Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 700
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Момичета,някой вече пробвал ли е новия на Кавали:
http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/roberto-cavalli-nero-assoluto-g-.php
Много моля за мнение.Както и за класическия,първия от същата серия:
http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/roberto-cavalli-eau-de-parfum.php

Много е хубав Неро Асолюто. Тъмен, силен, с хубави цветя и добра ванилово-дървесна подложка. Доста траен е и търпи развитие на кожата ми.
Първия не харесвам.

# 691
  • при морето
Densi,много ти благодаря  bouquet

# 692
  • Козлодуй
Някой дали познава тази красота?С търсачката намерих коментари само за белия,но този ми изглеждаше по-интересен - приличал на Шалимар,по пирамида изглежда да е от моите,а и носът зад него е създал един от големите ми любимци,Iris poudre.Tа снощи го издумках на сляпо Mr. Green И докато го чакам,бих прочела някоя добра дума от първа ръка.

# 693
  • София
    Бързо казвай , кой е този магазин ? ! Simple Smile

Мисля, че в Сефора бях мернала част от тази колекция на Ув Сен Лоран  Rolling Eyes

# 694
  • Бургас
Ах тази Хипнотична отрова , там беше любов от първо подушване. И като разбрах че се чака новата версия ме обзе тиха лудост от радост разбира се. ММ казва че това е моят аромат, и го харесва . Пък аз го обожавам, имах възможността хубаво да се напръскам с ХО Диор в новата му версия и да определено е още по- вълнуващ за мен. Както и ми харесва доста повече парфюмната версия на Фаренхайт, на който пък е фен ММ.
За Нерото на Кавали бях с малко смесени чувства, което ме подсети пак да го пробвам.
Сега остава Нукс да погледна , обожавам аромата на олиото  Blush .
Денси мерси , точно щях да питам за Elie Saab, че в Сефора съвсем забравих да го подуша , но ако е толкова лек  значи не е моя. Обичам аромати с характер . 
Някой има ли мнение за новия на Manifesto L’Eclat Yves Saint Laurent? Четох четох ама не видях, извинявам се ако съм пропуснала.

# 695
  • Street of Dreams
Не мога да не се похваля с това ретро изпълнение на YSL, от 1998 - много обичан от мен и никога не забравен парфюм. Радвам се че го открих по рафтовете в един голям магазин. Мирише нежно и свежо, но много трайно и обирам комплиментите с него Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Collect … -Again-13733.html

Как го усещаш спрямо оригиналната формула?
Пирамидите им се различават съществено.

16 години по-късно - много ми е трудно да направя съществена разлика. Сякаш мандарината не е толкова силно изразена и е станал по-нежен. За мен парфюмите имат цветове и този е оранжев, а други казаха - зелен. Хм. За мен има същият единствен по рода си flair, както преди  Heart Eyes

Намерих го във верига молове Karstadt, Германия. В едно задно ъгълче на рафта, жален и ме чака  Mr. Green

Sefora, каза някой  Peace

# 696
# 697
  • Germany
Днес нося http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Laine-de-Verre-22964.html
За пореден път се убеждавам, че единствените алдехиди, които мога да понеса са в Градската кралица. И тук са нетрадиционни и модерни, като идеята е да се усети метал и е постигнато. Металната нотка е толкова силна, че имам усещането, че съм сдъвкала парче станиол или си представям огромна зелена поляна, със съхнещи дрехи и по средата машина, бълваща метални стружки Crazy. Много ми е странен. И много студен. Комбинацията от метал и перилен мускус не е моя. Усеща се и свеж сок на помело, който омекотява ледените ноти, но не може да ги стопли. Много прилича на Стандарт на КдГ, като е една идея по-мек, обран от тамян и по-цитрусов. Калина, пробвай го задължително Peace. Интересно ще ми бъде и как ще се развие върху кожата на Атти, защото върху мен алдехидите са си обикновен домашен сапун, забравен отдавна в баня с блажна боя Sick и това е...Мисля си, че ще се хареса на хора, които обичат чисти аромати и нямат проблем с алдехидите. Отивам да го изчегъртам от себе си.

# 698
  • София
Напоследък проявявам изключителен глад за алдехиди. Направо нямам насищане за тях, като се има предвид, че дори е студено още, а аз ги обичам предимно в жеги. За сметка на това пък не ми се носят толкова плътноцветни и сладки парфюми. Сигурно има някаква причина за толкова рязка промяна във вкусовете ми  Rolling Eyes Този Серж ми звучи колкото примамливо с алдехидите, толкова и предупреждаващо заради муска - при мен той се държи доста некултурно Simple Smile Но пък нищо чудно и него да са го хванали последните ми промени  Mr. Green ще гледам да го пробвам. Благодаря ти, Ковачева   bouquet

# 699
Мммм аледхиди, аз се научих да ги обичам в някои аромати.
Днес мъжО ме изуми с ерудираният си и непредубенен нос като каза, че му мириша на плажно масло. Ха познайте с какво се нях напръскала! Mr. Green После софистикейт бил аромата... Да бе да!  Laughing

# 700
Нукса или Богинята? Whistling

# 701
Нукса или Богинята? Whistling

Premier Figuier Extreme  Mr. Green Да си бях взела Нукса или Богинята- хем ефекта същият, хем по-тънко щях да мина. Много съм се минала!  Whistling

# 702
Дами, имам въпрос към вас:

В средата на 90-те майка ми получи като подарък един парфюм в синя кутия с рисувани перуники. Не помня дали флаконът беше син, или течността в него, но със сигурност имаше син елемент и в самия парфюм. На кутията пишеше може би Fleur bleu(e) - и тук не съм сигурна, защото тогава бях много малка и още не бях научила латиницата, за да обърна внимание на тази подробност, а френски не знам и до днес. Самият аромат беше изцяло цветен, леко сладък и хомогенен, може би моноаромат, без следа от пудра, мускус, дървеса и други подобни. Много женствен и нежен, с настъпването на пролетта отново се размечтах за него.
В Гугъл не откривам парфюма по зададените критерии. Не беше любим на мама, затова и тя не е запазила празния флакон и кутията. Ако някоя от вас е имала въпросния парфюм в средата на 90-те, ако имате повече информация за производителя, ако сте запазили флакона или кутията, ще съм ви благодарна да споделите това с мен. Аромата съм запомнила завинаги и го търся в повечето нови парфюми, които пробвам. От време на време усещам нещо подобно върху други жени, но не е същото. Не храня илюзии, че още се произвежда и ще го намеря някъде, но ако го познавате, вярвам, че ще можете да ми препоръчате нещо подобно. Или просто да разкажете своите спомени за парфюма.
Благодаря предварително!

# 703
  • София
Cecilie, интересна загадка, и на мен ми стана любопитно. Разгледай надолу по тази страничка, възможно е да го откриеш...

# 704
Cecilie , доколкото си спомням това беше нещо от Корекома, бяло порцеланово шишенце.
Май за това става дума:
http://www.ina.fr/video/PUB3252508011

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 00:32 от Melany99

Общи условия

Активация на акаунт