Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 106
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
истинско ритниче не съм усетила

# 631
Аз също не съм усетила баш ритник а само мърдане

# 632
Здравейте мами.

Таткото много се зарадва на валентинката и още преди да си е прочел посланието ми вика "Ааа щом са сини значи ще си имаме момченце!"  Hug kiss
Аз пък получих една торба с целувки Simple Smile можел значи да измисля и романтични подаръци ММ  Two Hearts

Аз не само че спя като пън по цяла нощ, но и заспивам още на дивана към 22.00 часа и после само се местя в спалнята. Но пък през деня съм отпочинала за сметка на това.

mini_moni много лоша ситуация. В коя болница те приеха? Пак ли в Селена или в Кърджали? Пиши веднага като можеш и не се притеснявай всичко ще е наред  Hug

milevami ако ти е първа бременност е нормално. Може дори да не различиш усещането за бебето от обикновено къркорене на червата Simple Smile Аз лично онзи ден реших вече че това дето го усещам като съвсем лекичко потрепване е бебето. Спокойно много скоро ще започнем да усещаме ясни ритничета и няма да ни е гъдел Grinning

Честито на мамите разбрали пола Simple Smile

Аз сега приключвам работа и газ към гребната с мойта бременна юнска мама-приятелка на разходка Simple Smile

# 633
Момичета, вижте какво открих за коланите, а мислех, че всяка може просто да си купи и да носи:

Кой има нужда от колана
Ясно е, че точно през бременността не бива да експериментираш със здравето си. Това че други бъдещи майки носят колан, не означава, че автоматично и ти имаш нужда от такъв.
Специалните чорапогащи и колани за бременни се използват при определени показания:
•   Болка в гръбначния стълб (коланът отнема напрежението);
•   Опасност от спонтанен аборт, недоразвита шийка на матката;
•   Ниско положение на плода и слаби коремни мускули (коланът фиксира детето и не му позволява да слезе по-надолу, като същевременно подкрепя мускулатурата);
•   При наличие на разрез на матката от минало цезарово сечение или друга коремна операция;
•   Операция в коремната или тазовата област до половин година преди бременността;
•   При болки в кръста и изобщо в тазовата област;
•   При многоплодна бременност (тежестта на матката е по-голяма от обикновеното и натоварването върху органите и гръбначния стълб е извънредно);
Принципно, коланът се препоръчва между 22 и 30-та седмица. Но твоят акушер гинеколог може да удължи срока му на ползване в зависимост от специфичните ти оплаквания.
Допълнителната опора не е нужна на всяка бременна
Не бива да носиш колан ако бебето е с неправилно предлежание, защото той може да попречи на мъничето да заеме правилната позиция за раждане.

# 634
От вчера усещам нещо като пърфане на пеперудка в коремната област под пъпа - може би това са движенията на бебока. Наясно съм, че това не са газове, киселини или други подобни. За щастие нямам такива и ми е едно такова хубаво, весело, приповдигнато.

Казаха ми да не си пипам, галя корема, за да не се появят контракции. А преди съм си слагала ръцете ниско долу на корема, като съм усещала собствения си пулс.

ЗА КОЛАНИТЕ: Твърдо съм за тях, много добре прибират. Пробвах вече един XS в H&M, на супер цени са, засега ми стават, разтегливи са, но за по-нататък не знам. Иначе всички останали дрехи в магазина са странни - като за тип "солети с големи шкембенца"  newsm78. Предложете магазина за специалните дрехи в районите на Подуяне, Суха река, Хаджи Димитър и Левски. Благодаря ви!

# 635
Много ми е интересно как точно пърхат крилата на пеперуда, защото два пъти съм бременяла и винаги ми е било чудно като каже някоя мама: пърха като пеперуда. То си е чисто побутване ама хайде

# 636
Аз от 2 седмици усещам внезапно побутване над симфизата, а там черва няма.Бих го оприличила по-скоро на нещо като внезапно стягане и отпускане на мускул.Но си знам ,че е бебо,защото вече имам опит от дъщеря си.След няколко седмици започва истинското ритане Grinning

# 637
Мислих си, че съм усещала бебето ,като пърхане на пеперуда .Попитах доктора и той ми каза, че там дебелото ми черво правило завой ,Така че не съм усетила бебчето до сега и не знам какво точно трябва да усетя .Днес почувствах стягане и отпускане на корема ,но докато не си легнах не ме отпусна .Това ли са контракции понеже не ме боли а само стягане ?

# 638
Аз усещам точно съвсем леко побутване долу, примерно 4 пръста под пъпа,последвано от лека пулсация. 1ва бременност ми е,но съм решила,че това не може да се сбърка хаха

# 639
Аз усещам точно съвсем леко побутване долу, примерно 4 пръста под пъпа,последвано от лека пулсация. 1ва бременност ми е,но съм решила,че това не може да се сбърка хаха

и аз така го усещам. Първия път не бях сигурна но после имаше още 2 и вече знам бебко е!  newsm32
Обаче пеперудено не ми е в никакъв случай.

# 640
  • Пловдив
Аз нищо не усещам  Laughing

# 641
Здравейте мили мамчета да се похваля и аз  Embarassed. Вече минах ФМ и доки казе на 100% момче
 Heart Eyes. stork-boy ако може един за мен. Всичко с бебчо е наред, расте си според седмиците плацентата е предна и водите са идеални. Ох аз уж само 2-3 килца съм качила ама нали си имам доста и от преди това та сега направо на моменти си ми тежи . И доста си ми личи вечееее  preggo.
Направо тумбака се перчи пред мен . За ЖК аз си ходя за сега само по каса. Доки си ми е готин поне за сега / при него раждах и дъщеря си / и ми обяснява всичко и ме гледа всеки път на видеозона. Даже във вторник на прегледа имаше специално за бъдещата кака 30 минутно показване на бебо.
Вече съм набелязала какво ще пазарувам  Crazy. Леглото, кошче, количка разни атрибути и малко дрешки. За количката като гледам какви цени са само тия дето някои мами са показали иии  Crazy
Ама то всеки си знае и си прави сметката. Аз лично много държа специално да е с въртяща дръжка, че е супер удобна за мен. Просто ще ми е трудно да въртя коша.
Аз минах на магнези разтворим от 18 седмица заради мускулните свивания / в корема, краката , ръцете /. Бебо вече го усещам най-редовно  Grinning, големи шутове раздава.
На всички мами пожелавам спокойно и щастливо бременеене.

# 642
Момичета днес много се изплаших с това стягане на корема!
На прегледа доктора каза ,че съм имала контракции ,но като нямах болка не ми изписа нищо за тях!
Как се чувствате когато имате контракции?И при кой трябва да се търчи задължително на доктор?

# 643
На прегледа доктора каза ,че съм имала контракции ,но като нямах болка не ми изписа нищо за тях!
Как се чувствате когато имате контракции?И при кой трябва да се търчи задължително на доктор?

На мен един доктор ми каза че ако са повече от 6-7 на ден не е добре. Също ако са болезнени предполагам.

# 644

На мен един доктор ми каза че ако са повече от 6-7 на ден не е добре. Също ако са болезнени предполагам.

Стегна ме корема и докато не легнах не се отпусна !Болка нямах само стягане,но беше силно ,за да ме притесни така .За първи път ми се случва ,това дали е контракция?

Общи условия

Активация на акаунт