Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 151 447
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
Аз бях планирана за приемане ден преди секциото.

# 211
  • София
Аз бях планирана за приемане ден преди секциото.

Благодаря за бързия отговор   bouquet И на мен ми се струва нормално един ден, затова се учудвам.

# 212
Като попитах докторката, която ще ми прави секциото, каза, поради нужните изследвания трябва да постъпя утре, на дали събота и неделя някой ще се занимава с мене да ми прави изследвания, също така трябва да уточня упойката с анестезиолога.. може би и заради това, че не съм от София, ако бях от там сигурно щях да постъпя ден преди секциото... каза, че мога ако желая събота и неделя да спя при някой близък в София, но за да не търпя скандалите на акушерките по добре да си седя там..  Confused

# 213
Не бе, душици....трябва да се усвоят едни пари от здравната каЦа, затова е цялото лежене в болница толкова рано. Винаги са изисквали един ден престой преди секциото, за да се направят изследванията, никога няма да си обясня действията и обясненията на някои доктори по държавните болници. Вземи си нещо да се занимаваш и лек престой ти пожелавам, дано мине времето по-бързо!

# 214
  • София
Не бе, душици....трябва да се усвоят едни пари от здравната каЦа, затова е цялото лежене в болница толкова рано. Винаги са изисквали един ден престой преди секциото, за да се направят изследванията, никога няма да си обясня действията и обясненията на някои доктори по държавните болници. Вземи си нещо да се занимаваш и лек престой ти пожелавам, дано мине времето по-бързо!

Колко да е лек 4 плюс 6-7 дни  Mr. Green

Илв, не знам дали е по-добре да си седиш, ще откачиш толкова време в болница.

# 215
Ако това с роднините можеш да го направиш, и аз горещо ти препоръчвам да се възползваш, защото след секциото така или иначе имаш престой и става мармалад.... Simple Smile
И, моля те, не давай на акушерките да ти скапват настроението, те може да са си такива по природа, но е безмислено някой да те нахоква за глупости. Свикнали са да се държат лошо, но дано с добра дума да се разбереш с тях. Ако пък не - всички си знаем... Simple Smile Успех, каквото и да стане!

# 216
Преди говорих с докторката, каза че мога да спя на друго място, но поради факта, че бебето ми го изкарват доста мъничко на ехографа, щели да ми правят записи сутрин и вечер за това да си седя по добре в болницата.. само се моля всичко да е наред, да минава по бързо., пък някак си ще ги изкарам тези дни, няма начин,,

# 217
  • София
Преди говорих с докторката, каза че мога да спя на друго място, но поради факта, че бебето ми го изкарват доста мъничко на ехографа, щели да ми правят записи сутрин и вечер за това да си седя по добре в болницата.. само се моля всичко да е наред, да минава по бързо., пък някак си ще ги изкарам тези дни, няма начин,,

Значи, все пак има смисъл да седиш там, стискай зъби и всичко ще е наред. Успех! 

# 218
Здравейте. Искам да разкажа моя опит с Майчин дом за да бъда полезна на други майки. Искрено препоръчвам да изберете проф. Николов да води вашето секцио, прекрасен човек и професионалист. Въпреки че аз бях с много проблеми всичко мина благополучно, той проследи последните седмици на бременността, викаше ме в родилна зала всяка седмица за запис на тоновете и направи всичко възможно да се чувствам максимално спокойна. Безкрайно сам благодарна и на доктор Бояджиев - анестезиолог, който постави упойката, въобще не го усетих, самата операция мина без неприятни усещания и след това много бързо се възстанових от упойката.
Приеха ме в деня на секциото в майчин дом, бях си направила предварително необходимите изследвания, както се бяхме разбрали с професора. Мисля че той така процедира с всичките си пациенти, освен ако не е абсолютно необходимо да се постъпи по-рано.
Не ми бяха необходими нито еднократни бикини, нито превръзки за бременни, там ти дават лигнин, а след това може да се снабдите с нощни превръзки - вършат работа. Снабдете се с памучно бяльо, по-свободно. Това от което наистина имах нужда е помпа за кърма. Престоят ми в реанимация беше около 15 часа, след това ме преведоха в следродилна клиника, където започнаха проблемите. Не знам как да посъветвам - дали да отидете на 7 или 12 етаж. Аз бях на 12 - уж по-добре, по-добри условия - дрън, дрън. Стаите не са нищо особено, поне леглата са с матрак, но са ниски и на мен поне в началото ми беше адски трудно да се изправям, защото много ме боляше от операцията. Не с всички майки беше така, но никой не знае колко ще го боли. На 12 етай бебетата са при вас. И аз си мислех че това е най-добре, че ще се гушкаме, ще я слагам на гърда, за да се мъчим да се кърмим, но.....Когато бебето ти заплаче и ти трябва да се изправиш, което ти отнема 3-4 мин, а бебето реве и никой не ти обръща внимание, това е кошмарно. Никоя акушерка не ти помага, уж трябва да сменят памперси на 3 часа, но имаше само една смяна, която го правеше. През останалото време за всичко се грижиш ти, в стаята няма и един стол на който да седнеш, никой не пускат на свиждане в самата стая, в началото колкото и да си подготвена за кърменето имаш нужда от съвет, от някой да ти помогне, но съвет от никой не получаваш. Момичето в моята стая имаше неблагоразумието да попита акушерката за втори път да и помогне, защото бебето не искаше да засуче, а отговорът беше - нали уж се правим на интелигентни, няма да повтаряме по няколко пъти, когато гърдите ми се подуха и ме боляха адски, имах неблагоразумието да споделя с акушерката - "ами цеди се бе моме, ама като не си доила овце откъде ще знаеш как". И други бисери.....Не знам дали за това удоволствие си заслужава да си плащаш по 42 лв на нощувка, не знам и дали причината за това беше че лежах в майчин дом по празниците, когато акушерките са сами и няма лекари и те си правят каквото си поискат, но едвам издържах до първия работен ден да ме види лекар и да ме изпише. Понякога си мисля, е щеше да е по-разумно да съм на 7 етаж - там ти носят бебето на 3 часа да го храниш, а през останалото време акушерките се грижат за него - така и ти, ако имаш по-трудно раждане можеш да се повъзстановиш, за да можеш пълноценно да се грижиш за бебчо като се приберете. А не като мен - прибрах се вкъщи със страшни боли в корема, гърба, ревяща и изнервена, почти не бях спала през нощите, защото бебето реве и ти го люшкаш. Добре че този кошмар наречен 12 етаж свърши. Това, че така е било при мен, не значи, че и при вас ще бъде така, но имайте едно наум

# 219
Благодарим Simple Smile да ти е живо и здраво ! Аз също си мисля за седми етаж .Както казваш докато си стъпим на краката и свикнем с бебо . Simple Smile

# 220
Проф. Николов е истински достоен човек и специалист! Жив и здрав да е!

# 221
Момичета, за успешно кърмене четете кърмаческия подфорум докато сте бременни, след като родите отидете на 12тия етаж и си кърмете бебенцата на поискване. Никоя акушерка не може да ви научи, ако нямате прочетеното предварително.

# 222
По-добре на 7ми етаж. Бебетата отивахме да си взимаме на всеки 3 часа за по 1 час хранене. За посещения в стаята не дават, но в коридора ММ идваше да види бебка и мен за малко.

# 223
Как е по-добре за него и за бебето му, всеки лично си решава.
Аз казвам, че за успешно кърмене този режим не е добър.

# 224
Разбира се, че всеки си решава. Какво толкова казах, че веднага се заяждаш?

Общи условия

Активация на акаунт