18-то тортено предизвикателство

• 12 131
  • 162
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви от сърце за коментарите и насоките! Simple Smile И аз исках да измисля нещо по-интересно от палитра, обаче... Измислих картина, която да е на такъв статив, на който художниците си рисуват платната, обаче ме хвана страх да не се счупи Sad
Сега бих искала да се възползвам и да коментирам вашите торти с най-голямо удоволствие Simple Smile
Ditsan, много ми харесва това произведение на изкуството Simple Smile Бялата част наподобява дантела, а за картината какво да кажа – винаги съм си мечтала да мога да рисувам Simple Smile
Димитрина, видях нещо изключително въздействащо и уникално, тревичката е много символична Simple Smile
r.i.angelova, сутрин през уикенда гледам едно много интересно предаване „Planet cake” за най-добрите торти в Австралия мисля, твоята торта е толкова детайлна, много по-хубава от голяма част от тортите в това предаване!
Ilariana, страшно ми харесва формата на тортата, как преливат цветовете, също има нещо обемно в тези фигури, като истинска картина е!
Тупурче, както вече написах, ще ти открадна идеята! Страшно ми харесва синьото цвете с оранжевите тичинки!!!
Марулка, твоята торта също ми напомня за “Planet cake”, детайлите са толкова изпипани, че просто не знам какво да кажа!
Metchopooh, да ти кажа моята идея беше палитрата да е подпряна на два мъфина и да изглежда точно така леко наклонена... Даде ми страхотна идея ! Картината е невероятна, рамката страшно допринася, с подписа става толкова реална... Само да я гледа човек! И декорацията отдолу е върха!
Съжалявам, ако съм предизвикала негативни емоции с мълчанието си в някои от вас, наистина не се чувствам в позиция да коментирам, имайки предвид предложеното от мен Simple Smile

# 121
plit4ica, ето че вече си част от групата, премина бойното си кръщение един вид! Това с коментарите е много полезно, поне за мен. Когато с думи опиша това което виждам и усещам в една торта, ме кара да осмисля много повече детайлите и да продължавам да се уча.

Твоята торта е добре замислена като идея, харесва ми решението със зеленчуците, също ми допада, решението да наръсиш с цветни стърготини, след като си решила да не покриваш с фондан. Но имаш да пипнеш още по детайлите- за цветовете са ти казли вече, така че няма да повтарям. Моята забележка е за чинията, все пак е било за подарък, ако нямаш тортени подложки, може да вземеш картон и да изрежеш, после може да се облепи с цветна хартия, тип от тези за букетите или фолио.
Извинявам се, ако съм била малко рязка в началото, аз съм си такава, но пък винаги съм добронамерена и отзивчива и ако имаш нужда от съвет съм насреща, ако мога да помогна. Успех занапред!

# 122
Плитчица,няма какво да добавя след всичко което са написали вече момичетата.Пожелавам успех във следващото предизвикателство и поздравления за смелостта да участваш във това.Знам как си се чувствала,такива чувства изпитвах и аз във първото пр-во във което участвах.Умирах от страх как ще ме приемат,и на ум не ми идваше да коментирам.

# 123
  • в рaя
Добро утро  Simple Smile
Мечопух, има глицерин, пропуснала съм го в описанието. Дори когато ми беше супер твърд го омесих с малко глицерин. Благодаря за разясненията! Аз по принцип в микровето си загрявам желатина, но някъде прочетох, че било важно точно затопляно и този път пропуснах, но самата технология много ми е полезна, записвам!
марулка, аз до сега винаги с купешки фондан съм правила, но за вкъщи реших, че искам да е домашен, и без това децата само него ръбат. На купешкия съм му хванала до някъде цаката и поне не ми се пука, мога да покрия Simple SmileНо с всяка торта правя нови и нови грешки Sad Тази просто беше белязана на тотален неуспех, но майка ми и гостите й бяха очаровани, а това си заслужава всичко!
r.i.angelova благодаря за обяснението! Ако не ти е проблем можеш ли да споделиш приблизително колко СМС на какви грамажи слагаш? Аз не знам дали скоро ще опитам пак с домашен, но не е излишно да е в тефтера Simple Smile
Плитчица, и аз като теб се чувствах страшно неудобно да коментирам тортите на момичетата тук. На светлинни години съм от тях, но пък виждам, че са много отзивчиви и от тях може да се научи много. Тортата ти е интересна, палитрата ми харесва как си я направила.Имаш много да се учиш, но  и тук има много полезна информация.
Благодаря за споделените обяснения, мнения и приятна компания!
Нямам търпение да видя новите теми за гласуване Simple Smile

# 124
  • София
И така, това издание на Предизвикателството преминава към финалния си етап, за който по традиция напоследък отговарям аз - гласуването за тема за следващото Предизвикателство (юни-юли 2014)

Радвам се, че отново намерихме мотивация и ентусиазъм да го осъществим - благодаря ви момичета за участието. Татит, благодаря за съдействието и организацията, въпреки динамичния ти ден!

Темите, които остават са:

Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държави/Континенти
Ваканция
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Анимационни герои
Карикатури
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Кръговрат и Вода
История
Космос
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури
Айсинг

Правилата на гласуване включват обсъждане и добавяне на нови теми, след което на ЛС ми изпращат всички участвали в това издание своите 2 предпочитания. Темата, събрала най-много гласове, става тема на следващото.
Предлагам всичко това да го сместим до края на делничната част на тази седмица и в петък вечерта най-късно да имаме новата тема.

# 125
на кой да пращаме гласа си ? Дайте координати.

# 126
  • варненка от София
ЛС на Дими пускаш и готово.

# 127
r.i.angelova благодаря за обяснението! Ако не ти е проблем можеш ли да споделиш приблизително колко СМС на какви грамажи слагаш? Аз не знам дали скоро ще опитам пак с домашен, но не е излишно да е в тефтера Simple Smile

На 1 кг пудра захар слагам 1 с.л. СМС. Още на сухо към пудрата го добавям и после както в Руската мастика си разбивам вода, глюкоза и глицерин и добавям към сместа. Омесвам и оставям да престои поне 12 часа. След това хубаво затоплям в МВ и премесвам. Честно казано не винаги добавям глицерин, забравям да си купя. Повечето торти са ми правени с това тесто. За тази обаче съм си взела някакво готово,  по-лесно и приятно е, де.

# 128
Смейте да не изберете хубава тема! Юни ми е рожденния ден и вероятно ще мога да си направя торта - първата захарна за мен самата, ама ако се спрете на коли - пасувам от сега  Blush

# 129
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейте мили момичета!

Извинявам се за ужасната организация и тоталната липса на коментари от моя страна, но за съжаление наистина не смогвам и в тази връзка бих искала да обявя оттеглянето си като организатор. Не защото не ми се занимава - обичам Предизвикателството адски много. Но.........много пътувам, не винаги имам достъп до интернет, често съм на работа по нощите и не мога да реагирам адекватно.

Моля ви да ми простите, че безславно абдикирам, но мисля че приноса ми е по-скоро спъващ, отколкото подпомагащ Предизвикателството.

Дими, можеш ли да поемеш цялата организация?  Hug Или ако ти идва в повече, може би Силвето може да поеме?

Чакам с нетърпение следваща тема и лелея слаба надежда, че този път може пък да взема да се включа ..........  Rolling Eyes Tired

# 130
  • София
Моите гласове са явни, за да не влияя накрая, ако един глас е решаващ.
История
Кръговрат и Вода

Татит...би ми се искало да мога да преценя, че ще се справя, но не съм сигурна. Да речем, че ще опитам. Ще помоля, обаче, активните в Предизвикателството да ме подсещат да пусна нова тема, такива неща:) Ще се справим някак:)

# 131
  • София
Татиче, аз нямам против да се включа в подпомагането на организационната част, само ще ми трябва малко обяснение  Blush
Сега ще гласувам.
Дидс, що тъй ме пропусна  Cry

# 132
  • София
Браво, момичета, много сте организирани!
Остава да получа гласовете на Ilariana, Tupurche и Plit4ica.

Татиче, аз нямам против да се включа в подпомагането на организационната част, само ще ми трябва малко обяснение  Blush

Пухче Hug

# 133
  • у дома
чакам с нетърпение избора на новата тема  Mr. Green

яд ме е, че този път въобще не успях дори да коментирам, да не говоря за направа на торта (макар да имах преди време една подходяща, първата ми триетажна, но не я запазих и пуснах снимките веднага - ТАЗИ и затова не се включих)
  Flutter

# 134
Малееееееееееее Меченце,зло да те забрави.Направо изключих че не съм те коментирала.
Хиляди извинения baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Тортата е прекрасна.Картината е много впечатляваща,макар че това наслояване от размекнат фондан,не знам дали е било нужно.Не виждам каква му е ролята.Не ми допадат много отрязаните очертания на водата,там където свършва планината и къщите,пясъчната ивица.Някак ми стои като прерязано.Но цялостната визия е страхотна.Гледайки като картина отдалеч създава невероятно чувство.Иначе идеята за колоната,и закрепването по този начин на картината е уникално и много хитро.Поздравления за сериозното предизвикване което си направила.Справила си се повече от страхотно.
Пак се извинявам,но бях останала със впечатление че съм коментирала.

Общи условия

Активация на акаунт