Отговори
# 75
  • волно калдъръмче
ППЗНП чл.139 (4) Когато ученикът пречи на учителя и/или на съучениците си по време на учебен час, учителят може да го отстрани до края на учебния час.

# 76
Няма да видим коментар на учителката, защото няма медия която да го отрази. Интересната новина за медиите е ученичка захлупи кофа за боклук на главата на даскалка. Точка.

медиите търсят сензация. Малко клипчета ли излязоха ( бой на ученички и т.н)? То стана геройство:(.

Независимо какво е казано, мисля, че кофата не решава проблема.

Докатот това продължава да е сензация, а не веднаг да се взимат мерки, нещата ще продължават да се случват по този начин.Такъв е манталитета за жалост на голяма част от хората.

# 77
  • Ямбол
....
Докатот това продължава да е сензация, а не веднаг да се взимат мерки, нещата ще продължават да се случват по този начин.Такъв е манталитета за жалост на голяма част от хората.
От статията става ясно, че са взети мерки. Това с манталитета не можах да го схвана. Имат манталитет да не се взимат мерки ли?

# 78
Саморая до 2008 когато завърших аз учителят НЯМАШЕ право ад гони от час ученици, поради много инциденти, които са се случвали назад в годините. Благодаря ти за поправката, сега видях, че отново са върнали правото им, с което не съм съгласна. Peace
Нас ни водеха директно при директор, ако някой създаваше конфликти.
Лиляна, успокой си тона! Приказките ми са приказки от личен опит и от лични спомени!
Ти ако си родител кое би предпочела, да изгонят детето ти и недай Боже да му се случи нещо или да го заведат в дирекцията да даде обяснение за абсурдното си държание? ooooh!

# 79
  • волно калдъръмче

Биг брадър тотално обърка нещата. Всеки иска някой да следи другите и да "взима мерките". Ако някой се опитва да те контролира, ти какво ще направиш? Случаят е показателен, учителката се е опитала да наложи мерки за контрол на безконтролното и в резултат имаме анархия. Като изконтролират учителката, ученичката няма да стане по-възпитана и ученолюбива.

Кръстева, аз съм съгласна да се гонят от час и да им пишат неизвинени.

# 80
....
Докато това продължава да е сензация, а не веднаг да се взимат мерки, нещата ще продължават да се случват по този начин.Такъв е манталитета за жалост на голяма част от хората.
От статията става ясно, че са взети мерки. Това с манталитета не можах да го схвана. Имат манталитет да не се взимат мерки ли?

Имам предвид, че когато си 9ти 10ти 11 клас това се счита за някакво геройство едва ли не. Забелязала съм го при мои бивши съученички. Трябва да се взимат сериозни мерки и за учителите и за учениците, когато се случват такива неща. Ама то това за цялата ни държава важи, а това е друга тема.

# 81
  • Варна
Ти ако си родител кое би предпочела, да изгонят детето ти и недай Боже да му се случи нещо или да го заведат в дирекцията да даде обяснение за абсурдното си държание? ooooh!

След като ученикът е отстранен от час, той не напуска сградата, а се поема от дежурен учител и отива в специален кабинет.

# 82

Биг брадър тотално обърка нещата. Всеки иска някой да следи другите и да "взима мерките". Ако някой се опитва да те контролира, ти какво ще направиш. Случаят е показателен, учителката се е опитала да наложи мерки за контрол на безконтролното и в резултат имаме анархия. Като изконтролират учителката, ученичката няма да стане по-възпитана и ученолюбива.

Кръстева, аз съм съгласна да се гонят от час и да им пишат неизвинени.

И аз съм съгласна да се пишат неизвинени отсъствия.И не съм казала някой друг да взиам мерки, има си директори има си училищни психолози- това им е работата. Правят се родителски срещи и това се прави при по сериозен  проблем, какъвто явно е имало не смао този ден, според статията.

# 83
  • Ямбол
....
 Приказките ми са приказки от личен опит и от лични спомени!
....
Тогава защо употребяваш изрази като "всички знаем"? Или не познаваш значението на думите с които боравиш?

