма от самото раждане, та до сега  цели 4.5 мес. #Milti

# 111
Tada Здравейте,Боби е на един месец и се кьрмим през три часа.Цока доста лакомо но самият процес продьлжава най малко половин час,сьщо похапва и в 3ч. през ноща.Иначе е доста спокоен(явно кьрмата му е достатьчна),колики нямаме и за двайсет дена качи един килограм.С много обич  и целувки-мама  lines. #Shocked  #Shocked  #Shocked  #Shocked  #Shocked  #Shocked

# 112
  • Стара Загора
Здравейте и от нас Таня и бебе Никол, кърмя си я от 3 ден в болницата тогава маи се спусна кърмата и досега се кърмим ве4е 4 месеца от 2 седмици давам плодово пюре сокчета по4ти не искаше опитвах от 2 месеца и половина като навърши но освен 4е си изцапа дрежките не успях да я накарам да пие и с лъжица и с шише все тая. На 3 месеца тежеше 6,250 кг а се роди 3,730 кг, мисля да я кърмя да 8 месец че после в жегите маи не може да се отбиват ама да дойде май месец ще му мислим.За две седмици по празниците си беше направила много хубав режим 4 хранения  в 8,12,16 и 20  часа ама сега сме на 5 през около 3 -3,5 часа.

# 113
Да се запишем и ние  с бебе Камен, кърмим се на поискване. За месец малкия наддаде 1.200, което ме кара да съм щастлива кърмеща мама.Simple Smile

# 114
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Кърменето ... предимствата му едва ли някой може да отрече. Макар че съм чувала следното: "На пазара има разкошни млека - никога няма да кърмя." Когато започнах да взимам кърма от Банка за майчина кърма не веднъж ме питаха дали не е гнусно да храниш детето си от непозната жена. Аз им отговорих " Колкото е гнусно да храниш детето си със млякото на непозната холандска крава". В крайна сметка това е въпрос на избор и обстоятелствата понякога налагат да се ползват точно адаптирани млека. Така се случи със голямото ми дете. Имах някои семейни притеснения и към шестия месец кърмата ми много намаля. Освен това на малчо му пораснаха зъби на пет месеца и ме хапеше жестоко. Някои деца свикват да сучат със зъби в устата без да хапят, но при нас не беше така. След месец на изкуствено хранене се провокира алергия към белтъка на кравето мляко и към някои други храни. Но затова може и да е виновно ранното зохранване- но това е друга тема. Милото бебе акаше кръв и слуз и отслабна страхотно. Благодарение на Фризопеп и две години диети и захранване наново се оправи. Като ми се роди Бебка не сучеше добре, а аз не можех да си почивам защото всички помагачи за баткото се изпоразболяха. На всичко отгоре и той хвана някакво разстройство и два месеца го държа. Пак притеснения и пак не ми достига кърма.Казаха да дохранвам със хипоалергенно мляко- смених няколко вида, но моето сладурче знае какво иска- не пожела да ги вкуси мръщи се плюе и повръща-чак и се сгадяваше. И така опряхме до Банката за майчина кърма. Междувременно кърмата се увеличи и са много редки дните в които додавам донорска кърма. Освен това като се изцедя си слагам кърма в изварени шишета и си я замръзявам във фризера на -18 градуса. Педиатърката каза че мога да я съхранявам така 6 месеца.  С кърма си правя и пюретата и киселите. Беба хапва добре ,но не наддава много, но тя явно ще си е миньонче като мама и тате:) А и от недобросъвестни приятели олепихме най модния вирус за декември та малко дръпна назад. Когато храних малечка първия месец от раждането и разбрах какви лоши съвети са ми давали мои близки и дори ме караха да се чувствам виновна когато кърмех бате. Хранех бебето на три часа без почивка- той така искаше. Роди се 2700гр , а малките бебета са много лакоми и в родилния дом ми казаха да го храня без нощна почивка и аз така правех. Като се прибрах и като разбраха че го кърмя през нощта и каква ли не ме изкараха-трябвало да почива стомахчето . И аз, патицата ги слушам.Какви мъки бяха с това отказване от нощното хранене. И на първата консултация бебчо качил камо 700 гр- е как да качи като пиеше по 700 гр. вода на ден- той бил гладен милия. Сега вече живеем отделно и храня децата си както сметна за правилно- когато си поискат. Беба си имаше режим , но я хранех на два часа и половина- това беше нейния биологичен часовник и аз не и се противопоставях. За разлика от баткото тя си лягаше в 20,00 часа и ставаше в 7 или 8 сутринта. Сега започна да се буди нощем, но предполагам от зъби. Захраних я рано на около3 месеца със ябълково пюре което и пригатвях сама. Против всички правила му слагах мляко и и го давах на обяд така сама се справих със повръщането по хиляда пъти след ядене. По тежичкото ябълково пюре и смъкна надолу стомахчето и спонтанните повръщания постепенно намаляха и спряха. Сега е на 6 месеца и проявява небивал интерес към всичко което ядем ние. Предполагам че това е сигнал че детето е готово за захранване и със други неща.Това е нашата история. Stuck Out Tongue

# 115
  • София, Младост 2
От известно време следя форума и много ми харесва и атмосферата,създавана от мамите и Воо,и това колко много интересни и полезни неща може да научи човек Simple Smile
Досега съм влизала и писала като гост,но реших да се регистрираме с моето People Angel
С баткото ни кърменето не беше успешно - макар че започнахме съвършено безпроблемно и никога не съм имала дори намек за болки и дискомфорт,издържах само 6 седмици,защото следвах неадекватни съвети и от неопитност реших,че кърмата не му стига,започнах да дохранвам и 2 седмици по-късно с кърменето беше свършено (тогава нямаше форуми и интернет,за жалост - а некърменето доведе до алергия към млякото само няколко месеца по-късно).Затова с бебка бях много твърдо решена това да не се повтори.И така прекарах 7 месеца от бременността в четене на всичко възможно по въпросите на кърменето основно в англоговорящите сайтове,а също и в някои книги,които помолих приятели да ми донесат от Щатите и смятах,че така подкована,кърменето ще е песен.
Е,не беше - първите 2 седмици бяха един безкраен кошмар.Бебка не си отваряше достатъчно широко устата,къдреше си езичето навътре,вместо да покрива венеца с него,а сучеше доста енергично - резултатът бяха ужасни рани и гноящи дупки по зърната и истеричен рев от мама преди всяко кърмене,докато тати разнасяше пищящото бебе на ръце в очакване да се успокоя достатъчно и да набера смелост да я сложа на гърдата.Единственото,което ме крепеше,беше прочетеното на много места,че просто трябва да оцелея първите 2-3 седмици и стисках зъби,опитвайки всичко възможно - на първо място 20-минутни борби на всяко кърмене,докато уцелим правилното захващане на гърдата,колектори и Лансинох,за да зарастнат раните,за около седмица каучукови зърна,докато зърната ми се оформят съвсем хубаво (много лесно ги махнах в момента,в който реших,че нещата са ок - може би защото бяхме много мънички),малко изцеждане преди кърмене,за да тръгне бързо млякото и беба да не дърпа така силно - изобщо,както се шегувахме с таткото,бях една високотехнологична  Animal Cow и кърменето беше всичко друго,но не и естествено и приятно.
Обаче издържах някак - и третата седмица нещата се проясниха,постепенно отпаднаха всички използвани джаджи,раните зарастнаха,бебка се научи да захапва правилно,порасна и взе да суче по-ефективно и в един момент се улових,че не изпитвам никакви болки и дискомфорт вече,а и кърменията не траят по час и половина,а понякога дори само 5 минути Simple Smile За първия месец бяхме наддали 1.100 - покрай всички други проблеми не ми беше останало време да се сетя да се притеснявам за класическото дали кърмата е достатъчно,пък и памперсите ни бяха образцови:mrgreen: - но друго си беше да ми го потвърдят научно с кантара  Stuck Out Tongue Педиатърката ни беше учудена и очарована (макар че не успях достатъчно бързо да сритам таткото да си мълчи,когато взе да й обяснява,че даже и вода не му давам на това бебе - и тя подскочи на стола,но не ми изнесе дълга лекция,а само каза все пак да й предлагам,което аз обаче не правя).И сега сме в очакване на следващата консултация - кърмим се перфектно на поискване,на около 2 часа независимо дали през деня или през нощта - не даваме никакви признаци за намаляване на нощните хранения (при нас са 3 или 4 Rolling Eyes ),т.е. мама спи на пресекулки по един час между тях,но се справяме без проблеми с това.Надявам се да се кърмим докогато тя пожелае (а за захранването след всичките ни проблеми с баткото не бих и помисляла да захранвам рано дори на адаптирано мляко да бяхме) - но понеже малко суеверно се страхувам да гледам много напред,съм разделила нещата на крачки - вече минахме първата,кърмя я по-дълго от баткото,сега е наред 3-месечната граница,после 6-месечната...и дано и нататък да си продължаваме Simple Smile

# 116
Здравейте! Grinning
Аз съм Vessi а бебето ми се казва Митко. Митко е втория ми син и е на 2 месеца и 1 седмица. С него не допуснах грешките да слушам бабите му как да го кърмя, оставих го той да ме води. Оказах се права. Бебчетата явно знаят какво искат и кога го искат.  People Angel

