Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 682
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Аз имам всички без Шалимар, друг е въпросът дали ми подхождат. Със сигурност към първата тройка посягам по-често.  Mr. Green

Говорим за общата представа, а не за частния случай.  Hug

# 721
Има ли наистина сходство между Sensuous Noir и Feminite du Bois?
Абсолютно никакво. Peace

# 722
  • някъде под слънцето...
Интересна дискусия за парфюми и възраст..
Не мисля, 4е има пряка връзка, поне не и за мен.
Използвам яки 6ипри и супер баби4ки(Дива, Мистериите на Ро6а, Палома Пикасо, Амариж... и други  от семейството Simple Smile)  о6те от крехките  ми 25 години, 4е даже и преди това.Май никога не  сме се харесвали  със   свежите цветни или плодово цветни композиции.
Вси4ко е въпрос на натюрел, усе6тане и излъ4ване.
Сестра ми, която в момента е над 50,  така и никога не успя да привикне с моите баби4ки,  предпо4ита  леки  флорални композиции и и стоят добре.

# 723
  • София
Момичета, четох ви по диагонал, но не успях да намеря отговор на моите два въпроса:

1. Препоръчайте ми парфюм с аромат на фрезии. В сезона на фрезиите, винаги ми се приисква да имам такъв, но досега не съм открила максимално изчистен аромат, тоест да преобладават фрезиите.
2. Предложете ми коректен български сайт за парфюми. Скарана съм с пазаруването в интернет, затова не предпочитам чуждите сайтове.  Blush

Предварително ви благодаря! Hug

По първото ти питане:

http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Today-Tomorrow-Always-Diamond-8739.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Sarah-Jessica-Parker/Dawn-4887.html
Имаше и един трети "тризнак", но сега не се сещам (Бижу ако си пие гинко билобата по-редовно от мен, да даде помощ от приятел, от нея го имам  Laughing)

Edit: Ето този е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Bill-Blass/The-Fragrance-from … l-Blass-1672.html

По второто, погледни в темата за сайтовете, да не излиза като реклама тук  Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 22:30 от Elitsa_z

# 724
  • София
Елица, благодаря. Hug Ейвънския си го спомням от преди няколко години и не е това което очаквам, така че ще потърся този на Сара Джесика Паркър. Ще потърся и темата за сайтовете. Peace

# 725
Веси, ако позволиш едно доброжелателно мнение. Ейвънският е в пъти по-добър от Сара Джесика. Мое мнение. Whistling  Като цяло така наречените звездни парфюми не са по-висок клас от Ейвън или Орифлейм или другата каталожна козметика.  Grinning

# 726
Имаше и един трети "тризнак", но сега не се сещам (Бижу ако си пие гинко билобата по-редовно от мен, да даде помощ от приятел, от нея го имам  Laughing)
Не си го пие... Crazy

Ей това е 100% фрезия, нищо че е евтнджос. Не знам намира ли се още по кварталните парфюмерии.

# 727
Тадаммм....а добра вечер...  bouquet
Аз няма-няма, па току се изтрещя тук  hahaha

Как сте мацки? Надявам се всички сте добре, парфюмно задоволени без особени драми за придобиване на някой парфУм?  Hug

Като гледам за възрастта си гукате тука. Аз на (вече навършени) 33г. ползвам предимно "смрадове и отрови" (тва цитирам моите колежки в магазина). Не оставам например без Самсара (имам 3 парчета), без Шалимар едп и Инишъл (и от тях общо 5), обичам Л'Жан, О де Соар, Поем, Черната орхифея, Youth dew.....и т.н.  Даже си спомням лятото преди да тръгна на море се чудех кой парфюм да си взема. Тогава колежките изпаднаха в потрес като им казаха, че съм приготвила Том Форд и "нещо по-лекичко - Шалимар инишъл".  hahaha  Опулиха ей таквиз очи  Shocked  и моментални ми връчиха един Екла д'арпеж, та да не съм изтребила народа по плажа.... hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy   Та, оффф отпеснах се.... за мен няма възраст за определени парфюми....

