Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря ти Атти!
За солта съм готова да разтягам локуми. Често харесвам една ветиверска солена нотка, която е нещо като марината, а Ковачева я нарича туршия. В Sel de vetiver е с девисил, в Encre Noire Lalique - като че ли саламура от кисели краставички. (всички тези неща не са ядивни за мен). Обожавах и  Sienne    l´Hiver на Eau D`Italie - като павета залени с морска вода.
Доста месеци бленувах и за нещо като солен прополис в Eau Provocateur на Agent Provocateur, но докато се наканя да го купя и той изчезна.

В някои случаи обаче ми се получава блато - тебе гледам Womanity и тебе  Acqua di sale - което ми напомня за мои кулинарни упражнения и ме разстройва дълбоко. Душевно.

Завиждам на всички, които си мечтаят, чакат или вече се радват на нови парфюми. Аз все още съм ступор.

# 61
  • при морето
Не харесвам сол в парфюми,но темата определено е интересна. Peace
Днес нося L `Ambre des Merveilles и се разтапям от удоволствие.Това е някакъв разкош невероятен.
Перфектният аромат.Уникален просто.Отдавна не бях усещала такава магия в парфюм...Ковачева,признавам те! Flowers Rose

# 62
  • София
В някои случаи обаче ми се получава блато - тебе гледам Womanity и тебе  Acqua di sale - което ми напомня за мои кулинарни упражнения и ме разстройва дълбоко. Душевно.
Хахахахаха, а така, да се изправят пред строя за назидание  Laughing  Hug
Излизай от ступора, чакам нови ревюта, не си пускала отдавна  Hug

Атти, сега мернах новините от fragrantica и виждам там нов мъжки парфюм от Oriflame - Ultimate for men, та поглеждайки към крайно любопитната му пирамида, как де не се усмихна - във връхните нотки - сол   Mr. Green  Доста интересно мъжко предложение от Орифлейм, при все, че са ангажирали автора на Womanity  Wink

Бих се запознала с него само дори и само заради създателя му. Иначе от този бранд не хващам много вяра на пирамидите, но тук е възможно да са направили нещо интересно Simple Smile (като мъжката Амазония, можело значи да се правят и такива неща).

# 63

Първосигнално, идеята за сол предизвиква предимно неприятни асоциации в човешкото съзнание, не звучи възбуждащо или предизвикателно, но всъщност в някои аромати именно противоречието може да роди нещо любопитно. И според мен, Lolita Lempicka Coral Flower е именно такъв случай. Страшно го обичам този парфюм именно заради противоречието - щипка кокос, щипка цветни нюанси, свежест, екзотика, последвана от солени морски нюанси - е как да не го харесам  Grinning Понякога са ми минавали еретични мисли да си го купя за пролет-лято, въпреки че е женски, но се удържам някак си   ooooh!

Днес съм с него, наистина е прекрасен и е " на ръба", т.е. има солена нотка, да. Аз усещам и много канела, като в бисквити "Spekulatius". Какво ти е мнението за L Lolita Lempicka без Coral Flower?

# 64
  • Козлодуй
Кораловото цвете мина за малко през ръцете ми,май точно заради солта не можах да го понеса.
Разрових с търсачката и намерих в какво друго съм долавяла сол Grinning
Кафявото(или оранжево) Мисони,което вече споменах
Бразилската мечта на Ести
Fougere Bengale Parfum d`Empire-шарена сол
Miss Dior Cherie-тук май имаше пуканки.

fede,най-сигурно е да им звъннеш по телефона и да питаш.Имаше разпродажба в края на януари на парфюмите на Серж,може да е останало нещо.За мен са много интересни като композиции,но ми стоят твърде интимни,без шлейф и това ми разваля удоволствието.

