Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 696
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • при морето
Да,точно този е,Сини цветя,така се казваше,имах го от кореком и го обожавах,помня,че го носих точно на медения си месец и споменът,който ми връща е за едни безкрайни луди нощи с ухание на нежни бели цветя,градина от цветя около мен,приказен аромат наистина.Беше без пръскало и аз се мажех като в несвяст. Wink

# 706
  • Sofia
Дами, имам въпрос към вас:

В средата на 90-те майка ми получи като подарък един парфюм в синя кутия с рисувани перуники. Не помня дали флаконът беше син, или течността в него, но със сигурност имаше син елемент и в самия парфюм. На кутията пишеше може би Fleur bleu(e) - и тук не съм сигурна, защото тогава бях много малка и още не бях научила латиницата, за да обърна внимание на тази подробност, а френски не знам и до днес. Самият аромат беше изцяло цветен, леко сладък и хомогенен, може би моноаромат, без следа от пудра, мускус, дървеса и други подобни. Много женствен и нежен, с настъпването на пролетта отново се размечтах за него.
В Гугъл не откривам парфюма по зададените критерии. Не беше любим на мама, затова и тя не е запазила празния флакон и кутията. Ако някоя от вас е имала въпросния парфюм в средата на 90-те, ако имате повече информация за производителя, ако сте запазили флакона или кутията, ще съм ви благодарна да споделите това с мен. Аромата съм запомнила завинаги и го търся в повечето нови парфюми, които пробвам. От време на време усещам нещо подобно върху други жени, но не е същото. Не храня илюзии, че още се произвежда и ще го намеря някъде, но ако го познавате, вярвам, че ще можете да ми препоръчате нещо подобно. Или просто да разкажете своите спомени за парфюма.
Благодаря предварително!

Описанието ме подсеща за парфюма, който аз помня от моята майка и търся.
Някой виждал ли го е по софийски магазинчета?
Има го в  сайтове, но предпочитам да си го припомня, защото не съм сигурна, че пак ще ми хареса след 2-3  десетилетия.  Помня свеж теменужен аромат.

# 707
Има ли наистина сходство между Sensuous Noir и Feminite du Bois?

# 708
  • Пловдив
Имала съм Ноар-а, в момента имам Фемините на Серж и нищо общо помежду им не намирам. Много различно усещане ми дават. За Шисейдото не мога да кажа, не съм го тествала.

# 709
  • София

според мен със Sensuous 

# 710
  • София

Описанието ме подсеща за парфюма, който аз помня от моята майка и търся.
Някой виждал ли го е по софийски магазинчета?
Има го в  сайтове, но предпочитам да си го припомня, защото не съм сигурна, че пак ще ми хареса след 2-3  десетилетия.  Помня свеж теменужен аромат.

Виждах го в Елитис.

# 711

според мен със Sensuous  
и според мен

# 712
Ох, мислех да го изнамеря за проба, ама хич не ме ентусиазирате.  Laughing Въобще не харесвам Sensuous, а Noir ми допада и то доста, но е страшно далеч от мен. Имах някакво вътрешно предчувствие, че Feminite du Bois ще е нещо сходно като звучене, но подходящо за по-млада възраст.  Confused

# 713
  • Варна
Един въпрос ме мъчи от едно известно време,откак ви чета с голямо удоволствие!
И той е "Как определяте един парфюм за каква възраст е?"  Simple Smile

# 714
според мен със Sensuous 
А според мен нито с единия, нито с другия! Те са дори на светлинни години едни от други като аромати, но знае ли човек... всеки ги усеща различно. Thinking

Един въпрос ме мъчи от едно известно време,откак ви чета с голямо удоволствие!
И той е "Как определяте един парфюм за каква възраст е?"  Simple Smile
Ами плодовите водички, спортните аромати и миришещите на бонбонки, рядко подхождат на дама на средна възраст и масово се ползват от тийнейджърки. Шиприте и "сериозните" парфюми от този тип, се свързват с дама на достолепна възраст и рядко са харесвани от млади момичета. Всички, които са между тези две специфични групи, са подходящи за всяка възраст, стига да са предпочитани от една жена.

