НВ-ВМХ, част 73

• 37 931
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Joya и ние по бюфети не ходим, понеже аз имам някаква фобия, че ще се оповръщам и много ме е страх Embarassed. Баща ми тогава го заведохме като на атракция просто. Той точно риба и морски работи консумира на тоя бюфет само. Нищо друго. Но си оправда 6-те долара напълно. Той е поначало мръвкаджия на сладки и тестяни не налита. А неговата майка (баба ми) като се сетя как ядеше свинска мас от буркана директно с лъжицата. Беше скелет малко е да се каже – кожа и кости. Тя жената явно си е била на нашия режим без да знае.

# 601

Ей за това говоря аз днес цял ден:

Joy hahaha moresmile

# 602
  • София
Викче, хем смешно, хем мъчно ми стана от това, дето разправяш.
Особено ме впечатли разсъждението на колегата ти, който се е подготвил да умира на 50 ...

Момичета, моля за съвет  Praynig
Преди около седмица свекър ми получи поредният инсулт, който този път имаше повече поражения  Sad Днес го изписват от болницата и се прибира в къщи.
Говорих много на свекърва ми, да спре да купува маргарин, бисквитки, солетки, вафлички (той винаги има в нощното си шкафче разни "лакомства" и вечер като си легне да си гледа телевизия, си похапва, а е И диабетик  ooooh! ). Говорих да намалят хляба, захарта, да хапват повече месо, да мине на мас, дори по-евтино ще й излезе ... Мисля, че съм глас в пустиня, за съжаление ... Дадох книгата за холестерола, за пшеницата ... с надеждата да се пообразова сама, но не би, дори не ги отваря. Много ми е мъчно,защото сега свекър ми не е никак добре, не е много ориентиран и тази мъка да го гледа пада основно на нея, но сякаш вътрешно се съпротивлява срещу новостите, и някак напук набляга още повече на гадостите от типа на бутер тесто направено на баница със палмово сирене от 5 лв ...  Sad
Говоря да спре поне маргарина ... но не знам дали има смисъл само него да престане да купува, ако не се променят и доста други детайли. Вярно, че едно зло по-малко пак е по-добре от нищо, но като гледам пораженията върху свекър ми и ми се реве, чувствам се безсилна и направо отчаяна.

# 603
Вивиан, много съжалявам за бедата, която ви е сполетяла! Cry Ти си ги посъветвала твоите свекъри, и то съвсем правилно. Не знам какво повече можеш да направиш... Embarassed Дано да те послушат и поне нещо да изпълнят от това, което си им казала - или да спрат маргарина, или да махнат поне сладкото и тестеното. Може би биха били склонни да заменят белия хляб с пълнозърнест, но в такъв случай е най-добре сами да си го правят, защото на купешките пълнозърнести не знам дали може да се има вяра... Rolling Eyes Абе, поне сладкото да ограничат - вафличките и подобните боклуци, дори и да не направят друго...

# 604
  • София
Честно казано не знам дали изобщо има смисъл да приказвам повече, да не стане още по - напук да правят. Ама пък и да гледам безучастно как вдигат кръвно 200 и да мълча - не мога  ooooh!

# 605
И аз го гледам вуйчо ми, който е с диагноза диабет от 5 години, а още от преди това е хипертоник, как си яде и хляба, и плодовете, и тиквата, ама не по една хапчица, а в сериозни количества, и овесени ядки по една пълна паница на ден (нали били нискокалорични ooooh!), и го е страх да яде масло, месо и яйца ooooh! И ми е болно и мъчно, и съм говорила, и сега ми е трудно да се сдържам, но просто вече виждам, че няма смисъл - като му се скарам, ми става пък мъчно, че съм му се скарала Cry Много си го обичам, много интелигентен човек е, ама ето на ooooh! Баща ми също, макар че той е по-добре все пак де.

# 606
  • София
Тази сутрин гледах по БТВ в предаването "Духът на здравето" някакъв професор от университет в Канада, който даде интервю по повод някакво събитие или годишнина свързана с диабет тип 2, и който препоръча да се бяга от животинските мазнини, като най-сериозен враг, да се набляга много на движението, като най-добър приятел.
Друг пък наш виден лекар беше гост в студиото и препоръките бяха да се избягват мазнинит, които стоят твърди на стайна температура като мас, масло, сланина, животински мазнини, маргарин, кашкавал и сирене!!!,  както и белите отрови - захар, брашно и сол. (тук поне малко се доближава до истината). Да се ядели обезмаслени кашкавали и сирена ... защото иначе съдържали до 60% мазнини от животински произход, които са били бич за диабетика ...
И после някакви такива като мен, тръгнали да обясняват на мъж, роднини, някакви неща, коренно различни ... Директно отивам в графата "откачалка" и нещата са приключени ...

# 607
Именно, същото е положението и с моите обяснения Rolling Eyes Обяснявам, уж ме слушат, но току ми изтърсят някоя идиотщина, която някой казал ooooh! Например онзи ден баща ми заявява, че някой му казал, че ракията и доматите сваляли кръвната захар ooooh! (понеже за него това са двете най-хубави неща на света - ракията и доматите, та повярвал, естествено Rolling Eyes). Ами, казах му, че ако изяде едно парче торта и го придружи със салата от домати и ракия, те няма да му смъкнат захарта, която ще скочи от тортата Twisted Evil Преди време пък някаква продавачка на пазара му беше казала, че мъжът й, който бил диабетик, не вдигал захарта от мед, така че мед можело да се яде спокойно ooooh!

# 608
Ooo Вив, много неприятно това със свекър ти
Дано жена му ви послуша

А относно онези по ТВ, тези за мен са убийци съвсем буквално
С тези "съвети" вкарват в гроба милиони хора
Ужасно е именно хората, на които се доверяваме за здравето и живота ни, да злоупотребяват така
Знам, че основно системата е виновна, но все пак в днешно време инф. е навсякъде и лесно достъпна

За три години им се нагледах и наслушах на глупостите и самовлюбието
Взели са се за божества и са си повярвали
Лошото е, че обикновените хора са им жертва

Много сили ви пожелавам и дано човекът се възстанови напълно

Не знам как се храни сега
Но поне се опитайте да и втълпите, че силната супа е най-доброто за един болен
Да му редува телешка и пилешка, и да избягва картофите и ориза в тях за да не го запичата
Само с месо, лук и морков
И акосе налага, да ги пасира, за по-лесно хранене

# 609
Относно тези бюфети, на север ги имаше навсякъде за обяд
Иначе по училищата е точно такова сервирането, много деца точно там се нахранват добре, защото после знаят, че вкъщи ще има само "салам", макарони и кетчуп
Все пак мама и тате са взели яко кредити и пари за манджа няма
Тук столичаните почти нямат бюфети, обикновено има 3ястия обедно меню и само зеленчуков бюфет, което на мен ми е важно
А като кажа да не ми слагат картофите или ориза, понякога имам късмет да ми сложат повече от рибата или месото, защото обикновено е съвсем нюню, под 100гр

Иначе няхме веднъж на АИ, по-голяма гадост няма на света
Друго си е келнерът да пърха около теб, готвачът да те глези, да те изпращат и посрещат
Да си избереш сам храната и да я приготвят специално за теб

Онова АИ на Албена тогава ни излезе колкото ни излиза и престоя в гръцко, с хранене и пийване в таверните и спането
Но пък ми остави ужасно неприятен спомен, за разлика от гръцките спомени

# 610
  • София
О, Уасп, картофите и ориза да са им проблема ... нямаше проблем да имат  ooooh!
То транс мазнините в тях са нещо основно, барабар с обилни количества хляб и полуфабрикати, и евтини кайми, сирена, готови торти в пластмасови кутии и всякакви сухи супи и т.н.
Как да обясниш на един възрастен човек къде има маргарин примерно ... та той дори не може и да си представи къде го има, мисли само, че ако не купува кутията с маргарин и готово ...

А и аргумента, че ако нещо е вредно - ще го забранят ме убива просто.
Иди обяснявай ...

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 10:20 от Вивиан

# 611
И цигарите не са ги забранили, въпреки че е доказано, че рискът за куп заболявания, включително ракови, и не само на белия дроб, е повишен при пушачите Twisted Evil Този аргумент за липсата на забрана не важи. Crossing Arms

# 612
Да ги наплашиш с теория на конспирацията дали ще стане?
Един вид с тези храни се цели еди си какво
Напр всички да са вечно болни, зависими, лесни за манипулиране

Разбирам те напълно колко безпомощна се чувстваш
Аз нали се борих с вятърни мелници няколко години покрай майка ми
До последно се вярваше на онези, дето .... да не продължавам, че нямам мяра на думите
А все пак освен тях има и свестни лекари, колкото и да са малко все още

# 613
Оооо Вив съжалявам за случилото се  Praynig, дано човека се възстанови по-бързо. Такива и ние ги имаме в нас 2 броя. Тъпчат най- големите боклуци, че и на детето даваха като бяха тук. Свекъра и ние от оня свят го завърнахме, обаче сега колкото пъти ми лъсне на скайпа все почерпен  #2gunfire (  понеже виното вдигало кръвното). Пак някой се е изцепил по ТВ-та сигурно. Тия хора направо ще кажеш,че си живеят в някакъв техен си свят и другите не съществуват. Четат се тъпи вестници, гледат още по тъпи предавания и това е най- меродавното. И в нас ситуацията е повече от трагична и аз имам чувството, че напук се прави. Не е възможно цял живот да не си близвал сладко и сега изведнъж да ми се хвалиш колко кутии  #Crazy вафли Ния си изял #Cussing out. Нямам думи просто, но като ви слушам и вас и други познати трагедията е повсеместна.

# 614
То транс мазнините в тях са нещо основно, барабар с обилни количества хляб и полуфабрикати, и евтини кайми, сирена, готови торти в пластмасови кутии и всякакви сухи супи и т.н.
Гадост  Sick
Вив, много ми е тъжно описаното от теб. Но нали знаеш, насила добро не можеш да направиш никому  Confused

Общи условия

Активация на акаунт