Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 643
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
имаме ЕООД регистрирано м.07.2013г., собственика се осигурява като СОЛ без да му се води възнаграждение. Има една единствена издадена фактура/ става въпрос за фирма извършваща услуги в довършително строителство- боя и декорации/ в м.07,2013 г., след това всеки месец съм подавала декларация по ДДС и Д1 за СОЛ. Приключих годината/ работя с микроинвест Делта и ТРЗ и ЛС/ и подадохме ГДД както и ГОД/взеха ни го пак в НАП щяли да го препратят/.
Въпроса ми е следният/ всъщност май са няколко/ : Трябва ли да публикувам ГФО и къде, докога е срока?
Има ли нещо, което съм пропуснала да свърша за да нямам разправии при евентуална проверка?
Трябва ли да заверявам някъде осигурителната книжка/ в НОИ например/
Ще съм много благодарна ако някой отдели време да ме посъветва не само за изброеното, но и за всичко което му се види , че съм пропуснала или объркала.

# 451
  • В един копнеж!
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам какъв процент горе-долу трябва да изплатим на физическо лице наето на граждански договор от нашата фирма, за да извърши определена услуга. ФЛ работи на постоянна работа, където се осигурява.
Питам тук, за да сверя информацията, която ми дадоха двама счетоводителя (и в която се съмнявам) - единият ми каза 33% от договорената сума  newsm78 ; другия ми изчисли по-малко от 10%  newsm78
Къде всъщност е истината?  newsm78
Благодаря предварително.

Laughing Вие си преценете. Аз такива номративни проценти не съм прилагала никога.  Договаряйте се! Но е по-добре да си направите сметката колко може му платите, за да може евентуално след това да се договаряте. Че така без ориентировъчна сума ще стане един пазарлък...

# 452
  • В един копнеж!
Здравейте,
имаме ЕООД регистрирано м.07.2013г., собственика се осигурява като СОЛ без да му се води възнаграждение. Има една единствена издадена фактура/ става въпрос за фирма извършваща услуги в довършително строителство- боя и декорации/ в м.07,2013 г., след това всеки месец съм подавала декларация по ДДС и Д1 за СОЛ. Приключих годината/ работя с микроинвест Делта и ТРЗ и ЛС/ и подадохме ГДД както и ГОД/взеха ни го пак в НАП щяли да го препратят/.
Въпроса ми е следният/ всъщност май са няколко/ : Трябва ли да публикувам ГФО и къде, докога е срока?- ГФО се подава в АВ до 30.06.14., най-късно.
Има ли нещо, което съм пропуснала да свърша за да нямам разправии при евентуална проверка?
Трябва ли да заверявам някъде осигурителната книжка/ в НОИ например/- Например, би било добре да го направите, за да спестите размотаване след това и въртене  Simple Smile
Ще съм много благодарна ако някой отдели време да ме посъветва не само за изброеното, но и за всичко което му се види , че съм пропуснала или объркала.

А годишната Д6 на СОЛ, няма ли да подадете?

# 453
Здравейте,
Въпроса ми е следният/ всъщност май са няколко/ : Трябва ли да публикувам ГФО и къде, докога е срока?- ГФО се подава в АВ до 30.06.14., най-късно.
Трябва ли да заверявам някъде осигурителната книжка/ в НОИ например/- Например, би било добре да го направите, за да спестите размотаване след това и въртене  Simple Smile

А годишната Д6 на СОЛ, няма ли да подадете?

Забравих да пиша, че и това съм свършила Simple Smile
Благодаря за отделеното време да  ми помогнете  bouquet

# 454
  • Бургас
Имам един спешен въпрос.

В сл.бел за ГД в т.3 пише ав.удържан данък 183.92, а после
3.1 0.00
3.2 0.00
3.3 42.47

Защо не е обща сума.

доходи са посочени само трето и четвърто тримесечие и би трябвало да е удържан само данъка за трето тримесечие,а именно 42.47.Възможно ли е да е удържан част от данъка  за четвърто тримесечие?

Разликата, която се получава не е  дължимия данък за четвърто тримесечие.

# 455
Да може да е удържан данък за четвъртото тримесечие-явно е така-или е неправилно попълнена т.3.

# 456
  • Бургас
Накрая се оказа, че е удържан за октомври и ноември, само за декември -не.Според мен трябваше да е посочено в следваща точка , че е удържан за четвърто тримесечие.Предполагам ако има някакъв проблем ще пишат писмо за корекция на сл.бележка.То при тях ще излиза от декларациите, но дали ще се обвърже всичко правилно.

# 457
  • София
Здравейте!

Мога ли да получа помощ относно данъчната декларация  Praynig

Миналата година на 1 юни ми беше последния работен ден, на място, където работих 7 месеца.
След това края на септември започнах платен стаж на ГД за 1 месец в една фирма, след като изтече стажа минаха 5 дни и подписахме ТД. В крайна сметка не се харесахме и напуснах по взаимно съгласие точно след 1 месец.

Можете ли да ми кажете кои от тези договори трябва да включа в данъчната си декларация и колко пари трябва да внеса заради гражданския договор, според който съм взела 500 лева?

# 458
От двете места ,където сте работили ще ви издадат или вече са ви издали служебни бележки,които ще опишете в годишната си данъчна декларация.И така ще разберете колко точно дължите.

# 459
  • Варна
Имам нужда от малко помощ за Бизнес навигатор Заплати - взимаме една фирма, която е работена на тази програма, и са ми изпратили архивен файл. Свалих от сайта им демо версията, обаче оттам нататък цък. Може ли който работи на нея, и има малко, време да ми помогне на лични? Едва ли от въпросното счетоводство ще са особено любезни да ми помогнат  Embarassed

# 460
Ние сме работили преди години с тях, сега нямаме абонамент и позлваме само архива, подобно на теб
Но им се обаждам понякога, още като се обадиш те питат коя фирма си, обясни им че ти трябва само за справки и мисля че ще ти помогнат. На мен ми преинсталираха компютъра и трябваше да се прехвърли програмата и архива, ами помогнах ами, нищо че не сме им клиент от 5-6 години поне
За любезни чак не са, но са ми помагали  Laughing

# 461
 Здравейте!

Имам въпрос.Баща иска да ползва неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години.Работи на ТД.Майката не е ползвала такъв отпуск до сега.За тези 6 месеца аз знам, че му се признава за тр.стаж и се внасят само здравни осигуровки.Детето е на 5г. и посещава държ.детска градина.Та питането ми е , нали няма пречка да се ползва отпуска и детето да продължи да посещава детската градина, тъй като тя не е на пълна държавна издръжка/все пак плащаме таксите/.Правилно ли разсъждавам?

# 462
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!

Имам въпрос.Баща иска да ползва неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години.Работи на ТД.Майката не е ползвала такъв отпуск до сега.За тези 6 месеца аз знам, че му се признава за тр.стаж и се внасят само здравни осигуровки.Детето е на 5г. и посещава държ.детска градина.Та питането ми е , нали няма пречка да се ползва отпуска и детето да продължи да посещава детската градина, тъй като тя не е на пълна държавна издръжка/все пак плащаме таксите/.Правилно ли разсъждавам?

Няма проблем бащата да ползва неплатен отпуск за гледане на дете до 8 год. възраст и детето да посещава детска градина.

# 463
Lady Brinne  Благодаря   bouquet

# 464
  • В един копнеж!
Здравейте, дами.
Може ли да се прави на коригирана декларация корекция?

Общи условия

Активация на акаунт