Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 050
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • ГО
Елч, 1:1 с мен.
Нито веднъж гърдите ми не станаха на буци, не се напрегнаха, все едно празни мяхове Simple Smile

Подкрепям кърменето, радвам се на всички успели, искаше ми се и аз да кърмя, но...

В родилното имаше една мама, дето роди с мен, ей, щяха да й се пръснат гърдите от кърма, тя не ги бутва и искаше хапчета за спиране на кърмата. Всички й се чудеха, ама тя си решила, че не иска.
Такива са за упреци, не като нас, дето сме опитали всичко.

# 676
камъче, на мен ми се щеше да кажа, че никой не е за упрек.
просто това кърмене на всяка цена не трябва така да се преекспонира. има вскякакви случаи, не са само неискащите да кърмят. а с цялата агитация за кърменето се наражда психоза, ако не дай си боже не се получи. нямаме нужда от това! аз се чувствах наистина много зле психически от това, че имам физиологична причина, която ми пречи да кърмя. просто някак не е редно...

# 677
Елч до някъде си права, въпреки че го дават като улеснение и по добро за бебето, някак изкуствено се стресират майките които не могат да го правят.  Все пак и едно време не всяка родилка е имала и е можела  да кърми. Да улеснение е, да по евтино е, но като не става какво, да се ляга и да се умира ли? Има алтернативи и заместители. А и като гледам как започва да се говори за намаляване на майчинството, и за въвеждане на западния модел, където след 6тия месец те искат на работа, ще стане трудно да се кърми и захранва по късно.

# 678
Днес,аз бях поредната бъдеща мама,която посети Начев. Увеличихме с много малко дозата за всеки случай на л-тироксина и сега ще го пия по схема, иначе всичко е ок. Да ви питам нещо... Embarassed на излизане от кабинета, той ме попита зная ли вече пола,аз : "не" ; Начев : " тогава ще те лекуваме за момченце "  Laughing та : момченцата да не е да имат повече нужда от хормона или той ме базика  newsm78 

Благодаря на всички,които са се изказали по въпроса с майчинството и болничните,много ми е полезна тази информация, предполагам и на други. Иначе, да , под максималния осиг доход съм , но на 17.12.2012г. ми увеличаха заплатата почти двойно и може би трябва да се поинтересувам в счетоводството ни за повече подробности. Последен въпрос по тази тема : от 45те дни преди термина ли връщат 18 месеца назад или .... newsm78

За кърменето  #Crazy разчитам на информация изцяло на вас  Laughing
За количкките  Joy отново - изцяло на вас  Peace Може би по нататъка ще се включа разумно с мнения в тази област  Laughing

Радвам се много за всички с хубави резултати от фм и бхс  Hug

# 679
Момичета видях, че споменахте пушене и искам да питам има ли сред вас пушачки и как се справяте сега с не пушенето , че на мен ми е голям зор , сдържам се , но има моменти през деня когато ми иде да скоча на някои за една цигара и не ми харесва да ме обземат такива мисли Simple Smile

# 680
  • София
Не, не се обиждам за кърменето. И изобщо не съм човек на крайностите, за мен думата "на всяка цена" не съществува. НО, лично за себе си мисля, че можех да проявя още малко упоритост. Да, цедях се, но може би не достатъчно често. Слагах я на гърда, но не я държах с часове, тя заспиваше на 5-тата минута и нямаше събуждане. Sad Бързо свикна с шишето. Така и не се обърнах за помощ към консултант. Затова сега искам да се "поправя" и да проявя повече упоритост, да купя ел.помпа, да потърся консултант и т.н. и т.н. Ако не се получи- няма да е краят на света. Имам пример пред себе си- едно чудесно, калено, неболедувало, нормално тежащо дете, хапващо с апетит, премахнало самичко нощното си хранене след 40-тия ден (понеже казват, че адаптираните млека "пристрастяват"- е, ние ползвахме "Lactana Bio" и не се пристрасти), и изобщо- мисля, че и от нея ще излезе човек.  Mr. Green

Съжалявам, че се отнесох. Но и аз не съм съгласна да се насажда чувство за вина и малоценност на не-кърмещите майки. Невинаги това е техен избор...

На курсове за родители няма да ходя. Хем нямам време, хем имам тренинг, хем си имаме и татко- педиатър. Абе- мечта.  Laughing

# 681
Джули и моята заспиваше на 5тата минута в началото, то не беше щипане мачкане и каквото се сетиш(беа грубости и болка разбира се), че да я накарам да продължи да сучи. Но после с времето си се научи да си сучи до ситост Grinning Подкрепят те изцяло да това, че имаш желание пак да опиташ Grinning

Martiito преди да забременея припалвах по 1-2 на ден, но сега категорично не. Не съм страстен пушач и не ми липса, но съм 100% против пушенето на бременни и кърмещи. Няма положителни резултати от това, мога(а предполагам и ти самата) само негативи да ти посоча,за това се въздържай максимално Grinning

# 682
Martiito, незнам в коч г.с., но при мен се случи така: в началото и аз си мислих,че нямат спиране. Веднага като разбрах за бременността минах на най-слабите и ги намалих на по 3 на ден. Но това продължи за доста кратко, тъй като около 6/7 г.с. една седмица има страшно гадене и неисках и да погледна цигара....та после гаденето мина, чух сърчицето няколко пъти и повече и не запалих  Peace Сега, нямам никакъв проблем дори ММ като пуши ...
Имам приятелки,които си пушеха до края по една на ден. Всеки си преценя. За мое щастие, веднага успях да мина към непушачките  Wink трудно,лесно, не бих и взела друго решение никога  Peace

# 683
Martiito, незнам в коч г.с., но при мен се случи така: в началото и аз си мислих,че нямат спиране. Веднага като разбрах за бременността минах на най-слабите и ги намалих на по 3 на ден. Но това продължи за доста кратко, тъй като около 6/7 г.с. една седмица има страшно гадене и неисках и да погледна цигара....та после гаденето мина, чух сърчицето няколко пъти и повече и не запалих  Peace Сега, нямам никакъв проблем дори ММ като пуши ...
Имам приятелки,които си пушеха до края по една на ден. Всеки си преценя. За мое щастие, веднага успях да мина към непушачките  Wink трудно,лесно, не бих и взела друго решение никога  Peace

Ами в 11г.с. и имах малак период от около 4 седмици в които ми беше гадно и ми се гадеше, но сега съм ок , но пак ми се припуши. Знам , че не трябва и се сдържам общо взето, но много се притеснявам, че имам моменти в които за нищо друго не мисля и ми се ще да мисля, че ще отшуми  с времето, за първи път спирам цигарите от както сам се научила и никога не съм вярвала, че ще ми е толкова трудно психически. Иначе съм твърдо решила да не пуша , но не знам как да избягам от желанието

# 684
На курсове за родители няма да ходя. Хем нямам време, хем имам тренинг, хем си имаме и татко- педиатър. Абе- мечта.  Laughing

Е ти си уцелила тото с този татко Simple Smile

Ох момичета побъркахте ме с това кърмене и много ме наплашихте. Гърди като буци, непременно кърмене, особено за гърди с кисти Sad Е аз имам такива и сега се уплаших и то доста  Cry Винаги съм искала да кърмя, майка ми ми е казвала дано да съм се метнала на баща ми на родата, защото и баба ми и леля ми са кърмили доста и са имали кърма. а мама милата не успявала да ни кърми, а е имала голямо желание. Сестра ми е с големииии бомби Simple Smile и милата успя да кърми племенника само един или два месеца. Тя толкова малко кърма даваше, ама не разбираше, мъничкия глас не надаваше че е гладничък Sad Толкова кротичко бебенце беше, все едно нямаше в къщи бебе Simple Smile Изписаха го 3,500 и след един месец на контролния преглед беше 3,600, гладен седи, и не реве, абе бебенце мечта беше, само дето седя месец и нещо все гладничък  Simple Smile Но като мина на адаптирано мляко стана като надуван, за един месец беше налял доста и то в бузките най-вече Simple Smile Исках да ви питам, от къде се намират такива консултантки за кърмене? Чувала съм че в някой болници, акушерките те учат как се кърми, какво да правиш, как да се изцеждаш. Кумата като роди в Щерев, и никой нищо не й е казал. Срещала съм както има обучение за родители, така и за кърмене. Някоя от вас да е посещавала такива курсове?