# 117
Аз съм STAR  а бебката е Рая Rolling Eyes ! Вече е на почти четири месеца и е само и изключително на кърма! Режима сама си го направи, от начало на 3 а сега на 4 часа похапва! Не давам пюрета(все още) само сок от време на време! Нямяли сме колики (или са били такива че не съм разбрала да има) Flutter .Хапвам си всичко включително праз,лук чесън и т.н.т! Голямата ми страст е шоколада  Blush (интересното е че го залюбих след като родих), но го хапвам вечер след като заспи! Не се сабужда нощем за да яде или ако го прави ще е много рядко! Последното ни преживяване беше кърмене сред природата( за Морската градина във Варна става въпрос) тъй като на майка й 4 часа разходка не и стигнаха Innocent ! Искам да кърмя оптимално дълго! а кога ще се подложа на диета........ незнам badscale   animal085 ! Не съм имала никакви проблеми до сега с кърменето  (надявам се и за в бъдеще)! Вече я кърмя и от двете гърди! Надава повече от добре! Ами май това е! УСПЕХ НА КЪРМЕЩИТЕ МАМИ! newsm10

# 118
Ето ме и мен.Чак сега разбрах ,че има и друга регистрация #2gunfire
Но да си минем на темата.Моята Писана е на 3мес и 3 седм. и до момента се кърмим нон - стоп - когато иска и колкото си поиска.Първия месец като начинаеща спазвах часовете 2.5-3ч , даже си бях направила хартиен часовник и си отмятах кога съм кърмила последно.Сакън да не проваля многогодишните трудове на някой лекари и специалисти в областта на кърменето.Само и до ден днешен не разбрах ,защо точно 3,6,9.... а не например 2,5,8 ....На първата консултация на 15 ден педито ни каза че сме качили малко - само 300 гр. и каза веднага да почна да дохранвам.В първия момент се притесних,защото тя ми ги на говори едни...Но за два три дни се взех в ръце и се разрових в нета.Така попаднах на статията "Как да увеличим кърмата" и взех кардиналното решение.Скрих бибероните и водата и чая Хип за кърма започнаха кавгите с наште.Как може да не давам вода на детето.Била съм най-грешната майка като не му давам вода и т.н.Но успях да устоя и резултата беше поразителен.В края на 1 мес бяхме с 1.1 кг отгоре.Нещата се урегулираха и вече бях спокойна ,че Писа има ядене винаги.Случвало ми се е да яде и през 1ч,но това вече не ми прави впечатление.За нея правя всичко и то с голямо желание.Нали е на мама сладураната.Все още се будим и през нощта в 3,а понякога и в 6ч след това, а друг път от 3ч чак в 8-9ч.
Към 3 мес. започнах да и давам прясно изцеден сок от ябълка,но и до ден днешен не го пие всеки път.Един ден пие,два не пие,но тя си знае -демокрация отвсякъде Simple Smile Педиатърката каза да започвам с плодовото пюре и и купих едно на Хип,но нещо от вътре ме спира да и го давам.Чувствам ,че още няма нужда.
Родихме се 3.200 , а сега сме вече 6.700 и тате все ми се кара ,че съм я направила дебеланка.
Май много се отплеснахс историята ни - извине те ме Grinning

# 119
Нека се запиша и аз най после, до сега мълчах като че ли от страх да не се обърка нещо Praynig .
Ние сме мама Мери и бебе Ивелина вече на 2 мес и 20 дни. Не вярвах че ще мога да кърмя тъй като със сина имах мастит и на двете гърди, заради което ме накараха вещи педита да спра веднага кърмата да не "тровя" детето, а буците си останаха до ден днешен Wink . Та както и да е, все си мислех при втора бременност че всичко ще пламне наново и няма да кърмя а желание бол, кърма дал Господ, само форума ми липсваше но и него открих. Laughing  По скоро засякох Бу в чата и там след кръстосан разпит от моя страна се надъхах здраво, а както е казано най важно е спокойствието и увереността че ще кърмя!
И така вече има- няма 3 месеца почти безпроблемно и изключително се кърмим. Отстоявам на педито за сокове-мокове и пюрета, за късното захранване съм. Ива спи по цяла нощ още от първия месец, след като свършиха коликите. Качваме по 1.200кг на месец. Всеки ден сме навън по 2-3 часа. Веднъж вадих цица даже в една градинка (дискретно разбира се) и беше много приятно, вълнуващо и  лесно. Изживяването и усещанията по време на кърменето са невероятно приятни. Смея да кажа вече гордо че аз съм една щастлива кърмеща майка!
Благодаря ти Бу!

Общи условия

Активация на акаунт