# 715
Ами опитай се да си представиш 40-годишна жена с Lady Million/212 VIP/Loverdose, а после 20-годишно девойче с Organza/Amarige/Shalimar.  Mr. Green

Понеже аз заговорих за възрасти - на мен Sensuous Noir ми мирише на възрастните жени (кой знае какво съм влагала тогава под това определение  Laughing ), които изпълваха  въздуха в малките театрални зали като 199 в ученическите ми години. А като се смесеше с миризмата на цигарата, която бе тъй модерно да се пали от актьорите, ставаше нещо ох и ах.  Heart Eyes

# 716
  • Пловдив
Nathalie. , пробвай Feminite Du Bois, не се отказвай да пробваш този невероятен аромат.  Heart Eyes Много женствен с щипка канела, именно канелата ме кара да го обичам и харесвам.

# 717
  • София
Момичета, четох ви по диагонал, но не успях да намеря отговор на моите два въпроса:

1. Препоръчайте ми парфюм с аромат на фрезии. В сезона на фрезиите, винаги ми се приисква да имам такъв, но досега не съм открила максимално изчистен аромат, тоест да преобладават фрезиите.
2. Предложете ми коректен български сайт за парфюми. Скарана съм с пазаруването в интернет, затова не предпочитам чуждите сайтове.  Blush

Предварително ви благодаря! Hug

# 718

Ха! Great minds think alike, или поне носят еднакви парфюми Simple Smile  

И аз Serge Lutens Laine de Verre нося тези дни, но го харесвам повече от Ковачева (нищо странно, защото аз пък не понасям Градската Кралица). Алдехидите в началото са доста осезаеми, но и bright. Всъщност, дори ми напомниха за началото на Le Labo Aldehyde 44, но в този на Лабо мускът бързо измества всичко и става непоносим. Не тук. Алдехидите не остават дълго, и, Атти, мускът не ме  притеснява. Има сапунена нота в началото, има и лек цитрус, но метални стружки не долавям в нито една фаза, а метал в парфюм ме дразни изключително.

Бих предупредила да не се оценява този парфюм по началото!  Превръща се в топъл, но светло-слънчев и мек, без помен от сапун, деликатно цветен (знам, че няма цветя и цвете не мога да определя освен като намек за нещо цветно). Дървеса не усещам отчетливо--просто на края е мек, светъл, летен. Не е "уау", но ми хареса най-много от Водната Серия на Серж.

Вече имам Амуаж Диа, който е моят летен алдехиден, но хммм.... ще си свърша пробата на този нов Лютенс и ще реша дали искам още един.... Диа е по-комплексен без съмнение.

П.П. И за мене версиите на Сеншуъс не приличат на Feminite du Bois.

П.П. 2: Атти, винаги има изненади, но ако съдя по вкуса ти от това, което съм чела, новият на Серж няма да ти допадне. Ако харесваш алдехиди, по-скоро бих препоръчала да пробваш Мириъм на Тауер. Ако си го пробвала, ще ми е интересно какво мислиш. И аз харесвам алдехиди.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 21:16 от Pixie

# 719
Ами опитай се да си представиш 40-годишна жена с Lady Million/212 VIP/Loverdose, а после 20-годишно девойче с Organza/Amarige/Shalimar.  Mr. Green

Понеже аз заговорих за възрасти - на мен Sensuous Noir ми мирише на възрастните жени (кой знае какво съм влагала тогава под това определение  Laughing ), които изпълваха  въздуха в малките театрални зали като 199 в ученическите ми години. А като се смесеше с миризмата на цигарата, която бе тъй модерно да се пали от актьорите, ставаше нещо ох и ах.  Heart Eyes

Rolling Eyes newsm78 Аз съм над 40, нося лейди милион с удоволствие, а и ми отива....
Всяка категоричност в нашето ароматно пространство граничи с фашизъм ( Nathalie  Hug  Peace Peace), въпреки че напълно подкрепям общите рамки на определяне на ароматите за различни възрасти -Бижу  bouquet

За съжаление не познавам версията ноар на sensuous, но ми се иска да усетя тази арт атмосфера, макар и с леко негативен полъх Peace

Общи условия

Активация на акаунт