Кои са кърмещите майки?

• 241 247
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами и аз най-после да се включа. Все не се решавам да се запиша тук, сякаш от страх да не объркам нещата.Та вече от 3,5 месеца почти се кърмим с бебе Александра. Искам да ви кажа, че това нещо се дължи изключително на четири неща-
1.упоритостта на Али-5 дни в болницата беше само на шише, на 6-ия за първи път я сложих на гърда. И това зверче засука катох че ли все това е правила.
2.Много ми помогна и една акушерка, да е жива и здрава. Благодарение на нея не получих мастит, зърната не ми се разраниха прекалено, научи ме как да се изцедя, как да сложа бебка да засуче.
3. Моят инат и вяра, че ще се справя както и с идването на кърмата, така и с кърменето след това. Таткото също много ми помага, когато се разколебая в това, че ще успеем да се кърмим, дълго, дълго.
4.Всички, вие в този форум. Ако вас ви нямаше, щяхме вече да сме на смесено хранене или само на добавка по съвет на лекарите.

Едно голямо благодаря!

# 121
И аз кърмя моето бебе Михаела - тя се роди на 8 ноември 2004 г. в Шейново. На няколко пъти имах проблеми с кърмата, намаляваше ми, после пак се увеличаваше, но вече повече от 2 1/2 месеца кърмя моята прекрасна дъщеричка благодарение на подкрепата и съветите на момичетата в този форум и моята майка, която за разлика от повечето баби на кърмени бебета ме подкрепяше и ме насърчаваше когато почти бях решила да давам адаптирано мляко. Кърменето ми доставя огромно удоволствие, както и на моето бебе - надявам се да мога дълго да кърмя.

# 122
Моята Ивета е на 2-ва месеца и тежи едва 4.600.В на4алото имах много кърма и и стигаше защото се  събуждаше през три 4аса.Докато сега понякога неможе да издържи и два. Предполагам 4е кърмата ми намалява Cry наистина не ям много.Дали е от това Confused: Незнам какво да направа,тя пла4е много #Puppy dog  Cry ......

# 123
"Колежке" Simple Smile  и при мен понякога е така- два дни да не ям като хората и едва я караме.Даже сме яли и през 1ч.Така ,че наблегни на храната.И аз нямам апетит и се тъпча зорлен, ама не искам да давам изкуственяците.
На мен ми помагат - ядки / сурови е по-полезно/,лук,боза,компот,ориз.Пии течности и най-вече прочети статията във форума "Как да увеличим кърмата".След като я прочетох си промених кърменето на 180 градуса.
Ако имаш проблеми пиши,ще помагаме както можем.

# 124
  • София
Хайде и ние да се включиме. Явор след 7 дена става на 6 месеца и сме още на кърма. Първите три месеца наддаваше по кило, кило и сто, после забави темпото. На последната консултация беше 70 см. и 7,500 кг.

# 125
Хей,и аз още съм тук.С бебе Калина се кърмим на свободен режим откакто се е родила,а отскоро и на поискване(откакто почнахме на поискване стана мнго кротка и добричка-пу-пу:)))
Сещам се,че в началото,преди да родя,бях чела някъде,че удоволствието от кърменето се доближава само до това,което изпитваш при оргазъм.Когато се сдобих с мастита и с рагадите,разправях на мъжа ми,че по-скоро е като първия път-много болка и никакво удоволствие.Оказа се,че както при първия път номера е да си упорит и удоволствието ще дойде.Сега съм много щастлива,това са моменти само за нас двете и се надявам да имам кърма поне още 4-5 месеца.Калина наддава много добре,но напоследък си искаше през 5-6 часа и кърмата ми вечер понамаля,та се дохранваме с изцеденото сутринта.Надявам се нещата да се оправят!!!

