18-то тортено предизвикателство

• 12 141
  • 162
  •   1
Отговори
# 60
  • Vaudreuil Canada
Тя милата сигурно качва снимки а ние и висим на ушите и бъзикаме където не трябва Simple Smile

# 61
Честита Баба Марта!
И аз съм любопитнааааа!

# 62
  • Vaudreuil Canada
Не че съм подстрекател ама някой има ли телефона на Tatitt  Mr. Green Heart Eyes

# 63
Не че съм подстрекател ама някой има ли телефона на Tatitt  Mr. Green Heart Eyes
ти ще звънкаш, че имаш оправдание, че си забравила за часовата разлика  Laughing Laughing Laughing

# 64
  • Vaudreuil Canada
ти ще звънкаш, че имаш оправдание, че си забравила за часовата разлика  Laughing Laughing Laughing

Мъхъ пък съм и далече докато се появя ще е забравила за какво ще ме бие Simple Smile

# 65
Честита Баба Марта!
Малее ама вие не сте спали.Не че аз не съм си направила кафето и като квачка на полог отварям да гледам торти и МАЦ няма торти. Joy Joy Joy

# 66
Честита Баба Марта!
Събота е, направила съм си едно хубаво кафе и съм се кордисала пред компютъра торти да гледам  Mr. Green
Успех на всички в предизвикателството! Аз за съжаление по ред причини не успях да се включа, но ще се радвам на вашите  Simple Smile

# 67
Явно  няма да дочакам албума.Не знам, но ако съм първа обясненията ще ми ги четете след 19,00ч защото съм на банкет  и след два часа изчезвам.

# 68
  • варненка от София
Танчето явно спинка още. Simple Smile

# 69
И на опашката да гледам красоти....  bouquet

# 70
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Не спинкааааааааам! Бъгна ми се нета и чак сега успях да се оправя! Препотих се 100 пъти!

Днес обсъждаме тортите на  Дими - http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157641597377283/

И на Дитсънче! - http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157641608761103/

Тичам да кача и останалите!

Blush

# 71
  • София
Честита Баба Марта, момичета!
Да сте весели, здрави и красиви!

Значи все пак съм първият ден....Е, съжалявам за закъснението с обясненията, ето ги и тях.

Все още не знаех към кое изкуство да се насоча за вдъхновение, когато по съвсем друг повод попаднах на едно стихотворение от съветските времена, следвоенно, на тема любов.
http://stihiolubvi.ru/simonov-konstantin/zhdi-menya-i-ya-vernus.html
Много ми проговори, за мен най-силна се оказа темата с вярата, а военната и любовната тема останаха малко по-назад. Не знаех какво точно да го правя стихотворение, за да стане торта, но един ден, докато чаках сина ми да свърши урока по плуване, се загледах в стената на стълбището в чакалнята на басейна. Харесаха ми цветовете. Представих си ги в торта, реших да вържа двете вдъхновения в едно и това се получи.
Стана набързо, два дена за няколко часа, което се отрази най-вече на един-два детайла, които обаче са ключови за цялостното внушение, поради което разбира се, съжалявам. Имам предвид тревичката, която би трябвало да е символ на любовта към живота, понеже никне навсякъде. Трябва да е много по-старателно и реалистично направена. Исках и малко по-голяма купчинка сняг да има, по градски изцапан. Останалото едва ли щях да направя по-добре и при повече време.
Какво интересно научих от тук - горната "мазилка" е РА. Забъркан само с вилица, наръка, нанесен с четка. Стана лъскаво и не ми хареса. Включих сешоара на студено и пак с четката минавах след като позасъхна. Получи се матов ефект. Ако исках лъскаво, щеше да се получи засъхнала, лъскава повърхност, без минаването с четката.
Рецептата:Един сладкиш на Скот Кларк Уоли, ганаш от натурале н шоколад и млечна сметана, стабилизирана с желатин и добавено сладко от зелени доматчета. Много интересна комбинация, бих повторила, като не се опитвам да правя торта, само сложа ред сметанов крем и отгоре ганаш. Ще стане като десертчета. Трудно се реже така, заради бисквитения свой в сладкиша.

Опитвам се дам линк към сладкиша, но не го намирам в сайта му, за да не бавя процеса тук с преписване, ще го пусна по-късно тази вечер - на на вкйс е кокосов, но е интересен и ще го препиша за вас.

