Отговори
# 60
Абсолютно съм съгласна с Ана2 това училище не се слави с кой знае какво име,  но не мисля, че сте прави да нападате учителката, самата ученичка казва, че яла по време на час. Т.к. работя в сферата на образованието, ще ви кажа, че е забранено да се яде вътре в сградата на училищата, защото плъзват хлебарки, мишки и тем подобни гадини, тя обаче много била гладна, че сигурно 20мин междучасието не са й стигнали, моля ви се. А аз не съм чула ученик да не твърди, че учителката се заяжда с него, ако не е много добър по еди - кой си предмет  Peace Учителката е била безсилна, нищо не може да направи срещу ученичката, която си яде срещу нея, затова е казала, че ще я изпита. След като въпросната е отказала, естествено, че ще й пише двойка, вие какво очаквате, да и пише 6-ца??? Ооо, а по въпроса конкретно, ученичката е за наказание, ако всеки напада така учителите, то жив учител няма да остане Peace

# 61
  • Куциндрел
Когато аз бях ученичка, даже и най-големия хулиган в училище не си е позволявал такова действие, което е описано в статията.
Да му мислят родителите, те са тези, които трябва да обяснят на щерка си, че това не се прави, а ако направи такова нещо, има наказание.
Всеки е имал добри и лоши училите. Има доста учители, които имат предпочитания. Повечето учители не харесват децата, които не учат и се държат предизвикателно.

Кой от вас би се гордял, ако детето му захлупи с кошче за боклук учителя си?

# 62
И двете да виновни в случая, според мен. За жалост 80% от учителите и учениците в днешно време ,въобще не знаят, какво правят в училище.И ние сме имали, чслучеи на пререкания с учителки. В единия случей една  от учителките , постоянно ни псуваше и ни замеряше с вилици, лъжици и всякаква посуда от часовете по сервиране  #Crazy Направихме клипчета и ги занесохме до директора и бяхме събрали подписка от родители и ученици , че не желаем тази жена да ни преподава, резултат- никакъв.Обясниха ни , че жената е вече изкукала , да не сме влизали в пререкания с нев и това е. Е ние какво сме виновни, че някой не е наред с нервите. newsm78 Имах и една учителка, която много ме намрази явно след въпрос , който имаше връзка с прдмета и тя не можа да ми отговори. Аз бях потресена, защото това е от материала , който бяхме учили предната седмица.Но тя ни преподаваше, акто отвори уикипедия и ни остави да преписваме., а като и зададеш въпрос млъква ,като риба.И говорих с класната ми по въпроса , че след този случей ми понижава оценките и бъквално , акто зададе въпрос а аз отговоря се прави , че не ме чува и почва "Хайде, никой ли не се сеща?". Резултатъ беше, че учителката си ме привика и директно ми каза , ако не ми е приятно в часовете и да не влизам и че като съм изкарала 2ка на матурата, (беше ми важен предмет за кандидатстване) аз ще съм си виновна. Аз спрях да влизам в часовете и имах най-високата оценка на тази амтура от целия клас. Образованието ни е под всякаква критика, за жалост и когато има конфликт учител- ученик, никой не прави нищо по въпроса и трябва да е стигне до някакви ескалации акто тази , за да се обърне внимание. Много тъжно.... ooooh! ooooh!

# 63
  • гр. Шумен
Абсолютно кифленска проява. Я си е представете момата след някоя и друга година касиерка в голям хранителен магазин например и точно в пиковия час, когато се е натрупала опашка да реши, че й се яде закуска. И да си дъвче спокойно, докато хората чакат с колички и кошници. Има някакво чувство в тия лапетии, че всичко им е позволено и могат да си правят каквото си поискат. При нас във фабриката имахме такъв случай - ученици бяха надрали с пирон готово бюро, частна поръчка. Жалко, че нямаше механизъм да ги накараш сами да го направят - от размятането на 50 килограмовите плоскости до вида в който го окепазиха. Има хиляди начини да се справиш с тормоз от страна на учител, подобно "геройство" и увековечаването му във фейсбук е един от най-тъпите. Ниво като за чалготека.

# 64
Рошавке, каква е вината на учителя? Той е по-образованият, ученикът по презумпция е отишъл доброволно там, в училище, да изучава. В училище се влиза като в храм. Телесните нужди се задоволяват на други места.
Журналята и те са за ебане. Винаги предоставят единствено версията на хулигана и то в героична светлина.

# 65
Казвам, че в повечето случай вината е двустранна. Не може да обиждаш и да очакваш уважение.Надявам се учителката да даде коментар по вупроса, защото с това покриване изглежда, че наистина е обиждала момичето. Не казвам, че ед правилна реакцията на момичето, не толелирам такива неща.Има интелигентен начин да се решават такива проблеми, но това трябва да е двустранно от двама интелигентни и възпитани хора. (в случая поне от едната страна( на момичето)я възпитанието яко куца). Следя с интерес случая. Защото ,както дадох пример директорите рядко съдействат когато някой се оплаче от проблем. При такива конфликти, особено ако са постоянни според мен тряба да се правят срещи родител, ученик, директор и учител и проблема да се реши. За жалост няма такава практика при нас или поне е мн рядка. Реакцията ан директорката е показателна. Naughty

# 66
  • волно калдъръмче
Учителката се е заяждала без причина Mr. Green Това пише в материала и така се обяснява мотивът за деянието. Учителите отколе се заяждат без причина. И по мое време изпитваха за назидание: говориш в час, ами добре, заповядай на дъската, ще ти дадем възможност да говориш по учебния материал колкото искаш. Ама тогава все се намираше някой да ги изненада неприятно с научени уроци, а не с кофа боклуци.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 11:12 от Саморая

# 67
  • София
Девойката би трябвало да бъде изключена от училище за "смелата" си проява. Не си редставям тази учителка как ще продължи да преподава и какъв авторитет може да има след унижението, което е преживяла. А за яденето в час, би трябвало да я изгонят с неизвинено отсъствие.

# 68
Няма да видим коментар на учителката, защото няма медия която да го отрази. Интересната новина за медиите е ученичка захлупи кофа за боклук на главата на даскалка. Точка.

# 69
Да, щеше да е добре да има коментар и от страна на учителката.
Мисля си какво ли бих направила аз ако някоя учителка каже, че майка ми е луда Thinking Кофа нямаше да отнесе, но щях да напусна часа й най-вероятно.

# 70
Прекрасно! Чудесна новина! Говори така красноречиво за всички участници в сценката- преки и косвени.

# 71
Няма да видим коментар на учителката, защото няма медия която да го отрази. Интересната новина за медиите е ученичка захлупи кофа за боклук на главата на даскалка. Точка.

медиите търсят сензация. Малко клипчета ли излязоха ( бой на ученички и т.н)? То стана геройство:(.

Независимо какво е казано, мисля, че кофата не решава проблема.

# 72
  • волно калдъръмче

То пък като обясни учителката на всички, че ученичката е нагла и не знае как да се държи, ще я питат веднага какъв образователно-възпитателен процес тече в това училище.

# 73
Пълен ужас, наглост безкрайна!
Да, на всички ни е ясно нивото на днешните учители и как си нарочват децата - едните са любимците, а другите са "боклуците" и го показват съвсем безцеремонно, НО това ли е начина?! Кошче за боклук на главата?!  Shocked
Не мога да повярвам колко са се променили младежите, казвам младежи, защото 9ти клас вече не са деца, разсъждават, имат претенциите, че са големи хора, а всъщност - лигавщина стигнала до там, че да се показва в училище!
Не толерирам нито отношението на такива "учители" (ако наистина учителката се е заяждала с нея) нито държанието и наглостта на така наречената от нас "ученичка".
Alexandria* отдавна учителите нямат право да гонят от час, а и не би трябвало.  Peace
Има директор, родители, които принципно са за това, за да разрешават проблемите, но уви, днешните ученици мислят, че сами могат да се справят с това.
Жалко!

# 74
  • Ямбол
...
Да, на всички ни е ясно нивото на днешните учители ....
Я пак! Кои са всички, на които ви е ясно? И какви са днешните учители?

....
Alexandria* отдавна учителите нямат право да гонят от час, а и не би трябвало.....
Пак приказки без никакво съответствие. Къде пише, че нямат право? Имат право, особено за такова държание.

Общи условия

Активация на акаунт