Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Рапунцел  Joy,

Има един магазин на Стамболийски с българска конфекция (май Мария Магдалена беше newsm78)
който се ароматизира с някакъв прекрасен шипър.. Crazy Все ми е неудобно да ги питам какво е, а и да питам, не мога да си го пръсна връз мен... Cry

Шипърът ухае на нещо средно между Soir de Lune и Lady Vengeance, като комбинацията е невероятна.

# 661
Рапунцел  Joy,

Има един магазин на Стамболийски с българска конфекция (май Мария Магдалена беше newsm78)
който се ароматизира с някакъв прекрасен шипър.. Crazy Все ми е неудобно да ги питам какво е, а и да питам, не мога да си го пръсна връз мен... Cry

Шипърът ухае на нещо средно между Soir de Lune и Lady Vengeance, като комбинацията е невероятна.
Във Вторник ще ги питам и ще ти кажа. Миризмата е божествена и я мириша почти всеки ден, но досега не ми е хрумнало да питам.

# 662

Което не променя факта на масовостта на обединението срещу един, позволил си да изкаже мнение противно на масата. И особено когато става въпрос за "нов" потребител срещу "стар". Полезно е понякога да се чуват и различните мнения.   bouquet

И на мен "стара" потребителка се опита преди доста време да ми размахва пръст как НЕ трябва да се пише за парфюм. Била съм употребила неподходящата (според нея) дума за парфюм - смърди.... и това на фона на обсъждан малко преди това парфюм за който от "стари" се изписаха безброй пъти описания за "конски фъшкии", "лайна" и т.н.

Моето скромно мнение е, 4е парфюмите са произведения на изкуството, като сред тях има 6едьоври и  не съвсем.
Изкуството е магиия, кото ни въздейства по определен на4ин.Няма как  вси4ки да я възприемаме еднакво.Някои не6та 6те ни развълнуват други не.
За мен е  недопустимо да определя дадена живопис като цапаница или   музикално произведение като какафония .Не бих могла и да определя даден  парфюм като смрад.Това, 4е не  се  сработва с моята кожа или не го разбирам, не озна4ава, 4е  трябва да говоря с неуважениеОби4ам  4ета мнения  изпълнени с емоции без зна4ение дали са положителни или отрицателни  така рабирам, 4е парфюмът е въздействал на подсъзнателно ниво, а не просто ухае приятно.
Не е задължително да полу4а съ6тите емоции, като се напръскам със съ6тия парфюм и това е напълно нормално.
Ли4но аз харесвам стари  баби4ки и ги нося с удоволствие.Негативните мения за тх, не ги правят непривлекателни за мен.Както и възхвалява6тите мнения за дадени  модерни  парфюми, не ме карат да ги пожелая.

Ами хубаво, това са си твоите емоции. Но ми позволи да мога да се изказвам за нещата така както на мен са ми въздействали (в конкретния случай като смрад). И това не е от неуважение, а просто от честност.  Mr. Green Не мога да кажа на цапаницата "художествено произведение" само за да задоволя нечие его. Парфюма, картината, музиката се създават с цел да въздействат и ако те не въздействат на публиката по начина по който автора си е мечтал..... е за това не е виновна публиката. И е смешно да се обвинява публиката в неразбиране или не дай си боже невежество.

# 663

Което не променя факта на масовостта на обединението срещу един, позволил си да изкаже мнение противно на масата. И особено когато става въпрос за "нов" потребител срещу "стар". Полезно е понякога да се чуват и различните мнения.   bouquet

И на мен "стара" потребителка се опита преди доста време да ми размахва пръст как НЕ трябва да се пише за парфюм. Била съм употребила неподходящата (според нея) дума за парфюм - смърди.... и това на фона на обсъждан малко преди това парфюм за който от "стари" се изписаха безброй пъти описания за "конски фъшкии", "лайна" и т.н.

