Отговори
# 15
  • Майничка
"Каролина решава да увековечи позорния акт за учителката и качва в профила си във Фейсбук видеоклипче, направено с телефона й".

Този момент ми е повратен в симпатиите към "горкото тормозено завалийче".

# 16
  • София
Какво значи, че си нарочват дете? За какво го нарочват? Защото има кафяви очи, а не зелени, защото е със син пуловер, а не с розов? За да нарочиш някого за нещо, то си има причина и тя далеч не е защото ей така си решил.

# 17
За кошчето и последвалото клипче съм съгласна, че е тъпо и заслужава наказание.
Коментирам едиствено храненето, което понякога наистина е задължително. А коментарите относно майката на въпросното момиче са под всякаква критика. Страшна учителка, няма що.

# 18
Какво значи, че си нарочват дете? За какво го нарочват? Защото има кафяви очи, а не зелени, защото е със син пуловер, а не с розов? За да нарочиш някого за нещо, то си има причина и тя далеч не е защото ей така си решил.

Ами мен лично една учителка хич не ме харесваше, защото вместо да влизам в часовете й и да слушам за сина й и дъщеря й влизах в часовете по български и математика. На проекта ми в края на годината ми смъкна оценката с една единица, въпреки че работата ми беше същата като на останалите.
Бях на самостоятелно обучение.

# 19
"Каролина решава да увековечи позорния акт за учителката и качва в профила си във Фейсбук видеоклипче, направено с телефона й".

Завалийчето може да е благодарно, че не съм му родител. За учител нищо не казвам.

# 20

Завалийчето може да е благодарно, че не съм му родител. За учител нищо не казвам.

Тя да е благодарна, че живее на "либерално" място, защото има места, където вече щеше да се обяснява на съдията.
Какъвто и да е повода, не оправдава подобен отговор.

# 21
Тук също може да бъде подведена под отговорност за хулиганство.
Дори съм изненадана, че още не е.

И все пак защо се случва това?

# 22

+ 1.

Опитвам се да си представя как едновременно можеш да нахлупиш кошче на главата на учителката и в същото време да снимаш клип.  Девойката е явно достатъчно изобретателна и сръчна. Или се е уговорила по време на часа с някого от класа да увековечи вендетата й. Което говори за добра комуникативност, способност да убеждава и организира и да довежда до успешен край замисленото. Все полезни за живота качества. А за какво й е някаква си там тъпа химия.

# 23
  • София
Ами мен лично една учителка хич не ме харесваше, защото вместо да влизам в часовете й и да слушам за сина й и дъщеря й влизах в часовете по български и математика. На проекта ми в края на годината ми смъкна оценката с една единица, въпреки че работата ми беше същата като на останалите.
Бях на самостоятелно обучение.

Не съм запозната със системата за самостоятелно обучение, но щом си ходила в други часове, значи си показвала тенденциозно неуважение към нея и към предмета ѝ. НООО, абсолютно съм съгласна, че оценката за знания и оценката за поведение са две абсолютно отделни неща. Ученикът може да е гений бунтар, а може и да е кротък и посредствен, но това няма как да се отрази в бележника му. За съжаление, няма вече никакъв правилник за дисциплина или някакви санкции, произтичащи от неспазването му и учителите са принудени да действат по единствения възможен начин - чрез оценки, което и аз не одобрявам, но ги разбирам до голяма степен.

# 24
Неуместна постъпка от страна на момичето, то определено заслужава наказание. Да нахлупваш кошчета на главите на хората не е начина да си разрешаваш конфликтите.
Но и за моята майка една моя бивша учителка направи коментар и сега като си спомням тогавашните ми емоции, то добре, че е нямало кошчета до мен. Да унижава мен - преживявах и си ревях следобед у нас, да ми занижава оценките - минаваше ми, ама да дава мнение за моята майка и каква била определено не и влизаше в длъжностната характеристика. И не, не ме беше нарочила заради кафявите ми очи, а защото отказах да участвам в извънкласна дейност, която тя водеше и това явно беше проблем за нея. Така че, заради нещо дребно и минало, определено учител може да започне да тормози ученик. А да обиждаш нечии родители, според мен, както и нахлупването на кошчета, е признак на лошо възпитание.
Колкото до изпитването - вярно, че ученичка няма право да държи сметка на учител, защото иска да я изпитва, обаче на всеки човек би му било ясно, че тоно точно това изпитване е предизвикано тъкмо от ядосаната учителка и е точно наказание за яденето в час. Излишно е да се споменава, че няма да е зле да бъде измислена адекватна система за наказание, защото писането на двойки и тройки определено не е такава.
Не оправдавам постъпката на момичето, нека бъде наказана, нека бъде направена проверка на цялостната ситуация.

# 25
А коментарите относно майката на въпросното момиче са под всякаква критика. Страшна учителка, няма що.
Коментарът, че майката не я е възпитала добре, ми се струва, че отговаря на истината. Друг е въпросът дали е трябвало да го казва.
Искрено се надвам да има последици за момичето и в българските училища да спре да се гледа на вандалските прояви като на най-нормалното нещо.

# 26
  • София
Част от пишещите тук се поставят на мястото на девойчето, което горкото, искало да закусва по време на час и да не бъде изпитвано, макар и да са наясно, че едно училище не може да работи нормално ако няма правила.
Сега обаче да се поставят на мястото на учителката и да си представят как биха се чувствали ако една разбесняла се тийнейджърка им нахлупи кошчето за боклук на главата, заснеме това и после пусне "геройството" си в интернет.

# 27
  • Costa Rica
Реакцията на зам-директорката ме потресе повече ooooh!

# 28
Искрено се надвам да има последици за момичето и в българските училища да спре да се гледа на вандалските прояви като на най-нормалното нещо.

Не ми се вярва да има някакви особени последици за момичето. Откак училищата имат делегирани бюджети и получават пари според броя на учениците си, то всеки ученик се пази като върховна скъпоценност - не се наказва с изключване, дори и да е направил невъобразими дивотии, не му се оставят двойки за годината, защото ако повтаря, училището не получава за него финансиране. По този начин учителите са натискани от директорите да си затварят очите и да не пишат ниски оценки, да не оставят ученици дори на лятна работа, камо ли да повтарят годината, заради негово величество ДЕЛЕГИРАНИЯ БЮДЖЕТ.

Учениците знаят това и от нищо не им пука, знаят, че те са факторът, който формира заплатите на даскалите. В този смисъл даскал може да изхвърчи от училище по всяко време (примери бол), но ученик - изключено!

# 29
Глупости на търкалета е обяснението със закуската на момичето.Какво е това заболяване, което налага да си дояждаш в час?!Ясно като бял ден е, че някой й е казал какво точно да каже, за да предизвика съчувствие.

Общи условия

Активация на акаунт