# 126
Привет и поклон на всички кърмещи майки! И аз съм в групата. От начало със страхотни проблеми и рев от болка  Cry , но с много упоритост този период премина и сега и двете с Ивана се наслаждаваме на кърменето Stuck Out Tongue . Помогнаха ми много патили майки - там е истината! Успех на всички Laughing

# 127
Здравейте и от мен - за втори път кърмеща мама  Grinning . Имам син на 3г и 6 мес., който кърмих до 9 месеца и половина, защото го гледах по стандартния начин - с режим и захранване, което той отказваше та се сдобих с едно злояче, но това е друга тема, та накрая се кърмихме само вечер и то взе че свърши. Сега вече кърмя близо 3 месеца - Али се роди на 12.11. със секцио, на 13.11. вечерта вече си я бях взела, за да се кърмим  Grinning .
Благодарение на инфото, което вече имам я храня на поискване и тя си иска често - на 2, 2 1/2 часа, но пък суче по 5 минутки. Надявам се да се кърмим възможно най-дълго и определено ще я захранвам късничко.
Много ме радват форума и атмосферата, която мамите създават. ЧЕТА ВИ ВСЕКИ ДЕН С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ И ОПРЕЛЕНО НАУЧАВАМ МНОГО ОТ ВСИЧКИ ВАС.
Поздрави

# 128
Да взема и аз да се запшиша.Честно да си кажа чувствам се героиня и това е благодарение на този форум.Синът ми го кърмих има-няма месец и половина.Та затова даже си бях купила и сега от рано една кутия мляко Милумил,което малката все още не е пробвала,за което ви благодаря. Grinning  Grinning  Grinning

# 129
Здравейте и от нас, мама Нина и Пешко. Тате вече отдавна  sleepuu          
   Stuck Out Tongue
Бебо беше в болница от начало и аз ходех да го кърмя, когато можех.
Прибрахме се в къщи и от тогава се започна - кърмим се, но взимаме  Misc Baby Bottle  когато излизаме за по-дълго.
Малкото гладниче понякога иска да яде на всеки час. И не че нямам кърма, дал Господ, но то просто си ни е ящно eat passifier  tooth
Мисля да си го кърмя поне до половин година, хич не съм привърженик на ранното захранване.

# 130
  • Overijse, Belgie
Ето ни и нас!
Марти утре става на 6 месеца, т.е. има 6 месеца успешно кърмене  Grinning  Grinning  Grinning Досега е бил само на кърма! В събота ще започвам да го захранвам със зеленчуково пюре и постепенно да замествам кърмене  Cry  Наистина ще ми липсва кърменето, когато се отбие  Cry
А, и нещо друго. В началото го набедиха за недохранен (качи 1,500!!!!!!!! Shocked  Shocked  Shocked ) и ме накараха да купя адаптирано мляко, което утре ще бъде направено на течен шоколад в чест на половингодишнината му   bigdance2

# 131
Здравейте кърмещи майки Simple Smile
Ние с Виолета се кърмим от 1 ден в болницата.На нея много и харесва.До сега имах достатъчно кърма (съдя по това че вечер спим от 20.30 до 8.00) , но преди няколко дни ме изненада и се събуди в 6.30 и така два дни поредни.Явно ми се е качила кърма и сега пак спим до 8.00.Иначе пием сокчета , ядем пюрета , чакаме другия месец да започнем и месните.Ще се кърмим докато имам кърма или докато Вили иска.Ами мисля че това е за сега.Успешно кърмене на всички
newsm55

# 132
  • София
Аз съм Юлето и се кърмим с Бобо още от родилния дом и така до днес вече 24 дни. Мисля да го кърмя докато имам кърма пък и моята педиатърка е против захранването със сокове и пюрета преди шестия месец така , че дано кърмата да не секва.
Малко от време на време и то главно нощем, когато спейки суче ме предъвква, което не е много приятно, но мисля , че и това ще отмине. Иначе засега имам кърма за целия китайски народ и понякога ми е мноооого съвестно когато я изсипя в мивката, а таткото се бъзика:
"Ами защо не направиш крем карамел ?"
На всички мами пожелавам да са ви живи и здрави съкровищата !  Grinning

# 133
Ето ни и нас с бебчо Боян, който вече е на почти 7 месеца без една седмица. Кърмим се на поискване от началото, сега започнахме захранване.

# 134
  • Там някъде нейде !!!
Zdraveite i ot men :)Nie sashto se karmim i sme na mesec i polovina.Ot na4aloto na vtoriq mesec davame sok4eta ot qbalki i morkovi taka mi kaza lekarqt ni,no az si mislq 4e e rano vie kakvo shte kajete?

Общи условия

Активация на акаунт