Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете!

• 42 959
  • 201
  •   1
Отговори
# 135
Ми утре някой ще напише,че не може повече и ще му даде отрова за мишки и КОООО? Ние все ще стоим ще гледаме отстрани ли?Нали това е сайт за споделяне и взаимопомощ?!Може някой който чете да има малко сиво вещество и да прецени ,че щом 100 човека ти казват НЕ на кис.мляко цитират разни източници и учебници,....поне да им светне червената лампа.Вчера специално проверих в един бебешки магазин има храна за по 7лв.
Там е работата, че има и други сто, които пък ще кажат какво толкова, ние така сме изгледани. Crossing Arms

# 136
Бе тя и ЛЛ се опита да ми каже че кърмата ми е нехранителна.Само че аз вярвам на очите си.Като се изцеждах(да ме питаш що съм си утежнила живота)виждах какъв каймак правеше-цял сантиметър  Mr. Green

Ами трябваше да заквасиш, за да има за тези които посягат към киселото мляко. Така със сигурност ще е по-храмително  Grinning
Шегичка само! Не искам никого да обидя  Peace

# 137
Ми утре някой ще напише,че не може повече и ще му даде отрова за мишки и КОООО? Ние все ще стоим ще гледаме отстрани ли?Нали това е сайт за споделяне и взаимопомощ?!Може някой който чете да има малко сиво вещество и да прецени ,че щом 100 човека ти казват НЕ на кис.мляко цитират разни източници и учебници,....поне да им светне червената лампа.Вчера специално проверих в един бебешки магазин има храна за по 7лв.
Там е работата, че има и други сто, които пък ще кажат какво толкова, ние така сме изгледани. Crossing Arms
Аха, точно това щях да кажа.

# 138
За да е лоша кърмата, предполагам то е защото самата майка няма средства, за да се храни добре. Все пак, би могла, в рамките на бюджета си, да се замисли как да се храни по-здравословно. Пращате я на консултант, а това също струва пари.
Козето мляко се счита за най-близко по състав до човешкото. Овче мляко също е по-добър вариант от краве.
Мисля, че е добре момичето да продължи да кърми колкото може и да добавя още нещо като хранене на бебето, но да не се отказва от кърменето. Кърменето е не само храна, но и антитела, емоционална връзка между детето и майката, има смисъл от него.

# 139
  • София
Да де,ама в случая авторката няма кърма.

# 140
Пращате я на консултант, а това също струва пари.

Какви пари струва? Консултантките по кърмене у нас са доброволци. И във форума дават съвети напълно безплатно.

# 141
Няма ли някой тук с излишно АМ? Авторката, къде се намираш? В кой град си?
Тук сигурно има достатъчно хора, които биха ти помогнали, но в раздела за благотворителност.

# 142
  • Куциндрел
И отрова за мишки да му даде, ние какво да направим? Пък и не е ясно какво точно дава на бебето си. Всеки може да напише всичко в един форум.
След 20 години и тези методи, които сега се считат за модерни, ще бъдат отхвърлени или заменени с нещо по-различно, ние ще гледаме тъпо децата си, а те ще ни се смеят. Peace
В предните учебници по педиатрия друго е пишело, тогава пак някой е вял цитати от него и е казвал - тук така пише!
Общо взето тези теми стават мерило коя майка най-добре си гледа детето, коя не спи и кърми, коя кога е захранвала.....

# 143
Нали има и банка за кърма и жени, които нямат кърма, могат да взимат от там за бебето си?
Едно време е имало т.нар. млечни майки - когато някоя жена нямала кърма, бебето го кърмела някоя друга, родила по същото време.

# 144
След толкова прочетени коментари вече се чудя,защо всички майки си мислят,че киселото мляко е толкова вредно,четете някъде нещо и веднага си мислите най-лошото,алергии,проблеми,астма и т.н...Според мен наистина си зависи от самото дете и как го приема то.Дъщеря ми от 2 месец беше на кисело мляко и си е едно прекрасно детенце без никакви алергии.
Като вече е на кисело мляко за чий пускаш тема?! Рано е да се каже за алергия.... Недей да се чудиш, киселото мляко е вредно за пеленаче и толкова, затова , че ти и шепа дами на възраст мислят обратното, няма да направят киселото мляко подходяща и полезна храна за бебе. Може да го блъскаш и с глюкоза та и от киселото мляко да икономисате. ooooh!

Не съм пуснала тема за киселото мляко,но всички говорят само за това,аз просто попитах как се прави оризовата вода за кисело мляко,защото не помня.

# 145
 Добре де, наистина ли няма как да купиш АМ?

# 146
  • София

Не съм пуснала тема за киселото мляко,но всички говорят само за това,аз просто попитах как се прави оризовата вода за кисело мляко,защото не помня.

mama92 Я си прочети заглавието: Хранене на бебе с кисело мляко.Помогнете! и си припомни първия си пост Naughty да,споменава се и оризова вода,спор няма Peace
Друго би звучало: Как се приготвя оризова вода за разреждане на кисело мляко.

# 147
Всъщност рецептата е с овесена вода и захар, не оризова. Така свекърва ми е хранила дъщеря си и я е докарала до завидните 22 кг. на 2 години.

# 148
За мен темата се оказа абсолютно безсмислена - майка, която се оказа, че вече си храни детето с кисело мляко (двумесечно бебе),пуска тема как искала да смени АМ с кисело мляко и пита как да го разрежда.
Малко като раздвоение на личността  Laughing.
Много хора дадоха добронамерени съвети, тя сама си решава, както и всеки от нас. Всичко добро пожелавам и не смятам да се включвам повече.

Дъщеря ми вече е на 2 години,аз казах че съм и давала кисело мляко на 2 месеца,а не че сега го правя!!!

# 149
Нали беше на 40 дни?

Общи условия

Активация на акаунт