Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 096
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Mar_bella, загризя ме любопитството. Кой е този лекар? Не можеш ли да го смениш?

Илияна, аз съм с предна плацента. Единствено имам някакъв дискомфорт при прегледа с ехограф. Иде ми да се сгъна на две. И усещам бебетж вече от седмица и нещо, но може би защото не ми е първа бременност.

На мен май ми е притиснат някяк и пикочния мехур. Често съм с усещането, че ще се напишкам, но не както при цистит. Ами все едно някой ми е седнал на корема. И пишкам много бавно и без "налягане". Страшни обяснения.  Embarassed

Титанка, не бива да те притеснява размера на гърдите, нито дали има промяна в тях.  Peace

# 61
  • Бургас
Здравейте в новата тема!

За кърменето и подготовката на зърната - бях попаднала наскоро в блога на една многодетна майка и оттам ми хареса идеята да се подготвят зърната за кърмене с обилно мазане с вазелин или друг подходящ крем в последните седмици преди раждането. Мисля, че това ще се окаже полезно.
Аз не съм обтривала зърната с груба кърпа и донякъде съм склонна да мисля, че освен неприятна, тази процедура би могла бъде опасна и да предизвика контракции. Въпреки това след първоначалния стрес за зърната, след това съм кърмела без проблем.
Споделям мнението, че повечето неуспешно кърмели майки, не са били добре информирани или са получили лоши свети.

# 62
Lady April,

"И пишкам много бавно и без "налягане" - по-точно не бих могла да го обясня, така съм от началото, явно е от разместването на пикочния мехур вътре или притискане.

# 63
Sunny kiss за музиката-имаме право на до 90 децибела /при 90 децибела може да се увреди слуха на бебо. Иначе аз като ембрион съм ходила на концерти на Тина Търнър, на Щурците и на кой ли още не и си чувам екстра  Mr. Green По-скоро трябва да се внимава да няма бутане, но пък ти може да имаш предвид симфоничен оркестър.../даже наскоро имаше в София симфонични концерти за бебета Simple Smile/
И през ум не ми е минавало да ходя на симфоничен оркестър.  Mr. GreenАз харесвам една по-различна и хард музика, но явно ще се изпуснат таз годишните концерти.

# 64
Иванела83,

да - не е хубаво да ти бъркат, но това не се прави всеки път, а и вагиналният ехограф май е единственият начин да проверят шийката - да няма разкритие и да не е скъсена, което е много важно. А при мен в началото имаше кървене няколко пъти и 2 пъти отлепване, та, за това ме следят по-"изкъсо", рискът си беше налице. А самото бъркане все пак е внимателно.

За миенето на прозорци - ММ е доста зает, не мисля да го занимавам. Решила съм на пролет да си вземя един ваучер от сайтовете за колективно пазаруване, чиста работа ! Сигурно ще повторя и Юни месец преди раждането. Скоро имаше за 14 лв миене прозорци в жилище до 80 кв.м. - точно като нашето.

# 65
Откакто съм бременна не са ме преглеждали с вагинален, и всеки път ми мерят дължината на шийката!

# 66
  • Пловдив
Откакто съм бременна не са ме преглеждали с вагинален, и всеки път ми мерят дължината на шийката!
И мен не са ме преглеждали с вагинален  Simple Smile

# 67
  • Пловдив
Иванела83,

да - не е хубаво да ти бъркат, но това не се прави всеки път, а и вагиналният ехограф май е единственият начин да проверят шийката - да няма разкритие и да не е скъсена, което е много важно. А при мен в началото имаше кървене няколко пъти и 2 пъти отлепване, та, за това ме следят по-"изкъсо", рискът си беше налице. А самото бъркане все пак е внимателно.

За миенето на прозорци - ММ е доста зает, не мисля да го занимавам. Решила съм на пролет да си вземя един ваучер от сайтовете за колективно пазаруване, чиста работа ! Сигурно ще повторя и Юни месец преди раждането. Скоро имаше за 14 лв миене прозорци в жилище до 80 кв.м. - точно като нашето.

А дали има ваучери за цялостно почистване и в кой сайт ги търсиш.

# 68
Иванела,

да, аз също се оглеждам за ваучер за цялостно почистване, че съм на леглови режим. ММ освен че си ходи на работа, мнг се старае  и за домакинството, но все пак не е същото, а пък и на пролет, друго си е да се излъска всичко от до. Предполагам края на МаРТ, началото на Април месец ще пуснат такива ваучери, преди Великден. А пък вече с фирмата ще можем да се консултираме и разберем за Юни, Юли, че все пак да е прясно преди бебетата. Мисля, че ако в мрежата се пусне търсене за "агенция за почистване по домовеете" пак ще излезнат фирми.
Сайтът, от който аз съм си взимала различни ваучери, бая се чудих дали да го пиша, да не се счита като реклама, но в темите ни гъмжи от постове на най-различни сайтове, така че -  това е  Grabo.

# 69
  • София
не съм забелязала да ми "мерят шийката" досега, нито един от двата АГ, но специално ще попитам.  Rolling Eyes

не ме гледат с вагинален ехограф от приблизително края на 2 месец, понеже преди това беб не се вижда с коремен ехограф Peace

namiby честити розови панделки   bouquet

ToHu_ аз ходя на работа и ако се чувствам добре, смятам да си ходя до края, така беше и с дребния. както писах, смятам и да пътувам в командировка др. седмица Sunglasses но ако не се чувстваш добре, както пишеш, тежи ти и т.н. по-добре не си мъчи душата според мен Wink

# 70
  • Пловдив
Иванела,

да, аз също се оглеждам за ваучер за цялостно почистване, че съм на леглови режим. ММ освен че си ходи на работа, мнг се старае  и за домакинството, но все пак не е същото, а пък и на пролет, друго си е да се излъска всичко от до. Предполагам края на МаРТ, началото на Април месец ще пуснат такива ваучери, преди Великден. А пък вече с фирмата ще можем да се консултираме и разберем за Юни, Юли, че все пак да е прясно преди бебетата. Мисля, че ако в мрежата се пусне търсене за "агенция за почистване по домовеете" пак ще излезнат фирми.
Сайтът, от който аз съм си взимала различни ваучери, бая се чудих дали да го пиша, да не се счита като реклама, но в темите ни гъмжи от постове на най-различни сайтове, така че -  това е  Grabo.

А аз оставам сама от месец май почти докато родя така че не знам как ще се оправя и ще оглеждам за такава фирма да ми почисти целия апартамент Simple Smile

# 71
Да и аз знам, че може да се мери и с коремен. Мен от 3ти месец ме гледат само с коремен. И все пак ще го питам, още повече, че ми предстои пътуване със самолет и искам да знам дали всичко е наред.

За фирмите за почистване и офертите, най-много оферти на едно място има във vsichkioferti.bg

За работата: аз не бих издържала да седя сама по цял ден и затова се моля всичко да е наред до края и съответно да си ходя на работа, както правя и сега.

Lady April: Същата съм като теб с покочния мехур. Освен това с налягането нещо ми е сякаш притиснат и всеки път като се свия/наведа и ми се пишка. Обуя ли си обувките - бегом до WC  Simple Smile

# 72
Бива ли 8 страници за един ден! Simple Smile))
Изписали сте се! Ще наваксвам постепенно Simple Smile))
Леко бременеене!  preggo

# 73
Изписали сте пак света Simple Smile
За цигарите аз си позволявам по 2-3 на ден, който иска да ме съди, но според мен е каквото ти е драснато. Една приятелка с първата си бременност спря цигарите кафето и въобще се стараеше всичко да е здравословно и все пак малката се роди в 8/я месец. Втората не се пазеше грам и елате вижте малкия какъв е бандит. Не си мислете, че така се успокоявам, но винаги съм била на мнение, че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш Simple Smile
За кърменето съм твърдо за миналия път окончателно спрях цигарите началото на 8-я месец и ги почнах когато малката стана на година и 3 месеца и спрях да я кърмя
Относно чистенето, не ми е проблем, но с препаратите за баня не мога се справя само да ме лъхнат ми ми става лошо, но аз съм си така от време едно и за това от доста време ползва една фирма. Идват в нас на месец месец и половина и чистят всичко основно-прах прозорци баня, а аз през останалото време само поддържам и съм си много доволна, че хем мъ хванах лесното хем мъжо не се сърди за този разход

# 74
  • Пловдив
alek_stz,смела си,много си смела  Hug Ранното раждане не е единствения проблем,който може да се получи от цигари по време на бременност.Хубавото е,че поне ги спираш като кърмиш.И все пак щом тогава ги спираш значи можеш и сега  Wink

Общи условия

Активация на акаунт