Отговори
# 45
Като се замисля въпреки , че ме възмущават истерични учители ,
които си изкарват нервите върху  децата,
много по опасно е агресията срещу учителите .
Трябва да има наказание .Иначе толкова по зле за нас .
Агресията ще се разраства все повече ако я оправдаваме.

# 46
Какво значи, че си нарочват дете? За какво го нарочват? Защото има кафяви очи, а не зелени, защото е със син пуловер, а не с розов? За да нарочиш някого за нещо, то си има причина и тя далеч не е защото ей така си решил.

Мен ме нарочи една учителка по Биология, защото съм с червена коса. Мислеше, че се боядисвам и ме скъсваше от изпитване, направо ми направи живота ад. Чак като завърших беше срещнала майка ми и подигравателно беше казала за "боядисването", та разбрала, че нищо подобно не съм правила. Имам кошмарни спомени.

По темата - такива неща винаги е имало. При нас шамари съм виждала от ученик на учител, но и други е имало. Наказание за ученичката, включително за снимането в училище.

# 47
  • Costa Rica
Делфина, "защо точно мен", имах предвид, че девойката е питала защо точно нея ще я изпитват  Peace
Това го разбрах. Не би трябвало изобщо да се задава подобен въпрос. Все още учителят решава кого и кога ще изпитва.

Аз говорех за случаи, в които се налага детето да си извади закуската в час, или да излезе до лавката да си купи нещо. Обикновено реакцията е "Аааа, как той/тя може да излезе по средата на часа, искам и аз пък!!!" Сядаме, говорим, обясняваме. Децата не са тъпички, разбират.

В конкретния случай едва ли е така.

Нищо, ама абсолютно нищичко не оправдава кифлето. Ако е имало конфликт, той не се решава с кошче за боклук.

# 48
Да, ясно, разбрах те.  Hug

# 49
  • Costa Rica
Вчера покрай тази новина си припомних нещо уникално:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3048597

# 50
  • София
За мен цялата сценка е имала предистория. Не мисля, че учител безпричинно би си изпуснал нервите по адрес на нечий родител, ако не е имало и предходни търкания. А девойката очевидно е била подготвена, щом се е стигнало до заснемане на театрото. Лошото е, че на учителката ще й скъсат шортите от обяснения, а на девойката най-вероятно нищо няма да й се случи.
Завършила съм преди малко по-малко от 20 години, но по мое време на никого нямаше и през ум да му мине да се държи по такъв начин. До ден днешен помня наша много възрастна учителка по история, едно много нисичко и дребно бабе, което не даваше да шукнем в клас, дори да шумим с тетрадките. И ни пъдеше, и ни пишеше двойки, но много я обичахме. Били горен курс, как се оправяше тази жена с нас, до ден днешен се чудя.

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 19:56 от милинка

# 51
"Девойчето" вместо да снима как изтръсква кошчето над главата на преподавателката, да беше снимало предполагаемият от месеци тормоз и нецензурни думи на учителката. Ама едва ли такова нещо е имало.

# 52
Щом ученичката й е било неприятно да я изпитат, значи не е била подготвена. Колко да й пишат, три и една втора ли? Пък ии тук имаме показанията само на едната страна, следованелно не можем да отсъдим.
Нова е предварително обмислено деяние, само не ми стана ясно как хем е нахлузвала кошчето, хем е снимаа с телефона си.

# 53
Според мен някой друг е снимал. Не виждам как ще направи и двете неща едновременно.

# 54
  • Варна
Девойката хич даже не съжалява за постъпката си! Confused

Което и мен ме навежда на мисълта, че е планирана, а не импулсивна.

# 55
  • Ямбол
Те постоянно ядат и постоянно са гладни.
Много ме съмнява, че приема лекарства, а ако е било толкова важно яденето, е можела да го довърши в коридора, където е била поканена да излезе, не в час.
Не знам как е писана двойката и последвалата реакция, но по описаното, ученичката е с очевидно слабо възпитание, характерно за така наречените кифли.

# 56
Даже потомствена кифла, кръстена на два американсщи щата.

# 57
  • SA
Нормално вьзпитан човек, достигнал до 15-16 годишна вьзраст, за мен не е нормално да разрешава споровете си с изсипване на боклук от кошчета.
Кифла, вафла... не зная как е правилно да се нарече. За мен си е момиче с лошо вьзпитание и ниска класа.

# 58
Имала съм учители в гимназията, както и преподаватели в университета, които си нарочват някого и се опитват "да го заковат". Наистина е трудно за ученика, но трябва да си по-подготвен и да не позволяваш да те хванат неподготвен.
Относно постъпката на момичето - показва ниска култура и възпитание. С всички социални мрежи, с интернет, новини и пр., държавата ни и младото поколение вървят бавно и сигурно към упадък, за съжаление Sad

# 59
Фактът, че учи в това училище след осми клас, е красноречив - в неголемия Благоевград има две езикови училища, математическа гимназия, хуманитарна гимназия, добър икономически техникум и т.н. В СОУ-тата остават много малко ученици с някакви амбиции и желание за учене.
Ще потърся допълнителна информация за учителката, но не съм сигурна, че тя има вина за ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт