Спешно ми трябва съвет !!

• 15 879
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Аз също искам да пробвам сярата заради акнето, но пия л-тироксин сутрин на гладно.
Мога ли в такъв случай да я пробвам?

# 16
И на мен преди много години ми бяха предписвали сяра за някакъв проблем на скалпа - някакви рани май имах, доколкото си спомням, предписаха ми и специален шампоан и след известно време ми мина.
Сярата е без рецепта и много хора си я само предписват, но имайте предвид че може лесно да предизвика разстройство, тъй че много внимателно с дозировката. Успех!

Да, аз за това една лъжичка и си поръсвам отгоре една щипка, за да не се получат такива ефекти и не съм имала проблем до сега. Шампоана ти е бил на Дюкри(Ducrey) най-вероятно, той е много ефективен за "люспи" по кожата на главата. Него също съм използвала и съм много доволна, тъй като ми е сух скалпа и от лак за коса или пресушаване със сешоара ми се получават такива ранички.
Иначе относно сярата, майка ми и вуйна ми са инженери в областта на химията, съответно в Софарма и Актавис и работят с всякакви препарати и са бая начетени в сферата си и също са 'ЗА' мед+сяра  Peace

Мики, ако се притесняваш за намаляване на действието на лекарството - няма проблем, ако искаш можеш да ги пиеш през час, примерно първо лекарството и след 1 ч. мед+мед.сяра, в листовката не пише да има противодействия. Все пак имайте предвид, че това не е лекарство, а хранителна добавка/силен антиоксидант, влияещ добре на акнеична кожа и пречиства вътрешно.

Моля, да не се бърка медицинска сяра със сярна киселина !!!

# 17
Получих алергия към лекарство и имах точно същия обрив..Защо не посетиш и алерголог ?  Hug

# 18
Благодаря Ви за отговорите момичета  Hug
 white jasmine дали може да добавя и пчелен прашец ? Дали ще се засили ефекта ? И след 10-я ден колко пъти трябва да се пие?  Иначе задължително ще го пробвам !  Hug
Колкото до алерголог, те първа ми предстои да отида.

# 19
Дали ще можете да ми дадете повече инфо за д-р Маркова? От София ли е ? Ако можете да ми дадете нейни координати  Hug Благодаря отново !

# 20
Small Smile, като консистенция мисля, че и без пчелния прашец е достатъчно ефикасно, но винаги можеш да си го сложиш в меда.
Ето инфо за дерматоложката -
д-р Лиляна Маркова, дерматолог - 0888/350569
Кабинетът е на ул. Фритьоф Нансен №15, София.

Ето и няколко съвета, които не успях да кажа във видеото:

1. Не й звънете за да запишете час. Тази опция не се предлага, за жалост.
2. Подранявайте с 1 час, още преди отварянето на кабинета, защото често се събират опашки.
3. Вземете си нещо за четене, защото няма вариант да не се наложи да чакате пред кабинета.
4. Не разчитайте на приятно лафче, тип "Ще се оправиш, миличка/миличък". Преглежда, дава рецепта, that's it.
5. Момичета, отивайте без грим (или непосредствено преди влизането в кабинета го махнете), защото иначе изобщо няма да приеме.

Цената на прегледа е 40лв.

# 21
Още нещо (споделено от позната),

"Цари - най-добрият козметик в София!
Страхотна млада жена. Образована, квалифицирана, умна, внимателна и абсолютно винаги потресаващо добронамерена към клиента. Не пъпкоизтисквачка, а истински козметик. Случвало ми се да искам да запиша допълнителни процедури (или по-честото почистване) и тя ми е отказвала, казвайки, че такава интервенция би била излишна. Всеки друг козметик би се съгласил, колкото да има допълнителна печалба."

Ето ги и нейните координати - 0882282708. Салонът й се намира в София, срещу кооперацията на ул. Смърч 27. Салонът се казва "Арелия". На почистване ходя при нея веднъж на 2 месеца, като процедурата струва 35лв.

# 22
White jasmine, когато почнах да те чета за дерматоложката, си казах - "хайде пак реклами във форума", но като видях после, че познаваш и Цари, ти повярвах.
И аз съм с отлични впечатления от нея. Не знам, защо се махна от "Хелита", но благодаря че си изписала координатите й.

# 23
Здравейте и от мен Simple Smile

Мили момичета аз имах и все още имам ужасен проблем с кожата на лицето си.
От септември месец тази години, точно след морето, по лицето ми се появиха неприятни гнойни пъпки и по точно на бузките ми... не по цялото лице или тяло.

Никога през живота си не съм се сблъсквала с такова акне, ако мога да го нарека така.
Започнах да посещавам д-р Капнилов, препоръчаха ми го мои приятелки, които са се оправили при него... е уви, мен не успя да ме оправи.
Пих 1 месец хапчета, мазила кремове нощен и дневен но след 1 месец абсолютно никакъв резултат.
Отивам отново и дори и той самия се учуди, че нямам подобрени и ми изписа още по силни хапчета, по 900 мг на ден.... е пих и тях и отново никакъв резултат.

В крайна сметка реших да го сменя, препоръчаха ми д-р Елмира Павлова " Св. Панталеймон ".
Пуснах си кръвни изследвания, от които резултати ми излезнаха отлични и така вече от 21.12.2013 съм на Роакутан.