# 728
  • София
Елица, благодаря. Hug Ейвънския си го спомням от преди няколко години и не е това което очаквам, така че ще потърся този на Сара Джесика Паркър. Ще потърся и темата за сайтовете. Peace

Аз бих ти препоръчала Каролина Херера - Шик  Peace

# 729
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес без да искам изнамерих този http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Womanity-Lique … Parfum-19416.html и го пробвах  Shocked В момента съм зверски изморена, та не ми се пишат оди, накратко дори не ми влиза в категорията на парфюмите, които НЕ харесвам. ....не влиза изобщо в категорията парфюм. Много, много странен. За пореден път се убеждавам, че на сляпо не трябва да се купува. По пирамида и описания изглеждаше едно страхотно гурме, ама е толкова далеч от гурмето, че няма докъде.

Пробвах най-накрая и Хелиотроп - отново попарена надежда. Като се има предвид колко обичам аромата на бадем и амарето, Хелиотроп ме разочарова - студен, дистанциран аромат. Изобщо не мога да си представя да се се напръскам с него.

Едно попадение за деня, което ме грабна жестоко - http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-Eau-Sensuelle-15269.html

# 730
 Shocked Shocked Shocked Тази лимитка с водка на Уоманити съм я изтървала... Бедна ми е фантазията да си представя комбинацията.  Mr. Green Някой започна ли се с коженият вариант? Навремето като ги пробвах кожените мюглери, Уоманити го пропуснах и сега малко ме е яд.  Crazy

# 731
  • Отвъд алеята зад шкафа
Комбинацията не мога да я опиша, трябва да се пробва. Ако някой се интересува, има го в БЗ в Мола на Стамболийски, ниско долу сбутан.

# 732

Едно попадение за деня, което ме грабна жестоко - http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-Eau-Sensuelle-15269.html
И на мен много ми харесва! Дано скоро се сдобия с него!

# 733
  • София
Да споделя набързо за Пълп.
Обожавам го! Съпругът ми също. До тук с хубавите новини.  Laughing

Колегите ми го ненавиждат обаче. Такъв спонтанен масов отпор не съм имала никога досега. ( понеже количеството беше минимално не премина в метеж  Mr. Green) . Дъвка Tурбо беше най-мекото. После вкиснали плодове, драйфано , прокиш ...пр.  Sick
Има танинова нишка признавам, но .. драйфано. Ха хх. Душим го едновременно от моята ръка и те рисуват съвсем различна картинка. (имам проба от М/Минк... hahaha да видим как ще им се види "о(у)пънинига") ..
Явно трябва много да внимавам къде го нося, след като предизвиква такива противоположни усещания.

На мен ми мириша на печени чушки, само в началото, обаче не са от буркан. Печени са на печка на дърва и вече се задушават в тенджерата с корените и семките.  Grinning Мирише много сочно и плодово. Без  да е комерс. Просто леко шантаво. Смокинята е зряла, почти изсъхнала. В базата ми мирише на плодов пай, не е много сладък обаче, просто се усеща една маслена/хлебна подложка и печен плод.
Моят мъж не открива чушки , а сок от касис. Основно. Пирамида не съм му показвала.  Simple Smile Просто задобрява.

Обаче днес пробата на Дейзи предизвика фурор... #Silly Измислиха подаръци за жените си за 8 март... Mr. Green

# 734
  • София
Shocked Shocked Shocked Тази лимитка с водка на Уоманити съм я изтървала... Бедна ми е фантазията да си представя комбинацията.  Mr. Green Някой започна ли се с коженият вариант? Навремето като ги пробвах кожените мюглери, Уоманити го пропуснах и сега малко ме е яд.  Crazy

На мен много ми заприлича на Womanity taste.. не съм сравнявала паралелно, обаче..

А кожената версия определено си заслужава.. Ако не я откриваш там, като си идваш ще те запозная  Hug

Общи условия

Активация на акаунт