Моето скромно мнение е, 4е парфюмите са произведения на изкуството, като сред тях има 6едьоври и  не съвсем.
Изкуството е магиия, кото ни въздейства по определен на4ин.Няма как  вси4ки да я възприемаме еднакво.Някои не6та 6те ни развълнуват други не.
За мен е  недопустимо да определя дадена живопис като цапаница или   музикално произведение като какафония .Не бих могла и да определя даден  парфюм като смрад.Това, 4е не  се  сработва с моята кожа или не го разбирам, не озна4ава, 4е  трябва да говоря с неуважениеОби4ам  4ета мнения  изпълнени с емоции без зна4ение дали са положителни или отрицателни  така рабирам, 4е парфюмът е въздействал на подсъзнателно ниво, а не просто ухае приятно.
Не е задължително да полу4а съ6тите емоции, като се напръскам със съ6тия парфюм и това е напълно нормално.
Ли4но аз харесвам стари  баби4ки и ги нося с удоволствие.Негативните мения за тх, не ги правят непривлекателни за мен.Както и възхвалява6тите мнения за дадени  модерни  парфюми, не ме карат да ги пожелая.

Ами хубаво, това са си твоите емоции. Но ми позволи да мога да се изказвам за нещата така както на мен са ми въздействали (в конкретния случай като смрад). И това не е от неуважение, а просто от честност.  Mr. Green Не мога да кажа на цапаницата "художествено произведение" само за да задоволя нечие его. Парфюма, картината, музиката се създават с цел да въздействат и ако те не въздействат на публиката по начина по който автора си е мечтал..... е за това не е виновна публиката. И е смешно да се обвинява публиката в неразбиране или не дай си боже невежество.

За парфюмите, да. Създадени са за мнозинството. Но не съм съгласна за изкуството. Не винаги масата е определяща за някое произведение. Много автори са били недооценени с години и много след смъртта им стават популярни.
И аз много парфюми не харесвам, въпреки че се харесват и обратното. Различни вкусове   bouquet

# 664
Hunny_bunny така е за художниците, но това не значи че отричащите преди не са имали право на мнението си, както имат право хвалещите след години. Въпроса на мода, променящи се възприятия, движение напред на света.

Но някой да ми казва как е правилно да се усеща и говори за парфюм, картина, музика.... що за нелепост. Няма догми и правила.

# 665
Hunny_bunny така е за художниците, но това не значи че отричащите преди не са имали право на мнението си, както имат право хвалещите след години. Въпроса на мода, променящи се възприятия, движение напред на света.

Но някой да ми казва как е правилно да се усеща и говори за парфюм, картина, музика.... що за нелепост. Няма догми и правила.

Така е. Права си.

# 666
  • някъде под слънцето...

Peace
Да Няма догми, нито правила...Вси4ко е въпрос на светоусе6тане и себеуважение.

# 667
Денси   bouquet, ще чакам да кажеш.
Ако не друго, ще си го купя за вкъщи да тровя домочадието  Laughing.

Напоследък проучвам едно шипрово произведение на изкуството: http://www.fragrantica.com/perfume/Les-Parfums-de-Rosine/Une-Fol … de-Rose-7042.html
Розест шипър с характера на едновремешните. Много красива бабичка, въпреки, че не е създаден по бабешко време.

sl, в твой стил е, познаваш ли го?

# 668

Peace
Да Няма догми, нито правила...Вси4ко е въпрос на светоусе6тане и себеуважение.

Именно, достатъчно се уважавам, за да не се опитвам да се нагодя само защото няма да се харесам на някой или няма да спазя нечии правила.   bouquet

# 669
  • някъде под слънцето...
Vrabcho_  не го познавам.
Миналото лято, през отпуската   открих един невероятен магазин за ни6ова парфюмерия.Там има6е  парфюми на Rosine  и о6те много други съкрови6та за съ6тествуването на някои брандове не бях и предполагала до момента.Тогава пробвах някои представители на  марката, но нямам спомен, за6тото бях като  гладно дете в сладкарница.Накрая нама6е къде да пръскам..

Bliss не говоря  за нагаждане или угаждане, а за уважение и толерантност към изкуството като такова.Негативното мнение може да бъде формулирано по много на4ини.
Примерно на мен не ми допада като цяло  концепцията на  парфюмите на Булгари, , Не ми въздействат.Не ги разбирам.Но не ми е необходимо да говоря  неприятни не6та за тях.Просто не са мои и толкова.
Наскоро полу4их мадмоазел на 6анел , подарък направен с много желание, но след като  не се разбрахме с парфюма, се избавих  по най бързия на4ин от него.Това, 4е на мен не ми харесва не озна4ава, 4е трябва да го охарактеризирам  с не особено ласкави комплименти.Просто с него сме на разли4ни вълни.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 18:39 от sl

# 670
  • в 1001-та нощ
Прочетох доста постове за Nuxe, но не точно доколко се усеща кокоса. Аз в олиото не го намирам. Peace

И аз не усещам кокос, при мен е много траен, не очаквах  Peace

Описанието на densi от преди няколко страници ми хареса много и намирам за много реалистично  Blush

# 671
И аз не усещам кокос, при мен е много траен, не очаквах  Peace
Описанието на densi от преди няколко страници ми хареса много и намирам за много реалистично  Blush
Благодаря! Heart Eyes Hug  bouquet

Пробвах на кожа Отровата ЕДП на Ковачева. Страшно силен и дори мощен, атомен парфюм. Различна е от предишните и е много хубава, ако обаче можеш да понесеш толкова лакрица. Аз не мога. Наистина тъмен, страстен и опасен парфюм, които ако ти отива отнася глави. Жасмина в базата е опияняващ, а в комбинация с ванилия за моя вкус е секси. Много висока трайност и огроен шлейф над главата и зад гърба. От парфюмите които ще дразнят, но и ще привличат. Диор си е Диор! Винаги са провокативни и трудно оставят хората безразлични. Шишенцето е хубаво, печата му също.

# 672
 Cry Cry Cry
Знаех си че не трябва да отварям този сайт   Embarassed Cry
Моите ангели не са само слаби, ами не знам какви......
Ще бъда много благодарна ако споделиш колко мл са пробичките, защото пишеше че ги отливат на място  newsm78   bouquet  bouquet
Nathalie., ако се чудиш с какво да си запълниш квотата за пробички от ALZD, може да пробваш това:http://www.ausliebezumduft.de/indult-tihota-5235.html

# 673
Cry Cry Cry
Знаех си че не трябва да отварям този сайт   Embarassed Cry
Моите ангели не са само слаби, ами не знам какви......
Ще бъда много благодарна ако споделиш колко мл са пробичките, защото пишеше че ги отливат на място  newsm78   bouquet  bouquet
Nathalie., ако се чудиш с какво да си запълниш квотата за пробички от ALZD, може да пробваш това:http://www.ausliebezumduft.de/indult-tihota-5235.html

Пробичките са около 1,5-2ml. Изглеждат ето така:
http://lh6.ggpht.com/-Q9W6pvIfUIc/T_WfSuney2I/AAAAAAAACE0/d8davT … 12.jpg?imgmax=800

Благодаря за предложението.   bouquet

# 674
  • Отвъд алеята зад шкафа
Денси, мерси за описанието. За парфюмите на NUXE и Митик Ойл разпитвам доколко приличат на първообразите си - олио и маска за коса, защото първообразите имат аромати на сътветната група продукти, тоест не миришат на парфюми, а на нещо, което си слагаш като крем или с което се къпеш. Тоест и двата аромата си личат какво са и това не е парфюм. Ако парфюмите миришат по същия начин -  не, мерси.  Маската на Лореал е ок за маска, но не е нищо особено за парфюм, в нея се усеща типичната химия за коса, която си мирише така в много подобни продукти. Ако съм със затворени очи и ми поднесат под носа маската Митик Ойл и ме попитат какво е това, веднага ще кажа "шампоан, балсам, маска за коса", но няма да се объркам и да кажа "парфюм". Надявам се все пак, че парфюмите ще са малко по-различни.

Аз напоследък твърдо забавям нови покупки, защото осъзнавам, че не трябва да действам прибързано и импулсивно. Ходя и тествам по много пъти, първо на блотер, после на китка, после по врачански маниер.....

Общи условия

Активация на акаунт