Относно пушенето, не пуша вече трети месец, а и преди не бях много страстен пушач, по три цигари максимум пет на ден Simple Smile Сега не ме изкушава, даже ме дразни, повдига ми се и ме души Simple Smile Искам и като родя, живот и здраве, да не ги почвам Simple Smile

# 685

Относно пушенето, не пуша вече трети месец, а и преди не бях много страстен пушач, по три цигари максимум пет на ден Simple Smile Сега не ме изкушава, даже ме дразни, повдига ми се и ме души Simple Smile Искам и като родя, живот и здраве, да не ги почвам Simple Smile

Сигурно звучи глупаво , но ми се ще и на мен да ми повдигаше и да ме душеше , поне от самосебеси да се откажех , а не с мъки.......

# 686
Марти покрай бременността забраних и на моя да пали в нас, като ни няма мен и детето, че имаше навик да го прави, докато съм на работа/градина. И той реши да ги откаже, има воля, но покрай работата му доста му се припалва. За това започна да си купува лукчета, и всякакви такива дребни лакомства и като усети пристъп да ги ползва Grinning Може да опиташ и ти с нещо подобно за занимавка, защото повече е навик, от колкото нужда Hug

Цвети спокойно, не го мисли от сега, като дойде ще се справиш  bouquet

# 687
Исках да ви питам, от къде се намират такива консултантки за кърмене?

Аз много информация съм получила от консултантите на Ла лече Лига, даже по едно време се бях ентусиазирала да ставам и аз консултант, ама нещо се замотах...Може и да е рано, но ако решиш ето тук чети: http://www.bg-mamma.com/?board=8.0 имат и страхотна библиотека Simple Smile   bouquet

# 688
Към момичетата с проблеми с щитовидната - извинявам се, че така набързо се включвам, но искам съвет. Излязоха ми резултатите, така както ме посъветвахте след Рамус си ги пуснах в Ендокринологията. TSH 1,6, a в същото време FT4 7,9 .

ra_iv, аз също мисля, че все пак трябва да ги види доктор, но на мен днес ми казаха, че щом ТСХ е далеч от 2 (моето в момента е 1.3 и съм в четвърти месец), няма проблем, че ФТ4 ми е ниско (13 и нещо, в лабораторията, в която го изследвах, долната граница е 11).

Днес,аз бях поредната бъдеща мама,която посети Начев. Увеличихме с много малко дозата за всеки случай на л-тироксина и сега ще го пия по схема, иначе всичко е ок. Да ви питам нещо... Embarassed на излизане от кабинета, той ме попита зная ли вече пола,аз : "не" ; Начев : " тогава ще те лекуваме за момченце "  Laughing та : момченцата да не е да имат повече нужда от хормона или той ме базика  newsm78 
Последен въпрос по тази тема : от 45те дни преди термина ли връщат 18 месеца назад или ....

Йоана, и аз днес ходих при Начев - за първи път. Гледа ми всички изследвания назад и каза, че не е убеден, че е трябвало да започна Л-тироксин. Щом съм го започнала обаче, не мога да го спра, защото ако го спра, трябва да не го пия 45 дни и да правим контрола на ТСХ и ФТ4 и ако тогава се окаже, че организмът ми се нуждае от него, бебето вече ще е увредено. Каза, че ако било момиченце, по-добре, но при момченце щяло по-лошо да се отрази. В крайна сметка каза "по-добре  безвредно лечение, отколкото без лечение" - аз съм само на 25мг.
За 45-дневния болничен - взимат се последните цели 18-месеца - в смисъл ако той ти започва напр. на 18.07 се взима дохода до юни включително.

# 689
Каза, че ако било момиченце, по-добре, но при момченце щяло по-лошо да се отрази. В крайна сметка каза "по-добре  безвредно лечение, отколкото без лечение" - аз съм само на 25мг.

Интересно защо ако е момиченце, при положение, че момичетата/жените по-често боледуват от Хашимото/хипотиреоидизъм  newsm78

Не ми стана ясно и какво означава "по-добре  безвредно лечение, отколкото без лечение", в смисъл, че приема на хормона от теб е по-добре от това да не приемаш нищо ли?

Общи условия

Активация на акаунт