Нашите кухни - тема 52

• 112 873
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
"Гаранцията важи само при употреба в домашна среда и покрива дефекти в материалите и изработката на посочените компоненти.
Е, ясно.  Mr. Green То гаранцията на всяко нещо е "условна".  Peace

# 586
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имате ли представа дали вратички от МДФ, гладки с полиуретанова боя отгоре, могат да се фрезоват? Тоест преди нанасянето на боята?

# 587
  • Раковски
Предполагам, че под полиуретанова боя на МДф имаш предвид готов грундиран МДФ, тоест подготвен за нанасяне на боя. Ако е така то не е проблем да се фрезоват. Много бояджии не харесват готовото покритие и го повтарят пак.

# 588
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам предвид нещо ето такова -

Знам, че боята може да се нанесе с различен процент на отражаемост, ако е 0 % е мълен мат, ако е 100 % стои огледално.

# 589
  • Раковски
Искаш да постигнеш този вид на вратите ли?

# 590
  • Отвъд алеята зад шкафа
Искаш да постигнеш този вид на вратите ли?

Да, тоз ивид искам, от хубав материал, предполагам МДФ, да са фрезовани и да са с мат боя, на пипане са гладки.

# 591
  • Раковски
Единия вариант е мдф боя а другия е мдф фолио на модекс.

# 592
  • Някъде на път....
............

Да, тоз ивид искам, от хубав материал, предполагам МДФ, да са фрезовани и да са с мат боя, на пипане са гладки.

gadamer, този ефект се постига точно с фрезоване на МДФ-а и после боядисване мат.
Ние сме правили такава изработка - ако те интересува, ще ти изпратя снимки на лични.  Peace
Имаме и мостри в производството - можеш да го усетиш и на пипане как е.  Peace

# 593
  • Варна
Здравейте,
предстои ни да обновим кухнята си. Планираме да я разширим за сметка на терасата, като обмисляме един по-нестандартен вариант на разположение на шкафовете - по едната стена и под прозореца.

Малко ме притесняват още тези шкафове под прозореца, особено пералнята, но при мивката не знам дали ще се събере. Затова моля за мнение дали сте виждали такова изпълнение и каквото друго ви хрумне като го гледате. Общата идея е да има място за трапезна маса за поне 6 човека.

# 594
  • Sofia
Какво ще сложиш на прозореца - пердета, щори? Мен ме притеснява как над котлоните ще има нещо, или пък ще е прозореца, дограмата и уплътнението на какво ще станат.... Аз бих направила един ъгъл и котлоните да са до стената на терасата. Като ще прекарвате тръбите на водата до терасата, защо не сложите мивката и съдомиалната там, а пералнята и хладилника на мястото където сега в мивката. Давам просто идеи....

# 595
Здравейте,
предстои ни да обновим кухнята си. Планираме да я разширим за сметка на терасата, като обмисляме един по-нестандартен вариант на разположение на шкафовете - по едната стена и под прозореца.

Малко ме притесняват още тези шкафове под прозореца, особено пералнята, но при мивката не знам дали ще се събере. Затова моля за мнение дали сте виждали такова изпълнение и каквото друго ви хрумне като го гледате. Общата идея е да има място за трапезна маса за поне 6 човека.
Аз съм виждала разположени по този начин  шкафове. За мен недостатъците са в това, че достъп до прозорците има през плот, който обикновено е широк 60 см, което би затруднило измиването им например /в случай, че не всички крила от прозореца са отваряеми/, трябва да се стъпва върху плота, за да се чистят. Това разположение на котлоните би затруднило и отварянето на прозореца докрай, когато на него има поставени някакви съдове. Едва ли и аспираторът би бил максимално ефективен, като не е разположен непосредствено над самите котлони. Разположението на пералнята също ме притеснява - къде ще отива мръсната вода, на която й трябва по-широка тръба? Тази тръба не трябва да се вижда - или ще трябва да се вкопае в стената, или пък на минава през съседен за пералнята шкаф.
Ние също усвоявахме балкон към кухнята и помещението стана общо десет квадрата и малко. Имам общо почти седем метра шкафове, разположени на буквата "Г" и маса, на която спокойно са разположени шест стола. В разтегнато състояние на масата сме се събирали и осем човека. На бившия балкон от едната страна се намират хладилник 60 см и шкаф 40 см, а от другата страна са ми котлоните и кошница, широка 40 см. Спокойно има място за минаване покрай масата и столовете, разположени от страната, която е към кухненските шкафове.

# 596
Адски неудобно ми се вижда да прекосяваш цялата стая, за да сложиш нещо от хладилника на котлоните или печката. По - удобно е масата да е на мястото на въпросните шкафове до процореца, а тях да изместиш от дясно на вратата.

# 597
  • Варна
Да, първоначално мислехме шкафовете да са до вратата, но мястото между преградните стени е тесничко за маса и столове сякаш. Затова обмисляме и този вариант. Още се чудим кое къде да сложим, затова събирам мнения.
Миенето на прозорците се решава като всички се правят отваряеми, това не ме тревожи.
За тръбите идеята е да вървят по стената (банята е зад хладилника все едно), без да се правят чупки, затова искаме да наредим "мокрите" уреди на един ред.

Nelsito, не можах съвсем да разбера как ви е разположена масата...

# 598
  • sofia
Котлони под прозорец не слагай. Пробвала съм  Mr. Green Или ако все пак решиш, прозореца трябва да е високо - да започва от ниво абсорбатор

# 599
  • Варна
Ок, мерси, могат да идат в единия ъгъл. Сложна схема ей - от нищо нещо да направиш...

Общи условия

Активация на акаунт