Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 719
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Позаметох малко и ако някой желае да се оплаче - моля на лс или в по-подходяща тема.
Модераторът също има някакво лично мнение, да не говорим, че тук е имало епични битки за това, че някой парфюм е бил определен като "бабичка", "мирише на урина и фекалии" и подобни, но е някак пресилено щом някой е описал поетично и с чувство даден парфюм, да бъде ограничен и скастрен от пишещите в темата за прекалено хубаво описание. Самата аз съм купувала десетки парфюми "на сляпо", но никога не ми е хрумвало да обвиня описващия, а само собствената си неразумност /да не използвам по-силна дума/. Да не говорим, че тези, които са на противното на Ън мнение, също имат право на отговор и понеже се оказаха мнозинство, се оказа, че върху Ън са се "нахвърлили" и т. н.

Ън може и да влезе не до там тактично в разговора, но аз лично много добре разбрах какво иска да каже. Отборната реакция след това също не е много тактична и при това подсилена от модератор.

# 646
  • Варна
Ако някой възприема парфюмите или усещането за тях като проста граматика, негова работа. Всеки има право да бъде буквален, едносричен или лишен от емоции. Така де, всеки има правото да живее сиво. На това, което току-що казах, емотикон няма да подхожда, затова го оставям безизразно.

Обаче, наистина, за първи път в историята на парфюмните теми ми се случва да видя, че някой бива порицан заради положителна емоция  Crazy. Два дни чета и се чудя, благословена или виновна да се чувствам, че някога съм писала за някакви парфюми радостни или трагични оди, с цялата емоция, на която съм способна  Rolling Eyes Надявам се да няма разбити сърца (портфейли) или пропуснати възможности  Mr. Green

Простете  Hug, който за каквото  Simple Smile

# 647
Прочетох доста постове за Nuxe, но не точно доколко се усеща кокоса. Аз в олиото не го намирам. Peace

# 648
Току що пробвах олиото на Nuxe. Долових гардения. Изобщо не откривам кокос. Изчезна за миг дори от ръката, с която го нанесох. Има нюанс, който ми напомня на L'Instant или нещо такова. Има познат аромат и знам кой е, но в момента паметта ми не е услужлива и само толкова успях да измъкна от нея. Абсолютно не ме трогна, нито развълнува и 1%. Нямам нужда от него.

Аха, сетих се междувременно!  Bulb Това е остатъкът след час-два от аромата на Today Avon(Фрагрантика не работи.).

# 649
  • Варна
И аз не харесвам олиото на Нюкс. Това е един от най-неприятните продукти, които съм използвала. Нито като свойства ме интригува, нито като аромат. Със сигурност ще пропусна и парфюма.

# 650
на мен олиото на Нукс ми мирише на поувехнали пролетни цветя - малко зюмбюл, стръкче момина сълза и още нещо - харесва ми, но след много мислене, реших, че ще ми досади особено, ако се окаже траен; самото олио, когато го сложа по дължина на косата, ми ухае точно колкото да ме радва без да омръзне, т. е. не много  Grinning

# 651
Преди няколко дни се сдобих с ето този продукт, който е нещо средно между олио и парфюм. Води се хидратираща вода или нещо подобно. http://www.lierac.de/eau-sensorielle.html

Много е приятно, не издържа повече от час, но е женствен и красив аромат.

# 652
Преди няколко дни се сдобих с ето този продукт, който е нещо средно между олио и парфюм. Води се хидратираща вода или нещо подобно. http://www.lierac.de/eau-sensorielle.html

Много е приятно, не издържа повече от час, но е женствен и красив аромат.

И аз го имам, но за една година да съм го ползвала 2 пъти. Много повече ми харесва да използвам душ-гел с аромата. А и как щипе на ранички.  ooooh!

# 653
Подаряват и душ-гел с него, но още не съм го тествала. Иначе водата ми харесва.

# 654
Рядко се включвам с писане, но съм много активна читателка-благодарна съм за всички описания, вече има дами тук, с които имаме сходни вкусове-разбрано от проба и грешка...но нали има размени, хора, на които да се подарява, втори шанс за парфюма. Най-любимите ми парфюми на сляпо- Будоар, Ерметата, бялото пачули.
В този смисъл-да помоля Кураж да напише нещо за Пълп...че един Бланш, който тествах така ме омая, че ми се иска да науча повече и за другите.
Честита Баба Марта и пишете, много е приятно да се чете в темата  bouquet

# 655
Nathalie., ако се чудиш с какво да си запълниш квотата за пробички от ALZD, може да пробваш това:http://www.ausliebezumduft.de/indult-tihota-5235.html

# 656
Днес реших да нося обилно Долче на D&G за ревизия. Напръсках се около 8-10 пъти навсякъде и парфюма затвърди мението ми, че въобще не си струва и дори е леко неприятен. Киселее на моята кожа, но даде по-голяма трайност с обилно напръскване. От 12 часа досега го усещам,което са не три, а 4 часа.

Другия парфюм от този тип, но по-добър е L'Eau Couture Elie Saab. Лек, мек, кремест аромат много подходящ за пролетта и за дами които, нехаресват много аромати и повечето им идват тежки. Красиво шише, зелен сок и прекрасни подаръци при покупка на аромата. И огледалото и несесера са разкош. Парфюма не е много траен, но при тази лекота не може и да се очаква повече. Ще бъде чудесен подарък за абитуриентките балове. Разводнен е и прилича на аромата на крем за тяло. Няма да направи абсолютно никакво впечателение на парфюманките и на почитателките на портокаловия цвят, защото тук той се смесва с други съставки и доста се видоизменя. Учтив парфюм!

# 657
MM се прибра от една командировка с малка бутилка Bottega Veneta, пробичка Bottega Veneta Eau Legere и пробичка Bottega Veneta Pour Homme.

Стария парфюм присъства в гардероба ми отдавна, много носен е от мен в супер строги и официални случаи. Но Eau Legere ме изненада много приятно и вероятно ще стане летния ми парфюм. Очакавах нещо почти идентично на първия, но не е... Не ме бива в описанията, тъй като винаги съм възприемала парфюмите в цялостта им без да ги разчленявам на съставните им части, но този определено ми напомня за поддържана италианка на средна възраст(не е възможно да им установиш възрастта) от висока класа - с невероятно стилни шал, обувки, чанта, прическа и с внимание към детайла и без нищо дразнещо.

Едвам ми позволиха да пробвам и мъжкия - на моя кожа е невероятен, но го чакам на мъжка кожа за да си оформя мнение.

Не знам как е новият от тази година (унисекса), но определено марката ми влиза в кръга на наблюдаваните от близо. Има почерк.

# 658
  • някъде под слънцето...

Което не променя факта на масовостта на обединението срещу един, позволил си да изкаже мнение противно на масата. И особено когато става въпрос за "нов" потребител срещу "стар". Полезно е понякога да се чуват и различните мнения.   bouquet

И на мен "стара" потребителка се опита преди доста време да ми размахва пръст как НЕ трябва да се пише за парфюм. Била съм употребила неподходящата (според нея) дума за парфюм - смърди.... и това на фона на обсъждан малко преди това парфюм за който от "стари" се изписаха безброй пъти описания за "конски фъшкии", "лайна" и т.н.

Моето скромно мнение е, 4е парфюмите са произведения на изкуството, като сред тях има 6едьоври и  не съвсем.
Изкуството е магиия, кото ни въздейства по определен на4ин.Няма как  вси4ки да я възприемаме еднакво.Някои не6та 6те ни развълнуват други не.
За мен е  недопустимо да определя дадена живопис като цапаница или   музикално произведение като какафония .Не бих могла и да определя даден  парфюм като смрад.Това, 4е не  се  сработва с моята кожа или не го разбирам, не озна4ава, 4е  трябва да говоря с неуважениеОби4ам  4ета мнения  изпълнени с емоции без зна4ение дали са положителни или отрицателни  така рабирам, 4е парфюмът е въздействал на подсъзнателно ниво, а не просто ухае приятно.
Не е задължително да полу4а съ6тите емоции, като се напръскам със съ6тия парфюм и това е напълно нормално.
Ли4но аз харесвам стари  баби4ки и ги нося с удоволствие.Негативните мения за тх, не ги правят непривлекателни за мен.Както и възхвалява6тите мнения за дадени  модерни  парфюми, не ме карат да ги пожелая.

# 659
  • виртуално
От толкоз аромати, дет са ми минали през ръцете вече трудно нещо ще ме впечатли.
Вчера по случайност придружавах приятелка, която искаше да си купи ароматизатор Аreon.
И аз щом има нещо за душене надлежно проверих всичко.
Такова пачули имат, че ми отвя главата.
Сега обмислям дали има как да се намажа с него  Blush

Общи условия

Активация на акаунт