Отговори
# 90
Аз как за 12 години в училище и още 7 в университета, не попаднах на нито един преподавател , който да псува, рита , нарича ученичките " курви", майките им - " луди "?!
Просто не го вярвам.

# 91
Защо повечето се поставят на мястото на ученичката, не учителката ли питаш, Ели? Много просто! Почти всички са били ученици, малцина са учители. Само който не е "в бизнеса", той не знае какво е там- ад под небето. Ад съставен от тъпанари колеги, тъпанари родители, които в симбиоза в даден момент произвеждат тъпанари ученици.

# 92
Защо повечето се поставят на мястото на ученичката, не учителката ли питаш, Ели? Много просто! Почти всички са били ученици, малцина са учители. Само който не е "в бизнеса", той не знае какво е там- ад под небето. Ад съставен от тъпанари колеги, тъпанари родители, които в симбиоза в даден момент произвеждат тъпанари ученици.
И тъпанарите ученици записват някаква филология (масово най-големите нахалитети, наглярки и тъпанарки), защото балът за влизане е меко казано смешен . Повечето си правят планове да стават учителки, знам някои станали. Кръгът се завърта.

Цитат
Аз как за 12 години в училище и още 7 в университета, не попаднах на нито един преподавател , който да псува, рита , нарича ученичките " курви", майките им - " луди "?!
Просто не го вярвам.

Аз съм имала и записи имахме , просто си беше луда жената , но дулго времене можеха да намерят друг учител по тази специалност разбрах , че чак тази година са я уволнили.

# 93
  • Бургас
Не зном в случая кой крив кой прав, но истината е, че когато учител тормози дете няма механизми, по които детето да се защити. В средното училище имахме учител по история, който тормозеше всички. Освен това разказваше в час за сексуалните си похождения и правеше сексуални намеци на ученичките. Многократно сеписаха жалби от ученици и родители. Ефект никакъв. Учителя се оказа роднина на директорката. Писа се до инспектората. Ефект никакъв. Съпругът на директорката бил на висока позиция там.
Искам да обърна внимание, че децата ни са такива каквито сме ние. Те взимат пример от нас възрастните. Да, на младостта е присъщо да е по-буйна и непокорна, на от нас възрастните зависи да ги овладеем и възпитаме. А какво виждат нашите деца? Бездействие и ниадекватни действия от наша страна. Ами няма как те да се държат адекватно.

# 94
Просто не го вярвам.

Имаше такъв клип на студенти .
Преподавателката ги псуваше и обиждаше така както и американски екшън не се прави .
Така , че истината винаги има две страни.

Да не говоря , че трагедията с  децата които се удавиха в река  ,
та там учителките се бяха спасили до една
не ми се преразказва как -защото ми се надига ярост
а денят е толкова слънчев  и прекрасен .

# 95
  • Варна
И тъпанарите ученици записват някаква филология (масово най-големите нахалитети, наглярки и тъпанарки), защото балът за влизане е меко казано смешен .  

Не ти ли е неудобно да обобщаваш така?

Предполагам и сред учителите, както сред всички професии, има непрофесионалисти и недотам добре възпитани хора. Все пак учителите са хора, а не богове. Но това са по-скоро изключения. Не съм виждала лично и не съм чувала от децата си за такова поведение от учител - обиди, псуване ( Shocked) и шамари. Още повече пък да се прокарват мнения, че това е едва ли не обичайното поведение.

А вие хипотетично как бихте реагирали ако във ваш час ученик си говори най-спокойно, дъвче, храни се или прави там каквото прави? Да прескочим устната забележка и да приемем, че вече е направена и няма никакъв резултат.

# 96
И тъпанарите ученици записват някаква филология (масово най-големите нахалитети, наглярки и тъпанарки), защото балът за влизане е меко казано смешен .  

Не ти ли е неудобно да обобщаваш така?

