Нашите кухни - тема 52

• 112 269
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
Хладилник до вратата? Влизаш и си "в него". А до шкафовете над прозорците как ще стигаш? Стълба, стол?  Mr. Green
Иначе за първият вариант, определно. Но бих сложила свободностоящ абсорбатор. Особено ако е по - голямо помещението.

# 766
  • Пловдив
nelinka_stz според мене е по добре гърбът да е плот заради фугите на плочите и трудносто им чистене. Иначе лично аз шкафовете бих ги пуснала почти до тавана и горе бих слагала по-рядко изполвани неща. И винаги можеш да си купиш стълба с две три стъпала и да я държиш някъде

# 767
Когато правих кухнята си ми бяхте много полезни.

Хладилник до вратата? Влизаш и си "в него".
Зависи на къде се отваря вратата.

nelinka_stz, аз по принцип съм за шкафове до тавана. Но тези над прозорците не ми стоят добре някак.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 22:10 от Rени

# 768
  • ГОре на черешата...
Рени, много хубаво и разчупено се е получило така с плочките Peace.
Това МДФ-профил ли е Rolling Eyes? Какъв цвят се води?

# 769
И на мен доста ми харесва ... само се чудя защо слагаш само 2 котлона, като имаш място за 4 ... все си мисля, че два не са достатъчно удобни понеже ако трябва да сложиш 2 големи съда едновременно е невъзможно ... Иначе е супер проектът Simple Smile И аз винаги съм искала прозорци ... особено срещу мивката Simple Smile

# 770
Рени, много хубаво и разчупено се е получило така с плочките Peace.
Това МДФ-профил ли е Rolling Eyes? Какъв цвят се води?
Благодаря!
Мдф байц, върви една дървесна шарка, цвят не помня за съжаление.  
А плочките имат и от цвета на шкафовете, и от цвета, и каменната шарка на плота.

# 771
Рени, от това, което се вижда, много ми харесва. Аз съм се спряла на същите плочки, имах друга идея, много красива, но и много трудна за поддържане и май в крайна сметка на този гранитогрес ще си остана. Би ли направила снимка и от друг ъгъл на кухнята?

# 772
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета и на мен много не ми харесват как стоят горните шкафове.За ширма също се чудя дали да е свободно стоящ или вграден.Цялото помещение кухня и хол е 36 кв.но до котлоните имам прозорец и си мисля,че и него мога леко да отварям като готвя.А хладилника е до вратата на малката веранда и мисля,че въобще няма да ми пречи.Мислих да го сложа на другата стена до барплота но пък ще се вижда от хола.Плота ще ми е на височина 90см.и си мисля долния ред да са ми чекмеджета.Ще е един от 4 където ще са вилици,лъжици и т.н.но другите незнам по 2 или 3 чекмеджета да са.Дайте съвет ,че после да не се окаже,че ако са 3 са плитки и не могат да се събират повече тенджери,а ако са 2 пък да не остават празни.Ох ще се побъркам докато реша newsm78

# 773
Плочките се чистят много лесно, а и не им личи мръсотия, докато не започна да ги чистя  Laughing Кухнята се ползва от няколко месеца.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 22:11 от Rени

# 774
  • Стара Загора
Рени кухнята ти е страхотна.И аз моята си я представям в такъв цвят,само плота мисля да е тъмно кафяв.Гледам че чекмеджета та са ти по 3, удобни ли са и събират ли примерно 2 тенджери една върху друга.

# 775
  • София
...само плота мисля да е тъмно кафяв...
Моят е тъмно кафяв. Вижда се всяка трошичка, кристалче захар, сол, всяка прашинка.

По проекта ти - в основни линии е спазен основния принцип за подреждане в кухнята (хладилник, плот, мивка, плот, печка, плот) Лично аз ползвам най-вече плота между мивката и печката, така че бих си оставила повече място между котлоните и комина, но май вече не можеш за мислиш над този вариант.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 13:03 от MilenaZ

# 776
  • В градината...
Рени, много хубава кухня, много топло излъчване  Peace

# 777
  • ГОре на черешата...
Момичетата, които са с мивки без отцедник - то е ясно, че ще мие основно миялната, ама все ще има по нещо да се мие на ръка - чашите от сутрешното кафе, някоя лъжица - та къде ги оставяте да се отцедят като няма отцедник  Thinking?

# 778
Имам една дебела микрофибърна кърпа и ми е много удобно - когато не ми трябва, я сгъвам и прибирам.

# 779
Планирано бе къде какво ще слагам. В тези шкафове не слагам тенджери, не знам събират ли се, ще пробвам.
Отцедник нямам. Или ведна забърсвам и прибирам, или за кратко тук: http://www.ikea.bg//Files/Products/14284/500_500_2011_9_14_3_58_0.jpg и пак забърсване и прибиране  Grinning Всъщност в моя случай е с 2 функции  Wink
Рени, много хубава кухня, много топло излъчване  Peace
Благодаря, такава беше идеята!

Общи условия

Активация на акаунт