...
Аз съм родител. Ако с детето ми се случи такова нещо, ще потъна в земята от срам и никога повече няма да му позволя да стъпи в това училище. А на учителя не знам как ще намеря сили да поднеса хилядите си извинения за отвратителната постъпка.
Как ще го води при директор? Какво може да направи директорът? Да възпита кифлата ли? А другите от класа какво ще правят през времето, през което учителят трябва да води невъзпитаните ученици при директора.
Смешно е, почти колкото изображението на аватара ти.

# 84
Реда в едно у-ще зависи от директора.Издава заповед на не се яде в час,всички ГСМ-то изключени и при нарушение се събират от учителя,добре е даже и униформи да въведат задължително и малко да се стегне дисциплината в училищата.Всичко се свежда до знанието на родители срещу подпис,ако трябва се прави и тест на правилата при учениците,така щото всички да ги заучат.Аман от малки хулигани и хулиганки!Сега е редно да я изключат от училището,ама надали.

P.S.И не е лошо да увеличат малко броя на учителите мъже,само дето не виждам как ще стане.

# 85
В бившето ми училище , ако някой нарушава дисциплината и не си взима забележка се праща при психоложката до края на часа. Е да ама психоложката вечно я няма , защото си пие кафето на двора и си пуши цигарата. Нещата са комплексни, трябва по - голям контрол. А превъзпитанието на детето не е работа на директора, негова работа е да следи дали се спазват наложените правила И от ученици и от учители, не едностранно.

# 86
Психоложки-глупости!Hекакви си си клатят краката за заплата и очaквате да вършат работа...Kакто сама си написала-директора следи за изпълнение на правилата!Само че първо трябва да ги напише.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 11:42 от Оr

# 87
Прави ми впечатление, че всички сте уж големи, зрели хора, а все се поставяте на мястото на ученичката.
Колко от вас имат представа какво е да си учител в днешно време?
Нашето гардже е най- хубаво, ония в училище да му мислят.
Аз работих като уч. психолог, идея си нямате на какви неща се нагледах и наслушах. Учениците нямат грам уважение към учителите и в 90% от случаите вината не е у преподавателите.
Днешните деца знаят, че хляба на учителя зависи от броя на учениците, знаят, че директорите толерират подобно отношение, правейки се, че не виждат и чуват, само и само да се запазва бройката.
В много случаи учителя не смее да се оплаче дори, защото вместо подкрепа от колеги и ръководство ще получи упреци.
Въобще далече сте от реалността.

# 88
Правила...директори, а къде отиде възпитанието?

Да научим децата си на най елементарни неща:
- Уважавай хората.
- Не унижавай човешкото достойнство.
- Не прави на друг, това, което не искаш да ти бъде направено на теб.

Не е ли възпитанието, основополагащо в обществото?
Наказанието, ще върне ли, липсващите 7 години?

# 89
Правила...директори, а къде отиде възпитанието?

Да научим децата си на най елементарни неща:
- Уважавай хората.
- Не унижавай човешкото достойнство.
- Не прави на друг, това, което не искаш да ти бъде направено на теб.

Не е ли възпитанието, основополагащо в обществото?
Наказанието, ще върне ли, липсващите 7 години?

Правилата са написани , ама  нищо не се спазва.Трябва двустранно да се поема контрола и върху ученици и върху учителите. Защото не може учителката да ме псува насреща и аз да трябва да мълча и за нея да няма санкции, нали така ? Проблема е , че мн малко хора си вършат работата и мн малко ученици си знаят задълженията и правата съответно. За това нагоре казах, че е такъв манталитета. Масово учениците са невъзпитани, същото важи и за доста учители. И като стане проблем се писва до небето и от двете страни и виновни никога няма.Родителя си защитава детето, учителите си защитават колегите без значение конкретната ситуация. Малко с родителите, които признават , че детето им е сгрешило. На една съученичка баща и идва в училище да се разправя с учителя по география защо остаявя дъщеря мъ на изпит в 10 клас. Учителя казва , ще ч изпитам пред теб и и казва покажи ми Мексико и тя го търси в Азия и бащата и той май си янмаше идея къде се намита.... Без коемнтар.

Общи условия

Активация на акаунт