Вие сте на ход:)

# 72
  • Варна
Честита Баба Марта, момичета!
За съжаление късметът не беше на моя страна в това предизвикателство. А тортата - пълно фиаско. Не знам поради каква причина като се върнах от работа, трябваше само да дъстна на някои места и да снимам, но тортата се беше сцепила и с кръпка само нямаше да се получи. Така че и без участие си взех урока  Rolling Eyes
А въпроса ми е дали мога да коментирам без да съм участник?

# 73
Здравейте, момичета и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Бъдете здрави!

Саси, разбира се че може да се включиш когато и както пожелаеш. Жалко, че така се е получило с твоята торта, но се случват и непредвидени неща.

Дими, чудесно е, че това предизвикателство се открива точно с твоя торта! Твоите торти винаги са толкова нестандартни и арт, а с експериментите в рецептите си направо известна - спомням се едната година на Цигов чарк, всеки искаше да опита от твоята торта.
Аз като гледам тортата, имам усещането, което си искала да пресъздадеш. Възприемам я като една стена, порутена и стара, оцеляла и носеща послание на нечия съдба. Харесва ми как си се справила и детайлите също. Плочките, тухлите, мазилката, всичко е пипнато перфектно! А почерка е много готин, все едно с пирон си го издраскала.  Тревата хич не ми пречи, по-скоро ми липсва една снимка в по-далечен план, за да мога да видя и по цялостната картина. Но може би тогава би се загубило част от посланието, което си искала да пресъздадеш. Поздравления за добрата работа, Дими!

# 74
Мацки сега се прибирам и веднага пускам обясненията.А по късно ще влезна да коментирам.
Привет дами!
Да взема да си разясня идеите за тази тортичка.Първото беше че страшно искам да участвам,вече два пъти пропуснах и не исках да има и трети път.Идея  нямах никаква но седнах и се замислих над темата.Колкото и да четях винаги се спирах на картини.Отдавна гледам едни клипчета ,как се рисува това или онова и все се заканвам че ще пробвам на торта.Но като следваш идеите на клиентите не остава време за собствени опити.Имам си и едно любимо клипче което мислех да рисувам със маслени бои за картина във къщи и реших че сега е момента да се пробвам.Ако стане на торта значи и на картина може да стане.Ето го:
https://www.youtube.com/watch?v=7j9bIPnenyo
другото което ми се опитваше е борд от айсинг.На постъпкови снимки изглеждаше супер лесно и отдавна мислех да се пробвам.
Ето тук претърпях и неуспехите,/не че рисунката е идеална/направих три опита.Първият и вторият се счупиха тотално,третият седя да съхне 15дни и въпреки това когато вдигнах за да поставя на тортата се счупи на няколко места.Мислех да променя изцяло идеята и да направя една рамка от ММ,но реших че е по добре да се предизвикам и да се опитам да спася положението.Помислих си че ако това се случи със клиент би трябвало да успея да се справя,затова и продължих.Изрязах формата от ММ,оставих да съхне една нощ и след това сложих на тортата за основа която да държи айсинга.Сложих и на паснах парчетата от айсинг и залепих пак със айсинг.Тези точки не бяха във идеята и замисъла,но трябваше някак да поприкрия някак всички счупвания.
Другото което ме затрудни беше долният край при подложката,не можех да измисля как да го завърша.пробвах много варианти и нищо не ми харесваше.Накрая направих същата форма и покрих подложката със нея.
Общо взето това е.Най-голямо удоволствие ми достави рисуването,за съжаление нямам снимки от самият процес защото като започнах напълно забравих да снимам.Не знам вие как сте но аз почна ли да правя нещо,потъвам във него и тотално забравям всичко.Започнах вечерта във 10ч когато всички заспаха и свърших към1ч без да съм разбрала че е минало толкова време.Не съм напълно доволна от рисунката,но цветовете които имам не пасват точно на това което ми трябваше но със наличните се получи горе-долу приемливо.Разбира се има и огромна разлика м/у маслените и геловите бои,нанасянето не може да е толкова наситено без малко разреждане.Точно това най-много ме затрудни  при облаците и си личи.Има на места и малко разтекло се ,което го нямаше а се появи чак след два дни докато съхнеше.Опитах се да поправя но става по зле и оставих така.Няма нужда да ви казвам че както винаги не съм доволна от това което се получи.Но при мен винаги е така и вие го знаете.
Забравих да кажа че тортата е Най-вкусната шоколадова торта на Ири,ако исках някой да яде торта у дома трябваше да е тя.Разрез няма защото докато се усетя беше излапана.
Стига толкова обяснения и оправдания,резултата го виждате и е ваш ред да се изкажете.Не ме жалете а си казвайте забележките и напътствията че май съм загубила тренинг и нещо трудно ми се получават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт