Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 178
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Това с адресната беше шега, нооооо....знае ли чоеек утре как ще се събудя. София-Бургас 4часа път. Ето това прави финансовата криза, сметки без кръчмар

# 481
Мимето14, лъжем държавата ама като видя това http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/pomost-za-dete/ и се сетя за всички онези цигани, които си докарват един доста добър доход от 5-те си деца, а моето дори и тези 35лв няма да получи и избеснявам .... Не съм за тези 35лв, става въпрос за равноправие ....
Плащам си данъците и осигуровките .Така,че ако може, хич няма да я мисля държавата. newsm68

# 482
Е заради циганьорите много ме е яд, аз детски не получавам и няма и да получавам, защото дохода ми бил висок. А техния направо ми иде да .....

# 483
  • София
plesure не мисля, че изказването ми е некомпетентно и грубо и го цитирам от учебника си по Физиология на човешките заболявания

Gstroenteritis is usually caused by a rotavirus that infects achild's stomach and bowel. .....

Всъщност е некомпетентно и грубо, колкото и да цитираш. Това, че е на английски няма да го коментирам въобще. Много нафукано е така - ето ти учебника, но ако твоето дете вземе да дриска водичка и да се обезводнява пред очите ти, друга песен ще запееш. Пък после ще ти цитира някоя, че видиш ли, лоша ти била хигиената. smile3511

# 484
Момичета не с лошо, не си хабете нервите по форумите. Аз когато се издразня от човешката некомпетентност чеко казано, просто спирам да пиша по проблемния въпрос. Така хубаво си пишехме за помощи  Crazy

# 485
  • София
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 10 нови отговора.
леле какво правитеееее
то и аз се подмотах този следобед, ше ме бият колежките...  Blush
не се карайте, даже с ваксините днес минахме тънко, никой с никой не се скара май, да си остане така а Hug

Мимето14, лъжем държавата ама като видя това http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/pomost-za-dete/ и се сетя за всички онези цигани, които си докарват един доста добър доход от 5-те си деца, а моето дори и тези 35лв няма да получи и избеснявам .... Не съм за тези 35лв, става въпрос за равноправие ....
Плащам си данъците и осигуровките .Така,че ако може, хич няма да я мисля държавата. newsm68

мда, аз на тази тема мислех да се плюнча затова че системата ни е солидарна и че всъщност в един момент все някак "прецаканата държава" ще ти го върне - я с данък я с осигуровки я с по-малка пенсия, но се сетих че тия помощи идват не от нои. и все пак, тогава се връщам на поста на леа за това че заради такива, които не са "коректни" към системата, страдат и тия дето няма за какво. аз никога не съм взимала детски, няма и да взема, но въпроса е принципен - те са детски и аз имам дете...
майка ми си е взимала и за 2те деца а си е имала добър доход, но и нещата с братята не са стояли така....

# 486
Здравейте за днес,преди малко се връщам от консултация и съм бясна smile3515:
  -пред кабинета на доки имаше много хора,когато дойде моя ред прегледа продължи 7 мин. newsm12 .тегло,обиколка на корема,кръвно и с ехографа цитирам"Усещаш ли го вече? Не съм сигурна какво трябва да е усещането!
 Дай да го вида,а добре жив плод!
Това беше smile3511 ,ужассссссс нямам думи

# 487
Момичета не с лошо, не си хабете нервите по форумите. Аз когато се издразня от човешката некомпетентност чеко казано, просто спирам да пиша по проблемния въпрос. Така хубаво си пишехме за помощи  Crazy
Аз да си продължа с веселата тема Simple Smile
kalata2011 , вече проверих Simple Smile В Софийският най-евтината магистратура е 350лв най скъпата 750 Simple Smile

# 488
Е за това говорим Leaaa никой в крайна сметка не е казал, че трябва да се завърши(принципно). Пуснала съм на шпионите ми да ми кажат за другите помощи. За първо, второ дете Peace

# 489
plesure не мисля, че изказването ми е некомпетентно и грубо и го цитирам от учебника си по Физиология на човешките заболявания

Gstroenteritis is usually caused by a rotavirus that infects achild's stomach and bowel. .....

Всъщност е некомпетентно и грубо, колкото и да цитираш. Това, че е на английски няма да го коментирам въобще. Много нафукано е така - ето ти учебника, но ако твоето дете вземе да дриска водичка и да се обезводнява пред очите ти, друга песен ще запееш. Пък после ще ти цитира някоя, че видиш ли, лоша ти била хигиената. smile3511
Ти пък не се обиждай, никой не ти е казал че хигиената ти е лоша. Пише си го черно на бяло- можеш да се заразиш от водата в канализацията, най-често по детските площадки, в детски ясли и градини и прочие, от не-добре измити съдове и продукти. Малките деца не съблюдават толкова стриктно тези неща, нормално, а пък ти не си и с очи на гърба си, за да предотвратяваш всеки възможен риск.

# 490
  • Пловдив
Значи Категорично го заявявам това с Помощите-жената е получила за второ 2000, в Царево мисля че също беше някаква такава сума

Тази жена е взела държавната помощ за дете,ако е първо 250 лв+общинската помощ за раждане на дете,в случая 2000 лв.Някъде общините дават и по 5000 лв за раждане

Но двете помощи са различни и не трябва да се бъркат.В темата се пита за държавната,защото общинската всяка трябва да си я провери на място.Община Пловдив дава грънци за раждане  Laughing

# 491
  • София
bumble111, прекрасно и похвално е че четеш и се образоваш. Всеки човек знае, че след тоалетна си миеш ръцете, след като се прибереш у дома също и още не знам си колко пъти на ден, и че от мръсни ръце и плодове/зеленчуци може да те хване тъй известния чревен вирус или просто казано диария. Аз ти казвам, че ротавируса срещу който има тъй популярни и рекламирани и по телевизията ваксини (които се слагат на около 5-6 месец от раждането) за първи път се кара от бебета, които тепърва започват да пълзят - при тях "лоша хигиена" просто не може да има като понятие. Нормално и естествено е те да слагат всичко в устата си. Малкият го хвана на детската площадка, в това съм сигурна на 100%, някой му е пипнал някоя от играчките и от там се е тръгнало. Така е при бебетата, за които основно говорим тук. И да вметна, че при тях почти 100% е влизането в болница, тъй като малкото бебе не разбира, че за да не се обезводни трябва да пие вода => не можеш да го накараш на сила и много често се налага да го включат на система, диарията е неконтролируема (ние изхабявахме по 20-27 памперса на ден в болницата, като нормално наакани сме имали максимум по 4). Да не говорим, че всяка млада майка се паникьосва от най-малкото неразположение на детето си, да не говорим за висока Т съпроводена с повръщане и диария - които почти винаги вървят ръка за ръка.
Радвам се, че майчетата четат, но има и реална практика - това което споделям е от личен опит с ротавирус на бебе на 10 месеца.

# 492
  • София
И аз се замислям дали да не запиша още една магистратура  Laughing още повече,че в закона не е изрично казано,че си длъжен да си завършиш образованието Simple Smile
О моята кума преди 3 години записа като разбра че е бременна, и след като роди си взе помощите и не се е явявала на нито един изпит или лекция и след това никои не я е потърсил за нищо!
Е естествено че така лъжем държавата, но не ни оставят друг избор  Mr. Green На Магистратурата не е ли по скъп един семестър от бакалаварския?

абе да ти кажа с нашите буквално цигански истории ама хич не би ми било съвестно че лъжа държавата. Една циганка на 13-14 години може да вземи до 1100лв помощи от нашият с вас джоб МЕСЕЧНО. Така че тези майчински абсолютно сме си ги заслужили. Аз съм само "за" колкото се може повече майки да вземат такива.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 17:13 от plesure

# 493
  • София
Момичета, има цяла тема за майките студентки, ако искате може да погледнете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=765393.new#new Аз взех тези 2880 лв като родих Ади, завърших два семестъра и ми остана един. Сега като родя мисля да продължа и се надявам пак да я взема тази помощ. Не са я увеличавали или намалявали, толкова е от няколко години.

Колкото до майките от морския кра
й - знам го и аз това. Еднократната помощ е 2000 лв за община Несебър. Там знам със сигурност, но и другите може да са така. Обаче има изисквания да си жител от 5-6 години или да си омъжена за някой, който живее там от определено време. ХХАха, не си мислете, че и на мен не ми хрумна веднага да си сменя адресната регистрация hahaha hahaha И без това обожавам морето  Mr. Green Mr. Green

# 494
Ооо момичета моля ви само не се карайте. Тук сме сто и кусур момичета, всяка една от нас с различни възгледи и разбирания. Всяка е чела, чула и преживяла различно нещо. Трябва да се уважаваме. От тези спорове смисъл няма. В крайна сметка всяка една от нас сама ще прецени(заедно с бащата) какво да направи за детето си.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт