НВ-ВМХ, част 73

• 37 928
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • SA
ВивчеHug
Дано се вьзстанови човека от преживения инсулт!
За сьжаление аз сьщо нямам позитивен опит в убеждаването на роднини да променят храненето си. На човек не му ли светне в мозька сам да се заинтересува какво е добро за него, каквото и да му пееш, ще влиза от едното ухо и излиза през другото.
Вики, свекьр ти вероятно не прави на пук, а ми крьвната му захар напоследьк е нестабилна и това го тласка да яде сладки неща. Сьщото нещо е и моя свекьр. Според мьжа ми, той никога през живота си не е обичал сладки неща, а сега това му е любимата храна. Да не казвам какви количества вода изпива след това  ( дьржи си винаги чаша, или бутилка до него), сьответно и има често уриниране ( което обаче си обяснява с проблеми на простатата). А то си е диабет това, само дето не са му го доказали с подходящи изследвания. И понеже ведньж крьвната му захар на гладно била нормална и край - диабет нямал и нямало защо да не яде сладкиши.

# 616
  • София
Благодаря ви за подкрепата момичета!
Явно имах нужда да изплача някъде безсилието си...
прави сти, насила не става.

# 617
Kam- че Heart Eyes при положение, че постоянно му говорим за хляба и сладкото, а той при първа възможност и се хвали и подчертава как си бил подсладил. За мене си е баш напук. Аз ако съм, даже и да съм яла, ще го скрия и няма да дразня хората. Е без друго е в БГ вече, не епред очите ми, но всеки път дава отчет колко вафли е изял. А пък на свеки разсъжденията за нас колко попара сме изяли като малки и кви хубави сме станали не ги трая и 5мин. Абе дъртаците ми спират тока от всякъде, та сме ги оставили да правят каквото си искат, лошото е, че като се овапца положението и стягат куфарите за насам, понеже в БГ никой не им обръща внимание.

# 618
Абе дъртаците ми спират тока от всякъде, та сме ги оставили да правят каквото си искат,
много ме кефи израза, супер  Joy Joy Joy

# 619
Абе дъртаците ми спират тока от всякъде, та сме ги оставили да правят каквото си искат,
много ме кефи израза, супер  Joy Joy Joy

green Heart Eyesвдигат ти кръвното и без вино  bowuu. Ако някой има проблеми с ниско, пращам му наще образи. Работи безотказно.

# 620
Моето кръвно ММ ми го поддържа в норма /по принцип съм с ниско/ Joy

# 621
Днес в кварталния хранителен магазин станах свидетел на диалог между продавачката и една баба във връзка с високата им захар.Продавачката имала лоши резултати, но преди изследванията била на рожден ден на внучето и е яла от всичко, вкл.торта.Другата жена каза,че ако не е яла торта по-добри са щели да бъдат резултатите.Продавачката каза,че не може да се лишава от такива неща, един път се живее,няма да живеем с орлите...(веднъж внучето има рожден ден).После бабичката каза ,че по-добре е да имаш висока кръвна захар от колкото ниска.На пазара скоро се почуствала зле и едвам се освестила, можело да падне и никой да разбере какво й има и оттогава не излиза без пакетчета захар в джоба и го показа-захарта. Каза,че всеки ден си хапва по бонбонче,защото без тези неща не може...
Докато говореха, бяха твърдо убедени в правотата си.
Някак трудно ще е това да се изкорени, даже не знам дали е възможно...

# 622
  • SA
Зизу, ти на много сьдьржателен разговор си присьствала!
Цитат
Продавачката каза,че не може да се лишава от такива неща, един път се живее,няма да живеем с орлите...
Ми тьй де, кво е туй нещо, ама ха! Виж орлите как се лишават само от всичко и се мьчат на месо.  hahaha

# 623
Последното участие на Милко. Не, че нещо ново, ние си знаем, но може на някой да му е интересно. След 27-та минута някъде.
http://tv7.bg/%D0%A3%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7% … html#.Uw8uluN_u3l

И как са му изтрили името отдолу в описанието на предаването Confused

# 624
Да, аз случайно го хванах това предаване с Милко, че съм отпускарка малко...

Това с бабата и продавачката - ми не може да им се промени съзнанието, те на толкова години, тепърва да се променят ..не ми се вярва..

И в тази връзка, имам един колега, около 50 и няколко години...преди година и нещо имаше проблем със сърцето, и са го наплашили нещо докторята, та сега го гледам как не близва мазно, но за сметка на това всеки следобед яде вафли, кифли и др.подобни боклуци, и то с вярата, че се храни полезно, тоест немазно...Не че нещо ново това, напротив...масовият проблем...ама ми е тъжно такова...

А като правихме изследванията от трудовата медицина, и една колежка, която горе-долу знае как се храня, ме пита как ми бил холестерола...ми викам, като вашия...Очакваше вероятно моят да е до небесата висок, предвид мазното ми хранене сигурно....

# 625
Ами, аз донякъде ги разбирам бабите, че се страхуват от падането на захарта, то наистина може да бъде опасно или най-малкото неприятно... Да, но винаги в такива случаи се стремя да обясня, че захарта няма да пада, ако преди това не скача #2gunfire Така че номерът е да се предотвратяват скоковете, а това става с ограничаване на въглехидратите. А иначе ясно, че като им падне захарта, им трябват бонбони или бучки захар Rolling Eyes

Абе, кауза пердута са роднините често, за съжаление... И за баба ми съм разказвала. Тя е на 93, да е жива и здрава. От години обаче има проблеми с корема (дивертикулит) и живее на хляб, картофи и ориз основно, тук-там малко бяло пилешко месо, сиренце, малко кисело мляко, рядко варено яйце. Мазно са й забранили да яде. Да, но за сметка на това яде много хляб, бисквити, сладки, соленки, и то основно купешки ooooh! И се оплаква, че непрекъснато е гладна. Аз се опитах още отдавна да обясня, че този глад е от играещата кръвна захар и начинът да се избегне е да се ограничи тестеното и сладкото, но това е глас в пустиня... Последно май миналата година захарта й на гладно беше 6 или 6,1, т.е. точно на границата. Други изследвания не е правила. Не вярвам да е развила диабет, но явно й играе захарта, за да е непрекъснато гладна, но просто съм вдигнала ръце Embarassed

# 626
Шоки, ще те цитирам от твоя блог,харесва ми обяснението,но като че ли и то не помага:
Цитат
Ето моето извънредно просто обяснение за цялата бъркотия около инсулина, кръвната захар и диабет ІІ тип. Големият агробизнес наистина не го е грижа за вас. Това е просто бизнес. Фармацевтичната индустрия не се ръководи от любовта към живота. Ако беше така, лекарствата щяха да бъдат много по-евтини. Американската агенция за храните и лекарствата трябва да мисли за общественото здраве, но също така трябва да се съобразява да не настъпи корпоративните интереси, защото така стоят нещата, когато живеем в най-голямата икономика в света.

Отпечатайте това обяснение, залепете си го на хладилника, изпратете го на леля си. И забравете за макароните.

# 627
За жалост, на възрастните се обяснява трудно. Аз и за баба ми съм писала, за нея ядене без хляб, не е ядене. Пълна е точно като човек с ИР, а по едно време спорехме постоянно с нея за моите яйца (по 6-10 на ден), че то, холестерола, видиш ли. Опитах да обясня, че хлябът е много по-вреден за нивата на холестерола, и нА. Отговорът беше "да бе"...

# 628
Чета ви доста теми,почти се храня така (имам забежки,но хубавото е че нямам здравословни проблеми,а просто аз реших така),но не мога да си спомня да сте обсъждали каква е "цената" на това хранене.
Интересно ми е, някой пресмятал ли е разликата между:
1. "нормално" хранене в БГ - хляб,баници,тутманици,сладко,лютеница...
2. ВМ-НВХ - месо,яйца,зеленчуци,млечни
3. Вегетарианство - плодове,зеленчуци,ядки...

Надявам се да ми разбрахте идеята. Аз се храня с номер 2, когато не ми стигат финансите накрая на месеца се храня с номер 1, а с номер 3 (и подобни) не мога да изкарам,защото само с плодове и зеленчуци не мога да се наям.Нямам наблюдения колко пари се харчат така.

В бб-тийм четох как е евтино да се храниш с НВХ, с 10 лв на ден, да ама с хляб лютеница и салам ще изкараш с 2.50 на ден.

Какво мислите вие?Ще ми бъде интересно?

# 629
Има и евтини НВХ варианти
Не е задулжително дас е купуват най-скъпите меса, яйца, риби, зеленчуци
У нас храната за трима е около100лв на седмица, на тукашните цени
Над тази цена вече са разните глезотии на моите

Това видяхте ли го
http://freetheanimal.com/2010/07/the-china-study-smackdown-roundup.html

Темата за пил.хормони в клюто стигна очаквано до здрав.хранене и готвене
Такива бисери се пишат и то от интелигентни хора
Масово са промити хората на тази тема

Общи условия