Кои са кърмещите майки?

• 241 148
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 600
Ако някой може да даде съвет за увеличаване на кърмата моля ви помагайте.

кърмене на всеки 1- 2часа МАКСИМУМ/при вряко промъркване и разбуждане на бебето/, без нощтна пауза, спиране на водата/чая и биберона залъгалка ще ти реши изцяло проблема - увеличаване на лактацията и спокойно детенце.
Прочети библиотеката - там има много информация.
Ако продължаваш в същия дух не ми се иска да съм лош пророк, но няма да изкарате повече от месец и ще минете изцяло на АМ.

# 601
  • ПАЗАРДЖИК
Скоро моето кърмаче ще направи годинка. Не съм си и представяла, че ще я кърмя толкова дълго време и за това все отлагах момента да се разпиша тук. Но ето, че благодарение на вас, кърмещите мами, и вашите съвети, които чета откакто бях бременна, кърменето не остана само една надежда за мен и моето бебче. Искрено благодаря на всички вас   bouquet.

# 602
И аз да се запиша в отбора! Синът ми се роди на 29.06.06 г. и сме само на кърма. Вярно стажът ни е още много малко, но се надявам да се кърмим още дълго.

# 603
  • София
Здравейте и от нас с бебе Емил. Благодарение на съветите и примерът ви вече 3 месеца успешно се кърмим. Тъй като бебчо качи над 2 кг през втория и за следващите 20 дни мина 1 кг педиатъра ме посъветва да започна да давам вода. По този начин ще прекратим бързото порастване на бебчо. Нещо не ми хареса идеята и продължавам да си го кърмя когато и колкото поиска Емо. При условие, че се е родил над 5 кг мисля, че е нормално човечето да му се яде повечко. Не мога да му ограничавам кърменето или да го разреждам, чакам бебчо сам да си разреди манджите. Има дни когато яде по 5 пъти, но има и дни когато яде поне 10 пъти. Вече суче само по 4-5 минути и не мога да преценя достатъчно ли му е при условие,че доскоро висеше по 30-40 минути на гърдата.

# 604
Браво ra4e, вие сте рекордьори по тегло. Със секцио ли роди?

# 605
  • София
Хайде и ние да се запишем - бебе Зори и мама Галя. Кърмим се 4 месеца и половина досега и смятам да продължим до годинка, пък после каквото сабя покаже. От самото начало ни тръгна трудничко - докато мама разбере, че Зори има рефлукс и затова иска непрекъснато да си суче и да се успокоява. И сега поне веднъж месечно имаме тежки моменти, но и двете се научихме да се справяме с тях - не без помощта на форума и библиотеката.   bouquet

# 606
Ей мами, появих се най-накрая! Това малкото ми изпива мозъка направо - побърква ме!
И аз се присъединявам към кърмещите майки. До вчера бяхме и на хумана,защото имаше разтройство,но вече ни мина! Надявам се да се кърмиме поне до 7-8 месеца, а най-добре до 1 годинка,но незнам дали ще устискам толкова много!

# 607
  • Монреал
И аз да се преброя-синковеца си хапва мамино млечице и бая е едричък.Да се чуди човек какво толкова има в това мляко,та така расте.Радвам се,че така се храним вече 3 месеца и 3 седмици-хем по лесно,хем по-полезно.Само не знам с това желязо как сме,щото аз си падам малко анемична.
Дълго и безпроблемно кърмене на всички бебчета и мами.

# 608
Здравейте и от нас. Все не се решавах да пиша, но време ни е Simple Smile Засега се кърмим 10 успешни месеца и се надявам това да продължи точно до тогава, докогато тя си реши. До 6-тия месец бяхме на изключително кърмене, а сега се кърмим преди или след хранене, когато и е хубаво. Минахме през различни етапи на кърменето, но всичко минава и остава хубав спомен от едно новородено човече закачено на гърдата  Hug

# 609
zdraveite mladi maiki,
na 17.07.2006g
rodih malkata MELU-47sm I 2850kg
v4era-20.07.2006.g  ni izpisaha i sega karma .
Malkata e malko pospaliva i mislq 4e qde po malko ot kolkoto triabva.
Kak merehte va6te bebeta i kakvi sa normite v na4aloto.

# 610
Здравейте и от мен. На 21.06.06 родих моят голям мъж Цветелин и слава богу на 4 ден ми слезе и кърма. Аз не вярвах, но с упоритост и ето на стана. Храним се на всеки 3 часа и вечер си спим добре... Надявам се да е все така. Целувки от нас с бебо  bouquet  bouquet  bouquet

# 611
Да се разпиша и аз. Моя син се роди на 24.02.2006г и до сега е на кърма. До скоро давах кърма и на едно друго бебче, но вече ми намя и нямам за него  Cry  Cry  Cry. Много искам да си намери друга мама, която да  има  в излишък и да му дава  Praynig
Радвам се като гледам как има мами с деца над една година и още се кърмят, БРАВО НА ТЯХ   bouquet. И аз искам така   Blush

# 612
Zdraveite, i az re6ih da pi6a. Moiata Marinka se rodi na 17.07.06. Sega se karmim i se nadiavam da prodalji po-dalgo vreme. O6te e mnogo rano za nas da kajem kakvoto i da e,zatova kazvam nadiavam se.

# 613
ние вече се кърмим девети месец. винаги съм имала много кърма. както и много проблеми с гърдите. минах през какво ли не- хиперлактация, запушени канали, мехурчета по зърното, начален мастит, рагади, всекидневно борене с бучки и запушвания (което за моя мъка продължава все още). много пъти съм била на ръба да се откажа, но някак си все продължавам. мисля да кърмя до около годинка. опитвам се да замествам хранения, номлякото не намалява, така че нямам успех.
захраних на 6 месеца и половина, като дотогава бебка беше само на кърма, дори без вода.
много обичам да я кърмя, а и тя много обича да суче. затова си струва борбата. само дано имам сили да я водя още.
  bouquet

# 614
  • Варна
Ние се кърмим от 6м и 1 седмица (между 5 и 11 пъти на денонощие) и от около 2-3 седмици опитваме по някоя и друга "човешка храна" Simple Smile
Проблеми ми създаваха повече околните (нали се сещате тя кърмата или е  малко, или е рядка, пък може да е прекалено гъста , явно и коликите са от нея и пр.) отколкото гърдите или Косара (имах рагади в началото и изкарахме 1-2 кърмачески стачки) Добре че е форума, иначе сигурно щях да се предам още на втория месец.
Нощното ни кърмене е плаващо още от 20ия ден - ту го няма, ту са три.

Общи условия

Активация на акаунт