Разбира се това беше финалната крачка и искам да ви кажа, че вече 2-ри месец имам промяна и то значителна.
Разбира се аз се въоръжих с търпение, защото знаех че периода на лечение е поне до 4 месеца Simple Smile
Да, има странични ефекти, но се търпи Simple Smile

Това е от мен Simple Smile
сигурна, съм че всеки който се сблъсква с този проблем, ще го разреши просто въпрос на време Simple Smile

# 24
Пробвай да ограничиш сладкото, хляба, газираното, кафетата. Едно пречистване на организма ще ти се отрази доста добре. Лично съм се убедила колко помага една такава "диета".
По-горе са препоръчали сяра като антиоксидант. Селенът също има такова действие. В аптеките има доста витамини, които можеш да приемаш за подсилване.
Спри с медицинските продукти и използвай нещо натурално като розова вода, био кремове  Rolling Eyes
Проблемът ти може да е от всякакво естество алергия, на нервна основа, замърсяване.... Трябва да си упорита. Не задълбавай в един начин на лечение, а променяй постепенно начина си на живот. Пожелавам ти успех.  Hug

# 25
Пробвай да ограничиш сладкото, хляба, газираното, кафетата. Едно пречистване на организма ще ти се отрази доста добре. Лично съм се убедила колко помага една такава "диета".
По-горе са препоръчали сяра като антиоксидант. Селенът също има такова действие. В аптеките има доста витамини, които можеш да приемаш за подсилване.
Спри с медицинските продукти и използвай нещо натурално като розова вода, био кремове  Rolling Eyes
Проблемът ти може да е от всякакво естество алергия, на нервна основа, замърсяване.... Трябва да си упорита. Не задълбавай в един начин на лечение, а променяй постепенно начина си на живот. Пожелавам ти успех.  Hug

Привет sunche,
благодаря ти за съвета. Знам със сигурност, че не е на нервна почва или поне не съм усетила някакво състояние. Аз не приемам хляб и газирано но за шоколад и кафетата особено.... не мога без тях. Ще се опитам да ги огранича, защото никога до сега не съм се подлагала на такава диета. Приемам зеленчуци, основно това вечерям вечер, плодове през деня но аз лично забелязвам, че не се храня качествено.
Сега съм решила момичета да посетя един индийски доктор на аюрведа науката, който лекува с пулсова терапия. Трябваше да отида декември месец при него, защото познавам хора, които са много доволни от него и каквото им каже да приемат, те го следват.
Все пак сме енергия и съм сигурна, че той ще ми помогне. Всичко е вътре в самите нас Simple Smile

Както ви казах на мен страничните ефекти са обривите които се появиха в следствие вече на влизането ми в 2-рия месец, затова намалихме дозата и те се скриха. Реших обаче отново да ги удвоим, със съгласието на моята лекарка, която ме предупреди, че ще се появят отново. Е днес забелязвам лекичко как кожата на лицето ме щипе, затова реших да си ги намаля.... да видим какво ще стане... ')

Благодаря ти Simple Smile

# 26
Може ли да ми кажете добър козметик в Студентски или Слатина (и като цяло районът около Плиска)?

# 27
 Не знам какво да ти кажа, но това, което мисля е, че където излизат и са черни точки, и не са подкожни можеш сама да напаряваш и да си ги махаш, след това ексфолиант, маска задължително, някакво серумче, каквото ползваш след това. Внимателно и колкото излиза, без да пренатискаш, за да не възпаляваш и получаваш раздразнения и белези. Вече подкожните не знам  Rolling Eyes. Козметикът също е добре като те чисти 1 месечно, но и между ходенията можеш да се почистваш сама!
 Също бих ти препоръчала пиене на течности - вода, чай поне 2л на ден, много добра промяна се забелязва след 2-3 месеца  Peace.
 Кислородна вода през деня като тоник, хем някак дезинфекцира, хем не опъва и е лека + и е евтина, мицеларната вода на Биодерма също е чудесна.
 Чета много ползват за акне проблеми маска с каолин, виж я  Hug
 Лично при мен съм забелязала, когато не ям прясно/ кисело мляко, шоколад, тестени изделия и други захарни такива кожата се избистря с времето!
 Според мен е хормонално това нещо, но се повлиява добре от споменатите неща!

# 28
На съседите синът беше със същия обрив,който се разпострани леко по тила и шията.Др.му наложи диета.Забранени му бяха млечните храни (мляко,масло,сирене,кашкавал и т.н.),ядки най-вече фъстъци,кексове,бисквити,газирани напитки,пържени картофи,пържени меса,тестени...по накратко здравословно хранене повече свежа храна,салати,плодове,пълнозърнест хляб..Трябваше доста време за да се изчисти,мисля,че няколко месеца.
Успех

# 29
На мен са ми същите малки пъпки по бузите и шията,пия роакутан вече 3 седмици и пъпките ми са големи ,червени и стават гнойни с бял връх,не зная как действа попринцип лекарството ,но много се чудч нормално ли е това нещо изобщо.Те бяха бели,малки и не можеха да се стискат изобщо.В голяма депресия съм.Така изведнъж излезнаха за 3 месеца ,цял живот ми е чисто лицето и изведнъж вече не съм същия човек,моля помогнете ми с мнение на човек приемал РОАКУТАН

Общи условия

Активация на акаунт