# 65
  • Франция
Между другото,колко често си купувате парфюми? Чудя се колко често е прекалено често,аз май прекалявам напоследък  Embarassed
През януари придобих шест бутилки  Mr. Green
За сравнение, целият ми урожай за миналата година е осем, половината от които са били подновяване на любими  Simple Smile
Не съм никак разтревожена и не мисля, че прекалявам. Щом ме прави щастлива и мога да си го позволя, значи всичко е наред  Whistling

# 66
# 67
  • Варна
Атти,   bouquet

Не мога да определя харесвам ли сол в парфюмите или не. В оранжевото Мисони я обожавам, там е съчетана с шоколад и портокалов цвят. Това е един от любимите ми парфюми за лятото.
В Уоманити мразя солта, но аз не харесвам целия парфюм поначало. Май както с други съставки, няма да бъда крайна и ще кажа, че поносимостта ми към солта вероятно е въпрос на количество и комбинация.
Чета ви сравнително редовно, но толкова съм извън час по отношение на парфюмите, които коментирате напоследък, че нямам какво да кажа  Simple Smile

# 68
  • София

fede,най-сигурно е да им звъннеш по телефона и да питаш.Имаше разпродажба в края на януари на парфюмите на Серж,може да е останало нещо.За мен са много интересни като композиции,но ми стоят твърде интимни,без шлейф и това ми разваля удоволствието.

Да. Звъннах и поръчах. Не се сдържах за тази цена да не си взема една лятна любов  Crazy

Една съфорумка също ме открехна.

Благодара и на двете   bouquet

# 69
  • Чукарландия
Може ли мнение за Présence d'une femme Mont Blanc, ако някой го познава! Hug

# 70
Благодаря, Атти за новата тема  bouquet.
Не познавам парфюмите посочени на първа страница и не мога категорично да кажа, харесвам ли или не сол .Имам оранжевото Мисони и много си го обичам ,наистина шоколад ,плодове и солена нотка има и тя го прави интересен и различен.Освен него имам и един вече спрян от производство и много ценен парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/New-West-for-Her-4857.html New West Aramis .Той пък е лято ,плаж ,цветя ,диня и солен морски въздух Heart Eyes .Също много си го харесвам,не съм срещала друга подобна миризма в съвременните парфюми Cry.
Уомънити ,обаче категорично не харесвам,не знам дали заради солта обаче или защото всеки втори ухае на него и те задушава от всякъде.
За купуването на нови парфюми ,гледам да свърша някой и тогава да си купя нов ,че много станаха ,но не винаги успявам.
Днес довърших L Agent и вече с нетърпение чакам Лалето на Byredo , обаче искам и Jour d Hermes.За пролетта мисля ,че ще е чудесен и сигурно няма да спазя правилото пълно срещу празно Laughing.

# 71
... вече с нетърпение чакам Лалето на Byredо....
И аз с интерес чакам отзивите ти за него! Hug

# 72
  • София
Може ли мнение за Présence d'une femme Mont Blanc, ако някой го познава! Hug
Белла, хубав е парфюма - пиперен с мярка, пачулест с мярка, дървесен с мярка... леко мъжки, точно толкова обаче, че да не се сбърка с мъжките заглавия. Но... на мен ми дойде прекалено "с мярка" всичко. Аз, знайно е, съм почитател на по-хардкор нещата  Mr. Green ако имаше оооще малко плътност и шлейф, щях да го нося... ама няма Simple Smile

# 73
Много интересна тема! Атти,   bouquet Hug.
Най-хубав солен парфюм за мен е http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Bois-Farine-1266.html  Heart Eyes
Интересно ми е дали и Бижу ще го хареса.  Grinning Много често ни се припокриват мненията, и аз съм забелязала.  Hug
Дали да не си го изпрося за Валентин? Аз си наложих пауза, за да се наслаждавам на януарските си (и не само) нови попълнения.

Майско цвете, в тази тема се купува често, много често. Най-дългата ми пауза от 2009 май е два месеца...или три...И сега ще се опитам да поставя нов личен рекорд на некупуване, но айде да не се хваля предварително.
Не ми остава време да се порадвам и понося на новите придобивки и това взе да ме изнервя.  Rolling Eyes

Долавям солени нотки и в Кабошар, много bad-ass парфюм. Къде е куфеещия емотикон?

# 74
Най-хубав солен парфюм за мен е http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Bois-Farine-1266.html  Heart Eyes
Интересно ми е дали и Бижу ще го хареса.  Grinning Много често ни се припокриват мненията, и аз съм забелязала.  Hug
Само като му гледам пирамидата и съм го харесала. Laughing Ако ми изпадне от някъде за проба, ще споделя впечатления. Hug
В Лю ми е надеждата... тя ме запознава с какви ли не Л'Артизански чудеса когато имаме шанс да се видим.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт