Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 723
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Цитат
Младост, сладост и леко задушаващи чувства.
Да, да, съвсем точно! Любовта ми към този мирис доказва, че няма правило без изключения.

По въпроса за описанията - мисля че заглавието на темата - Парфюмни размисли и страсти - е показателно.

Бъдете бели и червени!
Скрит текст:

# 631
  • София
Куражче, честито!  Hug Благородно ти завиждам за придобивката! И аз копнея за това чудо!  Crazy

Вчера на една много приятна грим-парфюмна среща пробвах пак Jour d'Hermes Hermes! Признавам, че първоначалните ми впечатления не бяха много позитивни. С две думи нищо особено! Но вчера много се харесахме!  Heart Eyes Перфектен за идващата пролет! Нежен, лек и ефирен цветен аромат! Много повече ми хареса от Покривните градини! Учудващо сравнително траен на моята кожа, но трайността всъщност не ме притеснява!

kovatcheva, мисля, че няма за какво да се извиняваш и да ти прощаваме! Продължавай в същия дух, истинско удоволствие е за мен да чета прекрасните ти описанията.  Hug Пък и отдавна се знаем, няма опасност да ме зарибиш с нещо, чак да го купя насляпо. Вкусовете ни малко се разминават!  Peace

Относно емотиконите, мисля, че затова са сложени! Да ги ползваме, и аз се възползвам максимално!
И сега е време да поискам прошка, ако съм обидила някого!  Mr. Green

# 632
Само ще спомена бичове, кравешки ла..на, обори, торове, друго нужно ли е?! Mr. Green Mr. Green Mr. Green
В този пейзаж има ли каубой...или само върху тор-та да се концентрирам Mr. Green
На есен ще мога да го пробвам Beyond Love, до тогава ще си го фантазирам Laughing
Има, има че и в сено въргалян! Mr. Green

Beyond Love By Kilian е хубав парфюм. Задушаваща тубероза, която от първия миг те рита в носа и болката от ритника остава там да се помни. Мощен и съблазнителен и една от най-добрите туберози затворени в бутилка. Само за големи фенове на това трудно цвете . Какво има отвъд любовта, има задушаваща, маслена тубероза. Парфюма е супер траен и според мен трябва да се носи само от силно уверени дами, защото привлича внимание и то често не с добро. Много добре се усещат мускус и кокосов орех като подложка на туберозата и е от парфюмите които носят, а не ти тях. Има и добра гардения. Силно секси, ако не припаднеш.

Куражче, честита радост! Heart Eyes Hug  bouquet

# 633

От толкова години и толкова теми си говорим за парфюми,не помня досега някой да е размахвал назидателно пръст от възмущение,че  споделяме емоции и впечатления от нещо,което ни е вдъхновило.

Аз пък помня.. Sad
Тук не за пръв път се набива канчето за изказано мнение, в каквато и да било посока. И когато групата, обединила се срещу един човек стане голяма, става грозно  Stop

Честит Пълп, Кураж!

# 634
но посоката винаги е била обратна - никога не е била срещу привлекателно написано описание  Grinning

# 635
Вчера видях ретро шишето на Долче на D&G. На картинка е хубаво, но на живо не е доизпипано. Няма нищо Долче в този аромат. Типичен глупав, пролетно- летен, менстрийм аромат с неясно изразени нотки, които са така объркани, че не можеш да разпознаеш какви точно са.  Меки плодове с немощни цветя. Водна лилия-краставица, муск-сапун?! Прекалено лек, сапунен аромат с трайност под 3 часа, на суха кожа може би един! и никаква сила, да не говорим за шлейф. Спокоен, незабележим и супер подходящ за места, на които ароматите не се ценят и са направо противопоказни. Подходящ за млади момичета, като изключим пластмасовата капачка достойна за скрина на прабаба ми. Бих го носила, защото понякога имам нужда от такива зелено-сапунени, непретенциозни аромати. Даже напоследък доста често. Всичко това е ок и тук идва обаче голямата изненада от 161 лв. за 50 мл и около 130 лв. за 30 мл. шише.
Дончо и Гергана вие сериозно ли хора? Избивате ли пари за да си платите неплатените данъци? Whistling Whistling Whistling

# 636
Буб, нали не ми казваш, че е нормално така да се нахвърляме върху някой, изказал негативно мнение. Не сме еднакви и не мислим еднакво все пак.
Вече трета страница се иронизира Ън и чета как й ядат кокалите. Айде да пишем за парфюми, бъдете по-благородни. Не можем ли просто да подминем с усмивка. Нито ще спрем да описваме, нито пък покупките на сляпо ще спрат.   bouquet Hug

# 637
но посоката винаги е била обратна - никога не е била срещу привлекателно написано описание  Grinning

Което не променя факта на масовостта на обединението срещу един, позволил си да изкаже мнение противно на масата. И особено когато става въпрос за "нов" потребител срещу "стар". Полезно е понякога да се чуват и различните мнения.   bouquet

И на мен "стара" потребителка се опита преди доста време да ми размахва пръст как НЕ трябва да се пише за парфюм. Била съм употребила неподходящата (според нея) дума за парфюм - смърди.... и това на фона на обсъждан малко преди това парфюм за който от "стари" се изписаха безброй пъти описания за "конски фъшкии", "лайна" и т.н.

Ън може и да влезе не до там тактично в разговора, но аз лично много добре разбрах какво иска да каже. Отборната реакция след това също не е много тактична и при това подсилена от модератор.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 11:03 от Анонимен

# 638
Каквото и да напиша, ще проточи дискусията, спирам и излизам на дъжда.
Ще се радвам, ако наистина с тези постове я приключим.  Peace

# 639
[В тази връзка някой вече пробва ли Nuxe, на кокос и бели цветя ли мирише? Ще го пропусна сигурно.
Интересно как си в течение кой на кого набива канчето, а не си прочела обширната дискусия за парфюма на Нукс и точно на какво мирише на предните две страници, а и на тази най-горе?!

# 640
Много необмислени и излишни  покупки се правят четейки тези форуми това е факт. Смея да твърдя че на мен ангела не ми е толкова слаб и въпреки това съм грешала. Затова си налагам понякога автоцензура да не взема да заблудя някой нов.Това си е мое лично решение. То верно че  описания не мога да правя та едва ли някой ще ми се върже ама все пак. Мислела съм по този въпрос. Тук обаче не може да се сложи черта кое е правилно  и кое -не Simple SmileИстината е че ако човек няма пари за по-важни неща едва ли ще тръгне да купува парфюми за по 100-200-300 лв само по едното описание. Да не говорим че повечето хора не са чували за ароматите които тук се обсъждат, влизат, питат нещо и изчезват. Щом човек е останал тук, чете и пише значи го вълнува всичко и описания и плюнки и тн. Демек това дето Емиа каза -Имал бол пари дал  GrinningВсе пак не  е толкова страшно ако човек се набута с един парфюм излишен не е взел кредит все пак Grinning

# 641
  • виртуално
И на мен ми е слаб ангела, ама протмонето не ми е дебело.
Доста време пропусках да ви чета и задържах нещата в нормални граници, ама днес ще ходя да душа  Blush
Обожавам описанията, дори и негативните

# 642
Обичам да чета за парфюми, а когато са трудно откриваеми, това прави хобито ми пълнокръвно - нещо като лов. Laughing Тъй като чета темата от много преди въобще да съм регистрирана във форума, се замислям за колко форумни мании съм правила чудеса от храброст да ги изнамеря и поазнося. Само на прима виста се сещам за Хелиотропа на Етро, Лудата Мадам, всевъзможни локуми, Chocolate Greedy и още, и още. Последно си спомням как издирвах Neonatura Cocoon само заради словосъчетанието, което densi използва за него - "прашно какао". Не че го обикнах, но разбрах какво е имала предвид.  Hug
В този ред на мисли каня се да поръчам от ausliebezumduft няколко пробички на Byredo. Набелязала съм Pulp, Gypsy Water и Bal D'Afrique (заради злите жени, които ги описват  Mr. Green ). Ще ми се обаче да са малко повече, защото само за 3 не си заслужава, а не мога да се ориентирам. Събирам идеи и предложения за нещо, което си струва помирисването.  Hug

П.С. в мрънкаческия дух на последните страници, единственото в темата, което разваля очарованието и, е как през точно страница и половина се появява някой, който да се потерзае дали да поръча от енцо или дали да се довери на сайт, в който е видял Шанел за 23 лв, както и как да се опише парфюм, който е наличен в абсолютно всеки парфюмериен магазин и може просто да отиде и да помирише.  ooooh!

# 643
  • Козлодуй
Простете ми,ако съм засегнала някого Hug
Скрит текст:
Щом Ън и който и да било друг,дошъл по-скоро в темата смята,че има право да дава тон кой как да пише за парфюми,реших,че и аз съм в правото си да изкажа личното си мнение.
Нo нека все пак си говорим за парфюми.Мир и любов Peace
Не познавам олиото Nuxe и като гледам пирамидата във Фрагрантика с това нероли и гардения,нямам желание и да се запозная.Виж,аромата на Mythic Oil  обожавам и ако ми падне,бих си взела парфюма.

Натали,погледни и този сайт,също предлагат пробички,а доставката май е по-изгодна.А иначе има толкова много неща,които си заслужават помирисването,че не мога да бъда по-конкретна Grinning

# 644
Аз съм изключително податлива на словесни описания, но съвсем не намирам това за вредно, разоряващо ме или пък лишаващо ме от индивидуалност. Защото преценявам на кои описания да се доверя; интелигентните рядко са ме разочаровали, даже много са ми помагали. Такъв е случаят с Ботега Венета. И обратно, понякога, без да съм чела достатъчно, купувам нещо от магазина, за което си мисля и в този момент ми се е сторило прекрасно, а после се оказва, че не го понасям - такъв е случаят ми с Хепи на Клиник.

Така че аз много разчитам на описанията; намирам темата за едно от малкото успешни съчетания между консумативност и полет на духа, въображение, словесна игра. Освен това съдейства за създаването на парфюмен вкус, което си е естетически вкус. За втори път ми се случва: първият беше, когато като много млада прочетох "Парфюмът" на Зюскинд - бях много запалена по изследването на ароматите след прочита, но, за съжаление, през онези времена беше трудно да реализирам практически тази си страст... И тя постепенно отшумя. Сега я преживявам повторно, благодарение тъкмо на словесния подтик.

Общи условия

Активация на акаунт