Кои са кърмещите майки?

• 241 183
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм майка кърмилница,за 1-вия месец бебка трупна 1.200кг и 6см отгоре-смятам,че засега добре се справям с кърменето(на 3часа),само дето взех и аз да качвам,но като не ям гърди изчезват!Ще трябва да се търпя пухкава в името на съкровището! Blush

# 91
И ние още се кърмим. Давам само сок за сега, скоро ще почна и пюренца.  

Close-mas:

# 92
Аз отдавна посещавам форума,но сега реших да се представя,като кърмеща майка на 3 месе4ният Никола Grinning
Ние сме на изклю4ително кърмене,все още недавам сокове,нито пюрета.Смятам м/у 4 и  6 месец да захраня със плодово пюре,но определено ще се допитам първо до по-компетентните мами.
..Смятам да кърмя,докато бебо желае,стига да имам достатъ4но кърма.
Целувки и успех на вси4ки!

# 93
Айде и аз да се запиша в клуба на кърмещите мамита, въпреки че съм кърмачка от няма и 10 дни  Wink Мирка дърпа като змей  #Milti , въпреки че нямам никакви зърна и я лъжа с едни силиконови  Cry за съжаление малката се сдоби с колики още на 7-мия си ден, а майка и с препълнени гърди и 39 градуса температура по същото време Imp едно цедене падна цяяяяяла нощ и се оправихме, ама голяма мъка беше.. надявам се скоро да се регулира кърмата, щото това с цеденето е ужасно досадно и изморително  Imp

# 94
Рали е на 9м.4 д.,от 3 дни реших да заместя следобедното кърмене,макар че и днес и дадох малко кърма.Иначе от 6 1/2м. пюре на обяд,от 7м. попара сутрин.Наддаваме перфектно по средните норми, дори последното теглене малко повече. Смятам да я кърмя колкото се може повече, дори ако мога и след годинка.

# 95
бебе Анелия е на два месеца и половина - 2 октомври. До към края на втория месец кърмата беше по около 10 мл. на кърмене Cry , но благодарение на този форум успях да я увелича и вече давам добавка само следобяд. Спряхме сокчетата и ще се захранваме по-късно Simple Smile

# 96
Здравейте и от мен! Simple Smile  Май доста късно се записвам тук, но да си мине от реда!  Wink  Кърмя сина си вече 10-ти месец. Давам му сокчета от 4-я, плодово пюре от 5-я мес. От 6-я  месец започнах да му давам картофено пюре, жълтък и месо му дадох доста по-късно. В момента сме на кърма 3 пъти - сутрин, в 10ч. /май е време вече и за попара... Rolling Eyes / и вечер, към 12ч. малко банан с плодово пюре, обяда ни е от зеленчуково или месно пюре, а следобяд яде каша. Пропуснахме последната консултация, но на 8 мес. мерките ни бяха 9.900кг. и 73 см. И двамата се чувстваме страхотно и мисля да го кърмя докато мога. Не искам да се заричам, защото преди 2 седмици гинеколога ми беше решил да спирам да кърмя и ми изписа нещо за спиране на кърмата, което така и не взех. И това заради някакъв мастит, който излекувах и си продължаваме по старому! Успех на всички кърмещи майчета и целувки на бебчовците!  Heart Eyes Радваме се, че сме сред вас! Close-mas:

# 97
гостът бях аз!  Wink

# 98
И ние се кърмим с моето Бисерче. Вече кара 6-ти месец и сме само на кърма. Вече давам и зеленчуково и плодово пюре. Но основно сме на кърма. Наддаваме добре, но последния месец нещо само с 300 грама наддадохме и започна да ми се буди вечер, може да е гладен. Но не мисля да давам изкуствена храна, а само ще добавя към дневното меню каша.

# 99
Ние сме мама Дани и бебе Елица. Кърмя я от седмия ден. Бях на антибиотици(несъвместими с кърменето) Cry след тежко оперативно раждане. Добре, че ХЕИ бяха забранили бибероните в родилния дом и нямахме проблеми  да засуче след седмица. И вече 2 месеца и единадесет дни сме на кърма. Храни се на около 3 часа  по 40-45 мин. Преди няколко дни кърмата ми намаля и тя сама започна да си иска да суче на 2 часа. А днес отново мина на 3 часа, напълно по нейно желание. Досега сучеше само от едната гърда, но се опитвам да я накарам да суче и от двете. Но като я прекъсна, много често се отказва от храненето  Sad  Нощем  суче най-активно и почти без да се буди.  Елица мрази всички видове биберони и залъгалки. Единственото което признава е цицата Grinning За мен няма по-голямо удоволствие от това да я кърмя гушната в мен Grinning

# 100
Здравейте и от мен. Любо все още е основно на кърма. Захраних го на 6 месеца. Сега се кърмим сутрин в 6 ч., на обяд- пюре, в 17 ч. кърма и в 21 ч. кърма. Да ми е жив и здрав но на 8,5 месеца е 11 кг.

# 101
Zdr i ot men!Karmq Marti 5mes,no pediatarkata re6i 4e e vreme da se zahranvame s orizova ka6a s H2O,za6toto sme bili predrazpolojeni kam alergii..ujkim.Smiatam da karmq dokato tova dostavq udovolstvie i na dvama ni,ina4e nqma smisal spored men.A kato sprem pak,tatko ni e obe6tal edno silikon4e #Shocked Ei taka,za razko6  newsm81

# 102
  • вляво от асансьора
Уф,все забравям да се логна първо. Embarassed За нас какво да ви кажа- в 4-тия месец пакахме за пръв път нещо различно от кърма и това беше плодово пюренце.На 5 мес вече се захранихме и с оризова каша.Предстои ни и зеленчуковото пюре,но съм решила при навършени 6 месеца да го въведа и затова яко послъгвам педиатърката Embarassed ,която отдавна си настоява.....Благодарение на това че ви открих съумях да позабавя някои процеси Grinning До скоро бяхме на режим,но минахме  "на поискване".Смятам да кърмя докато ни доставя удоволствие и на двамата с бебчо,а така като гледам нито той,нито аз имаме намерение скоро да се отказваме.Търпение и успех на всички мами при отглеждането на бебоците им Heart Eyes

# 103
И аз съм от кърмачките - мамата Ели и бебето Хана, вече 6 месеца и 5 дни САМО на кърма - без капка вода, сок или нещо друго! Хана се чувства прекрасно, дори един ден не е имала колики, да чукна на дърво, не е боледувала. Не съжалявам дори за минута, че съм избрала този начин, не ми тежи, въпреки че кърмя и през нощта - свиква се. На последната консултация лекарката каза, че можем да започнем предпазливо захранване, но да не бързаме, купих първите пюрета, но още отлежават. Така може и да откараме до седмия месец, пък след това ще скачаме с двата крака в дебрите на хранителната индустрия!

# 104
С удоволствие се включвам в клуба на кърмещите майки - трето издание  Grinning Първото си момченце не успях да кърмя поради негови здравословни проблеми, с второто удържахме само 4 месеца - съжалявам, че се поддадох на неадекватните съвети на педиатърката...
Но сега всичко върви както трябва - бебе Владко е на 5 месеца и половина - досега само на кърма, по 6 пъти дневно, а понякога и с още едно нощно кърмене. От една седмица му давам плодов сок, а от няколко дни пробваме различни плодови пюрета, но май не му харесват особено... Надявам се да продължа да го кърмя поне до 1 год., а защо не и повече, ако той желае Grinning  Grinning  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт