Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое е по-опасно за бременни жени - цигарите или никотиновите дъвки?
Какво е важно при кърменето и какви са предизвикателствата?
Каква е връзката между магнезия и млякото по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое е по-опасно за бременни жени - цигарите или никотиновите дъвки?
И двете, никотиновите дъвки и цигарите, са вредни по време на бременност. Цигарите ограничават кислорода на бебето и могат да доведат до спонтанен аборт или увреждания. Никотинът от никотиновите дъвки отива директно при бебето. Пушенето трябва да се избягва, тъй като представлява риск за здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какво е важно при кърменето и какви са предизвикателствата?
При кърменето е важно да се осигури правилно позициониране на бебето на гърдата, адекватна хидратация за майката и реакция на сигналите за глад на бебето. Предизвикателствата могат да включват проблеми със засукването, разранени зърна и необходимост от търпение и консултации с консултант по кърмене. Правилното кърмене при поискване е от съществено значение.
-
Каква е връзката между магнезия и млякото по време на бременност?
-
Какво включва прегледът при ЖК по здравна каса и необходимо ли е да посещавате и частни прегледи?
-
Какви са рисковете от тютюнопушене по време на бременност?

Събудих се със силно стягане ниско долу от което целия ми корем се втърди. Остана така няколко секунди и се поотпусна. А възможно ли е според вас стягането да се получи не долу, а примерно встрани, защото това май не е контракция, като ви слушам как го определяте, а точно заради такива оплаквания ми изписаха магнезия.

аз вкъщи леко съм пас за чистенето, нямам сили просто. За препарата, може да си сложиш маска докато пръскаш, предполагам.

това значи,че и ММ ще може да го усети най-накрая