Имам предвид , че повечето с такъв тип държание в моят випуск записаха такива специалности, защото прагфът за влизане е много много нисък. НЯМАМ ПРЕДВИД , ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА ЗАПИСАЛИ ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ СА ТАКИВА,  НИТО ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ СА ТАКИВА.Просто забелязвам такава тенденция последните 3-4 години.Уважавамвсички учители, които са ми преподавали,  друг е въпроса какво ми е личното мнение за 20 % от тях.
 А относно дисциплината в едно училище прилагаха правилник с обществено полезен труд. Като ти се изблещи насреща, че ще си яде и няма да излезе от часа, след ччасовете хоп 2 часа да рине сняг в центъра на града. Да видите как кифлите, спряха да се зъбят, че то на токчета сняг трудно се рине.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 12:58 от Ro6avKa

# 97
А вие хипотетично как бихте реагирали ако във ваш час ученик си говори най-спокойно, дъвче, храни се или прави там каквото прави? Да прескочим устната забележка и да приемем, че вече е направена и няма никакъв резултат.
Аз бих го изгонила от час. Няма смисъл нещата да ескалират в обиди и кофи с боклук на главата.

# 98
А когато не иска да излезе, въпреки че го гониш? Вие наистина нямате идея колко обезправени са учителите днес и колко трудно е да се работи особено в училище като въпросното след седми клас.
Сигурно има малко останали учители, много близки до директор и други властимащи, които си позволяват да обиждат ученици. Друг вариант е да са с много добри резултати - тогава странностите на характера се смятат за по-приемливи.
Показателно е, че  студентите след първите си часове, преминали в наблюдение по училищата, са буквално ужасени от ситуацията в училище и стават радетели на взимането на крути мерки. И то като си представите, че те наблюдават часове в относително добри училища и че все пак учениците се съобразяват поне малко, че има външни хора там.

# 99
Как няма да иска да излезе? Никой не го/я пита иска или не иска. Ако не, викам директора.

# 100
Как няма да иска да излезе? Никой не го/я пита иска или не иска. Ако не, викам директора.

Ей така не искат . И като тръгнеш да викаш директора се изпарява и после казва "няма такова нещо".И яако се прати някой ученик да викне директора обикновено прикрива с това , че директора не е бил в кабинета. Rolling EyesЛеле като се замисля на колко идиотщини съм се нагледала в гимназията пак се присещам , защо се радвах че завършвам и не ми беше тъжно за класа  #Crazy

# 101
  • волно калдъръмче
А относно дисциплината в едно училище прилагаха правилник с обществено полезен труд. Като ти се изблещи насреща, че ще си яде и няма да излезе от часа, след ччасовете хоп 2 часа да рине сняг в центъра на града. Да видите как кифлите, спряха да се зъбят, че то на токчета сняг трудно се рине.

Ей така не искат . И като тръгнеш да викаш директора се изпарява и после казва "няма такова нещо".
Ами ако не искат и сняг да ринат, кой може да ги накара насила?

# 102
  • София
За да изсипе кошчето на главата на учителката, е ясно за какъв образ говорим. В случая е била мотивирана от закуската, за да излезе. Иначе като нищо ще се запъне и ще излезе героят на класа.
Моя близка е учител по език и то в една от уж елитните гимназии в София, разказвала ми е някакви абсолютни ужасии. В горните класове са с ръст и размери на възрастни хора, как ще надделееш физически на същество, което се извисява с една глава над теб и си лишен от всякакви административни инструменти за санкции?

# 103
Мисля че неизвинени отсъствия се пишеха според часовете на които си наказан. На 15 и 1/3  те местят в друго училище или прекъсваш. Спазваше се , малко рискуват да направят този брой неизвинени. Тези които го правят все пак са вече случаи на краен идиотизъм и те общо взето си обикалят всички училища в града и повтарят.За жалост в моята гимназия това не се прилагаше, въпреки че го имаше в правилника.

# 104
Милинка, за какъв образ говорим?  Rolling Eyes
Наскоро станах свидетел на следната драма:
Учителка: - Мими, влез моля те в час, краят на срока е, поне да те изпитам веднъж, да не се налага да те оставям без оценка. За твое добро е, 12 клас....
Мими:- Ооо, я млъкни, ма, неандерталко дърта!

Общи условия

Активация на акаунт