Къде в София има млекомати?

• 27 505
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Тайна, много полезна ми беше твоята информация, тъй като живея в Красна поляна. В петък отидох, намерих магазинчето (то е фирмено на мандра от гр. Дупница) и си купих 1л. мляко пробно. Излезна ми 1.80лв. ( с тяхна пластмасова бутилка - 0.30лв.). Направи ми впечатление, че млякото беше силно охладено. Сварих го веднага и го заквасих с една лъжичка Верея 3.6% по БДС (оранжевата капачка). Бях много приятно изненадана, когато видях, че се е сгъстило и е готово (след необходимото време, разбира се). Още по-приятно изненадана бях когато го опитах. Много ми хареса вкусът и смятам да купувам занапред. Ако не бях прочела случайно тази тема, кой знае кога щях да разбера за млекоматите... Grinning
Радвам се,че съм помогнала.Аз още не съм взимала, защото не върви много в нас!

# 31
  • Sofia
Къде точно се намира млекомата на пазар Красно село?  Rolling Eyes

# 32
Някой пробвал ли е този:
http://www.chemernik.com/products/milk

# 33
  • София/Варна
Веднага зад пазара Красно село, по ул. Княгиня Клементина има един много дълъг блок. На партера от двете му страни има магазинчета. Млекоматът се намира в едно млечно магазинче, което е от страната откъм пазара (гледа към ул. Княгиня Клементина). http://www.bgmaps.com/link/341957237A277895180B3072AD6BB629

Предлагат свои бутилки (+30 стотинки, независимо дали е 1,2 или 3л). В магазинчето се продават още: кисело мляко, сирене, кашкавал (има и ръчно замесен), извара, суха закваска, както и мая за сирене и кашкавал. Прясното мляко е силно охладено, но непастьоризирано, с висока масленост. У дома го ползваме за директна консумация и квасим - вече не мога да накарам децата да близнат купешко.

# 34
  • У дома !
Аз си взимам от млекомат,който е близо до Централна жп.гара. Много съм доволна.Страхотно кисело мляко си правя от него. като тръгна от гарата по Ботев завивам на първата пряка в дясно и после веднага завивам на първата в ляво. Млекомата е поставен пред една кооперация,охраната продава чисти шишета по 2 литра за 0.27лв в случай,че нямате и помага при работа с машината. Млякото струва 1.80лв за литър и е от село Бов . Доколкото разбрах същият собственик има млекомати в Люлин и в Младост някъде до пътеките.

# 35
Мисля, че е този, за който дадох линк по-горе. Мерси за информацията.

# 36
  • Sofia
Веднага зад пазара Красно село, по ул. Княгиня Клементина има един много дълъг блок. На партера от двете му страни има магазинчета. Млекоматът се намира в едно млечно магазинче, което е от страната откъм пазара (гледа към ул. Княгиня Клементина). http://www.bgmaps.com/link/341957237A277895180B3072AD6BB629

Предлагат свои бутилки (+30 стотинки, независимо дали е 1,2 или 3л). В магазинчето се продават още: кисело мляко, сирене, кашкавал (има и ръчно замесен), извара, суха закваска, както и мая за сирене и кашкавал. Прясното мляко е силно охладено, но непастьоризирано, с висока масленост. У дома го ползваме за директна консумация и квасим - вече не мога да накарам децата да близнат купешко.

Много ти благодаря! Ще го изпробвам и аз   bouquet

# 37
Момичета, споделете за Дружба ако знаете дали и къде има млекомати. Благодаря!

# 38
Запис.Задължително ще пробваме. Wink

# 39
Брей и такова чудо ли имало вече  Shocked
Много ще ме зарадва ако млякото е вкусно и е истинско.
Може ли да ми обясните тези шишета, които се дават в магазина в Красно село за многократна употреба ли са?
Може ли да си носиш твое шише?
На какъв принцип машината пълни литър, два, три - автоматично ли е или сам спираш пълненето и може ли да купиш примерно 1.5 л. или 700 мл. Питам защото у дома имам такива стъклени шишета от бебешки сокове  newsm78

# 40
  • София/Варна
anbibian, в магазинчето на Красно село техните бутилки са пластмасови и не предполагат многократна употреба, но можеш да си носиш и твои. Млякото го наливат продавачите, машината се настройва ръчно и каквато бутилка и сложиш, толкова ще ти напълни, след което може точно да се изчисли колко дължиш за налятото количество. Виждала съм разни хора да си наливат и в бутилки от 300 и 500мл и после директно да си го изпиват Simple Smile
Колкото до това дали е истинско - най-добре е да опиташ Simple Smile.

# 41
  • Sofia
Виждала съм разни хора да си наливат и в бутилки от 300 и 500мл и после директно да си го изпиват Simple Smile
И ако е истинско млякото... кофти работа да го пият директно.  ooooh!

# 42
  • София
Виждала съм разни хора да си наливат и в бутилки от 300 и 500мл и после директно да си го изпиват Simple Smile
И ако е истинско млякото... кофти работа да го пият директно.  ooooh!
Най-вкусно е така.Като работех , един колега ми носеше сутрин по 2 литра прясно издоено, още топло.Изпивах си го за деня.Плащах си го де, да не помислите,че е носил само за мен, носеше и продаваше.

# 43
KayRenn благодаря  Hug
А някой има ли представа каква е трайността на суровото мляко и после след като се свари, колко още дни може да се съхранява в хладилник? Или да взема да питам баба ми тя сигурно знае, още си купува от разни дядовци на село и си го подварява и заквасва сама  Flutter

# 44
  • Sofia
anbibian, сурово съм държала до вечерта на деня, в който е взето, за повече време нямам впечатления.  А сварено ми издържа 5-6дни. Като го усетя, че тръгва да се разваля, правя го на извара, а цвиката/водата от нея ползвам за хляба, който си правя, защото не купуваме. Това не се случва често, до преди това сме го изразходили. Иначе казано мляко не хвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт