Кои са кърмещите майки?

• 241 208
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 135
Да се запишем и ние с голямо удоволствие-мама Биляна и бебе Ния почти на седем месеца.Всъщност отдавна ми се искаше,но рядко влизам във форума,а съм и малко суеверна-все ме е страх да се похваля,да не ме стигнат уроки Embarassed До два месеца я кърмих,после започнахме добавка и за малко да я отбия Cry Благодарение на форума разбрах къде ми е грешката,спрях добавката и с много воля и търпение преминахме изцяло на кърма.Ако трябва да си призная честно,в началото се съмнявах,че ще успея и си казвах-ще опитам две седмици и после ще се откажа,но поне да знам,че съм опитала Embarassed Бебка обаче много ми помогна,бързо свикна да суче на поискване и наддаде много добре People Angel Сега се кърмим 8 до 12 пъти в денонощие и е голямо удоволствие и за мен,и за бебка Grinning Срокове не си поставям,ще кърмя докато и на двете ни харесва,но съм безкрайно щастлива,че мога да избирам,а не съм поставена пред свършен факт като"спря ми кърмата"Благодаря много на Бу и другите момичета от форума,без тяхна помощ отдавна щях да съм спряла да кърмя.Благодаря ви,момичета!

# 136
Аз съм.
Кърмя 6ти месец.
Бях секцио.. Първи месец нямах изглежда много кърма... бебка наддаваше по много малко - 50г на седмица... но, се цедих редовно, ядох и пих каквото трябва за да ми дойде кърмата и тя взе че дойде...и така до сега.

Вече яде плодови и зеленчукови пюрета, а отскоро и каши. Продъжлавам да я докърмвам след яденетата... не мога да заменя хранене - още нямам смелост...

Много обичам процеса на кърменето - и аз, и Ели! Много сме пристрастени и ни харесва!
Ели най-си обича кърма от всичко друго.

Кърменето е прекрасно нещо! Дано всички мами съумеят да кърмят!  Tada

# 137
  • София
Хайде и аз да се запиша!
Дъщеря ми е на 8 месеца и половина и я кърмя доста успешно, което не значи, че сме нямали проблеми! С много инат и упоритост и прочетеното в този форум преодоляхме всички препятсвия до момента:) Преди си мислех, че няма да кърмя много (не че съм си поставяла срокове, просто не бях запозната), а сега като си помисля, че може да се отбие и ми става гадно.
Та това мнение беше по-скоро за статистиката...

# 138
newsm45 Моята бебка, Ванеса сега е на два месеца и половина. Започнахме с кърменето още на третия час, след раждането без никакви проблеми, лесно си засука и беше доста лакома. Но от началото на втория месец, след кърменето плачеше, първо решихме, че са колики, започна да ака на два дни веднъж, предположихме че не достига кърмата. Започнах да й додавам по 30 гр. Фризолак, от него запека се увеличи още повече, сменихме го от една седмица на Фризовом. Но уви проблема с дупето не изчезна. Сега се кърмим сутрешните хранения, без добавка, но следообед и вечер й додавам кога по 30, кога по 60 гр. и май ги увеличаваме. А много ми се иска да я кърмя и да й стига. Сега трябвало да изяжда по 100-120гр. Усещам че, кърмата ми намалява с всеки ден. Вечер като е на гърдата, и след 10-15 минути започва едно въртене, дърпане, ритане, мятане ще ми скъса зърното и се ядосва, решавам че няма нищо и започвам да додавам. newsm22 Дайте ми съвети за :
 1. Как да си увелича кърмата, за да я кърмя по-дълго време.
 2. Как да преминем през този етап с ядосването на зърното.
 3. Как да се справим със запека, освен с муловче в Д-то.
 Weary

# 139
Здравейте и от нас, мама Михаела и бебе Борис. Кърмим се от втория ден след раждането, защото мама трябваше да й вадят плацентата и я оставиха в интензивното за всеки случай за една нощ. Нямахме проблеми със засукването, Борко си знаеше какво да прави и мама се успокои Simple Smile Кърмим се успешно вече повече от 2 месеца, имахме проблем със запушено каналче заради притискане на препълнените гърди, но с компреси и с помощта на Борко се оправихме и продължаваме напред. Докога не се знае, живот и здраве да има, пък ще видим Wink

# 140
И аз кърмя моя сладък бебок. До преди две седмици беше само на кърма. Но при вечерните хранения му добавям около 30 мл. адаптирано мляко. Вечер чувствам гърдите си много празни. До скоро имах страшно много кърма. Но след като имах задържане на кърма (мастит) и пих антибиотици и след това ми намаля кърмата.  Sad Не знам дали това може да е причина.  Някъде из форума четох за някакво лекарство за Рицинус Комунис 5СН за увеличаване на кърмата Confused:

# 141
прочетох темете и реших да дам и моя глас "ЗА" кърменето. Ние сме на 7 месеца и половина,мъничката се казва Ива, родена на 03.07.2004г. Още я кърмя,вече само сутрин и вечер и естествено, май както повечето кърмещи мами , имахме доста проблеми с кърменето, но с повече "инат"  Grinning  всичко се постига  Grinning   Успех на всички кърмвщи мами  Grinning

# 142
Ехо.ето ни и нас .вече сме на 1г и 1м/без малко/ и цоцкането за нас е най-готиното нещо.и ние имахме проблеми в началото на се оправихме благодарение на една КНИГА ЗА КЪРМЕНЕТО
Желаем успех на всички бебоци и мами-кърменето е най-естественото нещо за един бебо.

# 143
Здравейте
от дълго време не съм се включвала във форума, защото бебе Теодор се роди много рано - в 33-та седмица и стояхме дълго време в болница. Теди в началото беше на изкуствено дишане, а после на кислородна палатка. Единственото, което можех да направя тогава за него беше да му давам кърма, за да го захранват. Много се радвам, че имах кърма и можех да му помогна поне с това. 2-3 седмици само се изцеждах и хвърлях, защото на него му трябваше съвсем малко, а аз имах много. Храниха го със сонда. Най-щастливия миг беше, когато го извадиха от кувьоза и ми го дадоха да го кърмя. Успя да засуче от първия път. Сега продължаваме да сме само на кърма и сок от ябълка. Още обаче не можем да си създадем режим - веднъж ядем на 3часа, но в повечето случаи на 2, 2 и половина, а понякога и на по често. Ядем и през нощта. Това е засега

# 144
Аз с двете цици напред!!!

# 145
Да взема и аз да се разпиша най-накрая, то бива мързел, ама мойто... Laughing  Laughing
Родих Мариела със секцио, бях с дренаж 2 дни и ми я дадоха за кърмене на 3тия ден. Притеснявах се, че до този момент е привикнала към бибероните, но малката мушмулка веднага се залепи на гърдата, сякаш само това е чакала.  Grinning  Хубаво беше, че в Майчин Дом насърчаваха кърменето. 20-30 минути държах беба на гърдата, не знам какво изцокваше, защото кърмата ми слезе към 4тия ден, и то бях със запушени канали, та ми биха и окситоцин, който пък не помогна...Както и да е. Та беба нещо си цокаше там, и после с триста зора й давах от добавката, а бибероните бяха с огромни дупки, оливаше се цялата, давеше се и накрая ги намрази отвсякъде.Трябваше да изхвърлям добавката  и бях гузна, че връщам детето на педиатрите гладно.  Confused
Но пък на 5тия ден шокиращо за мен ме похвалиха, че Мариела наддавала с по 50г/дневно.  Shocked  Grinning
Прибрахме се у дома, бебето реве та се къса, сука от двете гърди, но пак - рев!  Sad  Бързо се организирах и направих едно шише Аптамил, бебка цокна 20мл и се кротна. Аз пак изчетох всичко за кърменето - принтирано от "Библиотека", грабнах си помпата, барем отпуша каналите. Гърдите - болят, едното зърно - разранено, под мишниците някакви подутинки - не мога да си движа ръцете, мъка...На другия ден дойде с личната ни ликарка и една акушерка, та ми сглоби помпата (Авент) както си трябва  Embarassed, и като потече това мляко...А подутинките ги мазах с една бабешка рецепта и изчезнаха за 2-3 дни. От болното зърно се цедих 3 дни само с помпата, мазах с Лансинох и оздравя. Сега кърменето е удоволствие.  Blush

Оттогава се кърмим, преодолях офанзивата на бабите да давам чайчета и вода, както и настояването на педиатърката да захраня в третия месец. Наддаваме добре. Кърмя я на поискване, през 2 часа, че и по-често. Нощем също се кърмим през 2-3 часа. Надявам се да кърмя успешно още дълго време.  Grinning

# 146
Гого реве и забравих да се логна  Sad
Така,че да се повторя:
И аз вече 4 месеца кърмя Гоги  , но от скоро освен обичайното заспиване на “бомбата  ”, което ме кара да се чувствам смешно глупава от страни   (бебо спи, а аз помпам ли помпам, чакам, щипвам- никой, но като го махна- протести до небето), обичайното задавяне, защото съм му “цвръкнала” повече мляко в устата докато той е спял  , сега вече има и “пеене”  . След като е бозал 10-15 минути, обикновено при следобедните хранения, започва напевно да издава неговите си “ааааууууу” и с едно око поглежда да види реакция...Е, това за мен е знак, че се е нахранил, а се оказва, че той извлича максимално удоволствия от похапването и никак не е съгласен да му го прекъсвам.

# 147
и мое бебо е на кърма но на 4 месеца отказа да суче и след  няколко седми4но мъжене и тормоз- мои и на бебо се отказах, сега яде от "хранилките на мама" само сутрин в 6 когато е мн сънено и незнае какво става. а сутрин в 9 и следобед в 4 се цедя и пие от шишенце. наобед яде пюре а ве4ер каша. сега се пробваме и с кисел но нещо не го хсресва....  ако млякото нестигне похапваме каквото си намеирм- смачкан банан или пюре

# 148
Ето ни и нас, аз и бебе Христо!!! Simple Smile
От втория ден след раждането та до ден днешен сме само на кърма и чайче/против колики/.Понякога майка ми дохранва с адаптирано и сокове, като непрекъснато ми вменява чувство на вина, за това че не давам сок, но това е друга тема Imp Инак сме с ужасни колики, не акаме по 4-5 дни и мрънкаме често, но пък сме страшно чаровни и сладки Embarassed Докарахме си и таткото до лудост и го изселихме в другата спалня, абе все такива бебешки номерца Laughing  Laughing  Laughing А! И често, често цокаме на сън и се хилим-това и банята ни е най-приатното кърмаческо преживяване  Grinning

# 149
Имам удоволствието и аз да се включа в списъка на Кърмещите Майки!
Преди шест години в продължение на шест месцеа кърмишх големия ми син...Сега с бебе Дани, съм решила да не повтарям грешките от първото  кърмене, да кърмя по-продължително, на поискване и да захраним по-късно. Амин!

Общи условия

Активация на акаунт